Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa americký herec Clint Eastwood štylizoval do postavy svojrázneho policajného inšpektora Harryho Callahana, ktorého pre jeho nekompromisnú povahu a cynický humor volali Drsný Harry. Začalo to rovnomenným filmom z roku 1971 (Dirty Harry). O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie s názvom "Magnum Force" a v roku 1976 sa do kín dostal snímok "Násilník". Je to trio surových krimi thrilerov, v ktorých Clint Eastwood herecky exceloval. Postava Harryho Callahana mu padla ako uliata. Štvrtá časť, ktorá sa volá "Náhly úder", bola natočená až v roku 1983. Harry už trocha zostarol, ale stále zostal ten drsňák ako sme ho mohli poznať v predchádzajúcich dieloch. Je to proste kultový hrdina starej dobrej americkej filmovej krimi produkcie. Mimochodom toto je jediný diel z tejto série, ktorý režíroval sám Clint Eastwood. **** ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sudden Impact je nezvykle tragická, depresivní podívaná. Naštěstí je Harry pořád králem sarkasmu a jeho způsob trávení dovolené se svým psem nerozesměje málokoho. Mezi tradičně odpudivými záporáky zaujme zvrácená vulgární Vlasta Parkanová, která naštěstí dopadne tak, jak by se to mělo stát i v reálu. Pořád přemýšlím, jestli jí taky ustřelili koule. :-) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabá historka - na ty skoro dvě hodiny a na Drsného Harryho. Sandra Locke jako chladná vražedkyně - což není spoiler, protože to víme od první scény u řeky - je sice typově dobře vybraná, a Harry ve filmu dokonce párkrát vystřelí, ale jen proto, že přivodil infarkt místnímu mafiánovi, což je vedlejší linka, nesouvisející s vyšetřováním vražd, a navíc neuzavřená (jakože nalezením zbraně u mrtvého na konci je vše vyřešeno a nájemní zabijáci už nebudou chodit?). Navíc to uzavření případu, kdy je z toho holka venku, protože se u jednoho chlapa najde její revolver - šlo o neregistrovanou zbraň?, co když se zjistí, že mrtvý chlap v tu dobu nebyl v San Fraciscu?, jaký mohl mít motiv? - je jak z nějakého dílu nováckých Specialistů. Ale jinak má film slušnou atmosféru, být to primárně o romanci mezi poldou a vražedkyní, mohl to být slušný thriller (ale ne drsný Harry), lokace a kamera jsou skvělé. Jen to prostě není klasická dirtyharryovka. Jediná slušná - a opět mimo kontext - scéna je ta s přeslazeným kafe. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Násilníka se příliš nevydařilo. Nelíbila se mi režie ani herecké výkony. Nikdy jsem moc nesledovala akční snímky, no a tady je více nesmyslných akcí a vražd než zajímavé filmařiny. Clinta jsem jako herce nikdy moc nemusela, ale jeho režie bývají občas zajímavé. Poslední jsem viděla film Richard Jewell, který je opravdu vydařený. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Harry se nám na starý kolena zamiloval. Ale ani to mu naštěstí nezkřivilo mušku, díky čemuž je tu víc mrtvol než ve všech třech předchozích filmech dohromady. I scénář pozbyl změn, protože všechno nepodstatné z minulých dílů se tu vyškrtalo a na papíře zůstala jen slova BANG BANG, pomsta a zapadákov s kolotočem (víc nebylo potřeba), což mně osobně se hodně zamlouvalo, i když se to celé posunulo spíše do série Přání smrti .. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)
  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)
  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama