Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

sud 

všechny recenze uživatele

...aneb Dědkové vracejí úder a Clint Eastwood na režisérské židli dokázal, že to ani na chvíli nepůsobí trapně. Přitom příběh není kdovíjak originální a soupis žánrových klišé rovněž není krátký. Když si k tomu připočtu čtyři sympaťáky v hlavních rolích (vlastně pět, i když James Cromwell dostal roli nesympaťáka), pár vtipných i silných scén a z každého filmového políčka sálající "eastwoodovštinu", nemohu dát míň, než 75%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je pro mě jednoduše jedním z nejlepších režisérů, jací kdy točili a také v současnosti točí. A tak i tahle trochu parodie na "Apollo 13" a podobné filmy, mě bavila. Není to proto, že by to vyloženě parodovalo podobné filmy, ale chce to ukázat, že ta síla člověka je v jakémkoli věku. A navíc je to vtipné. Zbytečnou poslední scénu odpouštím. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo že by to čtveřice dědoušů mohla mladejm astronautům pěkně natíř, lae příběh se pak vyklubal pouze v podívanou pro skalní Clintovy fanoušky, kteří prahli po tom Clinta zase vydět někde jinde. No joo, ale až do poloviny filmu se zdálo že o nic nejde, ptž když se ten satelit pokazí, tak se zas tak moc nestane. Ale pak přišel zvrat, což filmu aspoń u mě přilepšilo. Ale zas je poznat že vnitřekrakety je natáčen ve studiu a je ubohej a zas vesmír je tak dokonalej až sem měl dojem že hraju videohru. A ten konec, já teda nejsem žádnej matematik ,takže nemohu říct jestli je možná aby Jones doletěl na měsíc, ale fakt se mi to jevilo jako děsná blbost. navíc mi to přišlo jako taková kopie Armageddonu!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový obstojně koukatelný mix Apollo 13 a Armageddon po důchodcovsku. Než se posádka dostane do kosmu, je to zábavná inteligentní komedie s hereckými koncerty hlavně Lee Jonese a Sutherlanda (Eastwood nezklame, jen poskytne přesně to, co od něj jeho fanoušci a fanynky očekávají), jakmile se však posádka dostane do kosmu je to dost špatné a místy až nechutně kýčovité (až nelogické - "cesta" na měsíc a takřka netknuté tělo po atomovém výbuchu (ostatně i tento závěrečný záběr si film mohl Eastwood odpustit). Suma sumárum, zpočátku zajímavý a humorný film skončí trochu až moc americky, ale i tak si to 3,5* právem zaslouží. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Při nácviku přistání raketoplánu na simulátoru říká astronaut Hawkovi: „Selže vám motor.“ To je ale naprostý nesmysl, protože ve fázi přistání je raketoplán pouhopouhý kluzák, letí tedy bez motoru, a tak ani žádný motor nemůže selhat. (pjotri)
  • Mise ve filmu nese označení STS-200. V době natáčení filmu však byla zatím poslední misí raketoplánu mise STS-97 a vůbec poslední mise raketoplánu z roku 2011 nesla označení STS-135. Rovněž je smyšlené jméno raketoplánu, NASA nikdy nevlastnila stroj s jménem Daedalus. (Foxhound#1)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama