Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabá historka - na ty skoro dvě hodiny a na Drsného Harryho. Sandra Locke jako chladná vražedkyně - což není spoiler, protože to víme od první scény u řeky - je sice typově dobře vybraná, a Harry ve filmu dokonce párkrát vystřelí, ale jen proto, že přivodil infarkt místnímu mafiánovi, což je vedlejší linka, nesouvisející s vyšetřováním vražd, a navíc neuzavřená (jakože nalezením zbraně u mrtvého na konci je vše vyřešeno a nájemní zabijáci už nebudou chodit?). Navíc to uzavření případu, kdy je z toho holka venku, protože se u jednoho chlapa najde její revolver - šlo o neregistrovanou zbraň?, co když se zjistí, že mrtvý chlap v tu dobu nebyl v San Fraciscu?, jaký mohl mít motiv? - je jak z nějakého dílu nováckých Specialistů. Ale jinak má film slušnou atmosféru, být to primárně o romanci mezi poldou a vražedkyní, mohl to být slušný thriller (ale ne drsný Harry), lokace a kamera jsou skvělé. Jen to prostě není klasická dirtyharryovka. Jediná slušná - a opět mimo kontext - scéna je ta s přeslazeným kafe. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Se čtvrtým dílem série poprvé trošku ztrácí dech (byť skutečně minimálně). Přechod do osmdesátých let se na Harrym projevil, přitvrdilo se na akci i hláškách, ovšem zároveň i na jednoduchosti příběhu, ale to je moment, který klidně pominu. Hlavně, když mám na očích toho neuvěřitelně drsného Clinta. Jak bylo řečeno oproti prvním třem filmům o Dirty Harrym lehoučký pokles, ale i tak silný zážitek. Přeci jen si přiznejme, že v dnešní naleštěné době by už hrdina jako je Clint uspěl jen stěží. 75% ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film s Harrym Callahanem se vymyká jakékoli realitě. Harry má co dělat, aby vůbec přešel ulici, protože z poza každého druhého rohu vyskakují jako čerti z krabičky po zuby ozbrojení mafiáni, různí zparchantělí výrostci nebo alespoň provinční zlodějíčci s úmyslem nepěkně Harrymu ublížit nebo alespoň vykrást obchod, naštěstí má Harry vždy při ruce přátelé Smithe a Westona a gauneři jsou po desítkách odesílání do věčných lovišť a před smrtí si musí vyslechnout nějakou suchou harryho hlášku. V druhé linii vyšetřuje Harry vraždy a kastrace pár příjemných chlapíku ze sousedství někde v kalifornském maloměstě. A i v této linii přijdou na řadu harryho přátelé, doplnění ještě o pana Magnuma, který předvede své kvality v závěrečné přestřelce. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po ultradrsnym Nasilnikovi pokracuje Eastwood v nastavenym drsnackym trendu hned na zacatku filmu zavita na svatbu dcery jakehosi mafiana kde dotycneho svyma kecama tak rozlozi ze mafiana z toho jebne a Eastwood to okomentuje slovy nejaky muz dostal infarkt patrne mu predlozili ucet ve filmu nemuze chybet uz obligatni loupezne prepadeni a samotny pribeh vyda na velmi slusnou kriminalku hlavni je ze to funguje i tady sem byl v pokuseni strelit tomu plnej pocet ale bohuzel ke konci uz sem se trochu nudil mohlo to bejt kratsi a byl by to stejnej narez jako Nasilnik nicmene i tak je to muj druhy nejoblibenejsi film ze serie naprosta spokojenost ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

My vás odsud nenecháme jen tak odejít, chlapci. - Kdo je to my, ty sráči? - Smith, Wesson a já! První osmdesátkový Dirty Harry, ale stále solidní podívaná, která dokáže opakovaně bavit. Clint Eastwood se tentokrát ujal i režie (pošesté v kariéře) a Callahanův Magnum 44 opět zacílil přesně. P.S. Navíc se vrátil skladatel Lalo Schifrin, takže pro nás, skalní fans série - velká lahůdka. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)
  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)
  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama