Reklama

Reklama

VOD (1)

Maxovi se do rukou dostane prototyp mobilního telefonu, na který mu chodí podivné SMS předpovídající budoucnost. Dokonce mu přikazují, co má dělat. Další zpráva ho směruje do pražského kasina, kde vyhrává velké sumy. Tam si ho všimne šéf ochranky, který chce přijít na to, kdo jeho šéfovi krade peníze. Případ je ale složitější, než se zpočátku zdá, a všichni chtějí najít autora záhadných zpráv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsazení, slušný i když občas ne úplně logický scénář, akce na které se dalo koukat a pár vychytaných vražd mě nezkazilo ani to že už jsem podobné scény viděl v X špiónských filmech a zápletka je jak před kopírák s Terminátorem. Film jako celek funguje a já se u něj skvěle bavil. 4 hvězdy i proto že někteří zde odkazují na Oko dravce i přes to že i samotný ten film byl jen bohapustou vykrádačkou a tak mě to tu připadá fér vyvážit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dostat v balíčku nejmodernější mobilní telefon, na který po rozbalení začnou přicházet esemesky s radami jak vyhrát sázky, by jistojistě uvítal každý. Jenomže jak se také hodně brzy ukáže, je za tím daleko víc. Pro našince je příjemná skutečnost, že se část děje odehrává v Praze, kde se také natáčelo. Bohužel už při dnešním pohledu na dost provařeném místě. To je Praha tak malá a nezajímavá, že se pořád musí natáčet u Rudolfina? No nic. Koncepce příběhu nám svým způsobem připomene československý seriál ´Návštěvníci´ 1983) a v něm hlavní počítač vše řídící pod názvem ´Centrální mozek lidstva´. Právě o nějaký takový počítač tu jde, který obdobně jako ve zmíněném seriálu začne pracovat poněkud podivně. Možná proto se coby pocta točilo také v Praze. Ale protože má snímek na svědomí Hollywood, příběh je nepřekvapujíc špionážní, kde se tajné služby zase dost zapotí. Vyloženě se o filmovou pecku nejedná, ale jako takový bezvýznamný snímek na víkend se divácky strávit dá. Možná to tak na první pohled nevypadá, ale do děje je zapleteno spousta nejrůznějších motivů, což je téměř až div, že se v tom tvůrci vůbec vyznali. I přes jednoduchost převážně vzniká otázka, jak co vlastně souvisí s čím. Než se nejrůznějšími intrikami dosáhne velkému odhalení hlavně v oblasti co se kde děje a proč, kostrbatě se překonává problematika vývoje děje k dosáhnutí něčeho, co by jistojistě šlo vyobrazit daleko snadněji. Snímek je tak plný nejasností, že v podstatě u toho nemá cenu přemýšlet. Spousta motivů pro někoho poměrně známých, ale když se vypne mozek…  Ale jo, dá se to. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

I když to skutečně je variace na Oko dravce, není to blbé. Jde o béčko, nižší rozpočet, ale herecké výkony jsou ucházející, divák není za blbce a odsýpá to už hezky od začátku bez hluchých míst. Scénář je docela chytrý, i když by se pár nesrovnalostí našlo, ale tady to rozhodně nevadí. A Praha je slušně využita, zvlášť rozhovor pod mostem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze zprvu docela dobře vypadajícího sci-fi thrilleru se stala ohraná a až skoro stupidní kravina, přitom já pokud je příběh zábavnej, tak snesu hodně a vadí mi máloco, ale tohle ke konci už překročilo i tu mojí míru a navíc to už ani nebylo moc zábavný a ten slušnej dojem, kterej si film dokázal vydobýt ze začátku při zasílání sms s budoucností, nakonec zničil hodně stupidní druhou půlkou a debilní pointou ()

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

Film, který je naprosto důstojným představitelem svého žánru. Paradoxně bych filmu vyčítal něco úplně jiného, než většina kolegů zde a tou je samotná zápletka týkající se toho "Kdo/Co" a takovou tu old school naivitu, ale zdaleka mu to vytýkat nehodlám, neboť film netrpí samoúčelnou překombinovaností, jednotlivé části do sebe zapadají, akce je slušná a film má celkově dobrou atmosféru starších podobných konspiračních akčáren typu Enemy of State. Byl jsem velice spokojen a normálně bych za to dal slušné a velmi silné tři hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že je tu film silně podhodnocen (minimálně 60% si zasluhuje) dávám čtyři, s tím že na kokoty typu Livingdead začínám být už poněkud alergický. Ještě jednou zdůrazním, že mě film opravdu potěšil a znovu ukázal, že hodnocení na ČSFD se spolu s rostoucí základnou rádobyznalců filmu, tj. fakanů, kteří mají nakoukáno tak padesát filmů, dostává do křížku s realitou, protože díky tomu hodnocení jsem zhlédnutí filmu několik měsíců zbytečně odkládal a býval bych se možná natrvalo ochudil a velmi dobrý zážitek ze svižného filmu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Po záběru na auto jedoucí přes Čechův most, kde vede rozhovor hlavní postava a agent, je možné si všimnout, že se prostředí za okýnky v pozadí mění. Rozhovor je zakončen pod Jiráskovým mostem u Rašínova nábřeží, takže dvojice skončila na opačné straně, než jakým směrem původně jela. (7ynek)
  • Na konci filmu, kde počítač hlásí, že se vypíná, je záběr na zhasínající se panely počítače. V dálším záběru však panely opět svítí. (7ynek)
  • Jednou z chýb vo filme je aj scéna, v ktorej Edward Burns cúva s autom Renault Kangoo, pričom sa pozerá dozadu cez plece. V nasledujúcom prestrihu však môžme vidieť, že auto má zamaľované zadné okná. (genetique)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno