Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako Eastwoodovka dobré, ale ako Drsný Harry vážne nič moc. Hlášky, cool vzhľad, akčnosť - to všetko je preč, zostala len kriminálna / milostná dráma s Eastwoodom a Sondrou Locke. Čo k tomu ďalšieho dodať. Štvrtý Harry je opäť nabitý a nesporne pôsobivý akčný hrdina pokiaľ ide o akciu, intenzitu a drámu. Pri porovnaní s predchádzajúcimi snímky ide však predsa len o zostup o nejakú tú priečku nadol. Dej je ráznejší, čím sa spomalila plynulosť a tým je práve stratená ona úžasná počiatočná atmosféra. Inu, osemdesiatky boli jednoducho osemdesiatky. Iný štýl rozprávania, iná koncepcia príbehu, iné technické možnosti. Ale Clint je proste stále frajer. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Drsný a silne nahláškovaný Harry "Dirty" Callahan v podaní Clinta Eastwooda, jeho prdiaci buldoček a legendárny .44 magnum Smith & Wesson Model 29 je tu aj so svojskými vyšetrovacími metódami a je namachrovaný a neohrozený ako medvede v Tatrách. Počet looserov, ktorí v tomto filme dostanú po papuli, alebo ich do čela uštipne "včelička" je nevyčísliteľný. To sa potom netreba diviť, že sa z neho kolená podlomia aj krásnej Jennifer. Tento film ma trafil náhle, ale presne. Silné tri. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než předchozí díl, myslel jsem si že po shlédnutí Násilníka(1975) už nebudě žádný díl podle mých představ, díky bohu jsem se spletl, s tímto pokračováním jsem byl nadmíru spokojen,velká porce skvělých hlášek, výtečná hudba, bohužel děj nebyl nijak překvapivý, a co se týče samotného Harryho tak pořád neztrácí na drsnosti ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

My vás odsud nenecháme jen tak odejít, chlapci. - Kdo je to my, ty sráči? - Smith, Wesson a já! První osmdesátkový Dirty Harry, ale stále solidní podívaná, která dokáže opakovaně bavit. Clint Eastwood se tentokrát ujal i režie (pošesté v kariéře) a Callahanův Magnum 44 opět zacílil přesně. P.S. Navíc se vrátil skladatel Lalo Schifrin, takže pro nás, skalní fans série - velká lahůdka. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jakmile do nějakýho filmu Eastwood protlačil tu svou starou, tak to stálo za hovno. Sondra Locke jednak neni moc dobrá herečka a hlavně já chci vidět drsnýho Harryho, jak likviduje padouchy a hláškuje u toho, a né nějakou krávu, která má trauma z toho, že ji někdo znásilnil. Tady jsou všechny akční scény takový nemastný, neslaný a obvykle navíc natočený po tmě, takže je tam hovno vidět. Z filmu se navíc vytratila ta 70's syrovost, která se mi líbila u předchozích dílů Harryho. Naopak přibyla 80's hudba, která se mi nelíbila a do filmu se vůbec nehodila. 45% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Jediný díl ze série o Harry Callahanovi, který režíroval sám Eastwood. (ClintEastwood)
  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama