Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podle scénáře to měla být asi spíš komedie, protože takhle nepravděpodobný přerod hlavního hrdiny a takhle drsný policajt se v realném světě jen tak nevidí. Jenže nebyl by to Clint Eastwood, aby filmu nedodal temnou atmosféru a pořádnou dávku napětí. Tuhle kombinaci mohl uhrát opravdu jen Charlie Sheen. S rolí se popasoval skvěle a téměř zastínil staršího kolegu. Chemie mezi nimi příliš nefunguje, Eastwood jako herec už na to přestává mít a i jako režisér se utápí v průměru. Je s podivem, k čemu se za další dva roky vzepjal. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Akcny buddy movie je pre Eastwooda netradicny zaner, ale v tej dobe bol tento typ filmov v kurze, tak sa mu nevyhol ani on a dopadlo to celkom solidne. Eastwood tu vlastne hra znova drsneho Harryho Callahana akurat mu zmenili meno. Po nevydarenej akcii vyfasuje noveho partaka Charlieho Sheena, ktory ru hra taku divnu postavu. Prvu polovicu je dost nezaujimavy jak sa neustale zoziera kvôli mindraku z mnulosti a snahe uniknut z nalinkovaneho zivota bohatych rodicov. Ale aj mimo jeho otravneho motivu je prva polovica filmu strasne pomala a nie a nie sa rozbehnut. K tomu konecne dôjde az v druhej polovici v ktorej sa koncen poriadne k slovu dostanu akcne sceny. Väcsina z nich je po kaskadrskej stranke pôsobiva, ale su nasnimane tak tuctovo, ze nakoniec ziadne z akcnych scen poriadne neohuri. Ukazkovym prikladom je uvodna velkolepa nahanacka v ktorej zlocinci z kamionu spustaju na Eastwooda osobne auta. Je to tak nezazivne nasnimane az to nudi. Pritom rovnaku scenu o par rokov neskôr natocil Michael Bay v Bad Boys 2 a je z toho nezabudnutelny zazitok. Akurat ma napadlo, ci Bad Boys 2 obsahuju aspon jednu akcnu scenu, ktora by nevykradala ine filmy, hehe. Sklamanim je aj slaba chemia medzi ustrednou dvojkou. Cely film si idu skôr solo sami za seba. Ale Eastwood aspon hadze suche hlasky a Sheen sa snazi v akcnych scenach. Potesi aj kvalitny zaporak Raul Julia. R-kovy rating a nekompromisne skoncovanie so zaporakmi ake sa dnes uz nenosi. Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam. Takze celkovo aj ked ma film dost hluchych miest a po rezijnej stranke to nie je tak uchvatne ako top akcniaky, tak je to stale solidny nadpriemerny buddy movie a pre Eastwoodovych fanusikov povinnost. 6/10. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kdo zná filmografii Clinta Eastwooda musí si říct něco jako: "Eastwoodovka" (hlavní hrdina policajt, polské jméno, sem tam dostane na budku, jinak drsnej...). Osobně mám Zelenáče rád pro jeho humor a hlášky... Prostě "takový už se dnes nedělaj". Film má u mě také jeden kuriózní fil a to tím že byl viděn v kině kde díky promítači-debilovi co nezvládl výměnu kotouče jsem při prvním shlédnutí přišel o nejakčnější scénu skoku autem z explodující budovy... No reklamace se v kinech tenkrát moc nenosila a tak jsem na film musel hned 2x za sebou :). ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásna bodka za osemdesiatkami v podaní pána Eastwooda v hlavnej úlohe aj na režisérskom kresle a v tej dobe už skvelo rozbehnutú mladú hviezdu v podobe nesmrteľného Charlieho Sheena odchovaného na tigrej krvi. Krásny old school, dobrá akcia, večne nasraný a s ničím sa neserúci hrdinovia, jednoducho krásna jednohubka... :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté co je Nicku Pulovskému (Clint Eastwood) zavražděn parťák, Nick přísahá, že se šéfovi místní mafie, Stormovi, pomstí. Jeho nadřízení mají ale jiné plány, a tak mu přidělí nového parťáka, mladíčka Davida Ackermana (Charlie Sheen), a nechají je vyšetřovat krádeže aut. Jenže Nickovi touha po pomstě nedá spát, a dál jde Stormovi po krku. Storm cítí, že se mu Pulovski blíží, a tak jej unese a žádá po policii dva milióny dolarů jako výkupné - což policie odmítá. Jediný, kdo chce Pulovskému opravdu pomoci, je jeho mladý parťák ... Měl jsem tu smůlu, že jsem film viděl v českém dabingu. A i když je obecně český dabing kvalitní, tak pro tento film to rozhodně neplatí. Hlavně dabing Ackermana se vůbec nepovedl (netuším kdo jej daboval, a ani to radši vědět nechci) - ale co mne dostalo, že si nikdo nedal práci aspoň s logikou dialogů (v angličtině se to sice neřeší, ale v češtině nechápu, že Ackerman i v nejvypjatějších chvílích svému parťákovi uctivě vykal). Ale zpět k filmu - ten tak hrozný není, chtělo by se mi říct - typická Eastwoodovina (sám si napsal, sám si zahrál) - z dlouhé řady podobných filmů ničím nevybočuje (snad jen zajímavou přestřelkou v letištních prostorách) a docela vtipnou závěrečnou scénou.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • V tomto filmu se objevilo mnohem vice kaskadérů (87), než herců (37). (Sinecod)
  • Při závěrečné přestřelce na letišti Strom (Raul Julia) zůstane ležet na pásu pro zavazadla, ale už nepřijede. Avšak pás pro zavazadla jezdí stále dokola, tudíž by se měl objevit. (marcel5)
  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama