Reklama

Reklama

Po třech letech strávených za mřížemi, Mitchel (Colin Farrell) opouští věznici s dobrými úmysly. Ale když potká starého přítele Billyho (Ben Chaplin), gangstera, který se zrovna ohlíží po nějaké práci, Mitchel se k němu připojí, výměnou za místo k bydlení. Když se znovu zaplete se svou minulostí, je vtažen do života Charlotty (Keira Knightley), filmové hvězdy která se schovává před hordou fotografů a reportérů. Přitahován její krásou a zranitelností, rychle se ujímá role jejího ochránce. Začínají spolu plánovat nový život v Los Angeles, ale plány jim zkříží gangový boss Gant. Mitchelovi je jasné, že před Gantovým hněvem není v bezpečí nikdo z jeho blízkých a rozhoduje se vyřešit věci mezi nimi jednou provždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (535)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Největší zápor? Vše už tu bylo několikrát k vidění!, včetně rádoby "WTF cool konce" (zdravíme Carlitovu cestu). O to více je překvapivé, že ač není Londýnský gangster ničím jiným, než žalostným slepencem několika fungujících scén a hlášek ze starších slavných gangsterských filmů, jako celek vlastně funguje více než obstojně. Sympatická stopáž netrpí na moderní neduhy nudy a stereotypu, charisma dvou hlavních představitelů je příjemně osvěžující. Pak už jen stačí, aby Keira nasadila roztomilý kukuč anebo Colin udělal drsňáka, a rázem je o zábavu postaráno. To vše zamíchané v chutné omáčce fungující režie a postupně dávkovaného napětí potom nemůže zklamat nikoho, kdo čekal slabší krimi s nejslavnějším irským hercem 21. století... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednou větou bych Londýnského Gangstera mohl definovat jako děsná nuda. Za celou dobu jsem nepochopil, o čem ten film vlastně je. Knihu jsem samozřejmě nečetl. Ve filmu nebyla ani pořádná přestřelka, aby diváka navnadila. Tři hvězdičky si film zaslouží jen kvůli Colinu Farrellovi a Keiře Knightley, bez nich byla to byla ještě větší slabota, hold angličani...45% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kdybych byl gangster, byl bys mrtvej jako první. Nepracoval bych pro tebe. Zabil bych tě a vzal si všechno co máš. KDYBYCH BYL GANGSTER“..... Mitchel zmeškal Světovej pohár. Nezaspal.... byl v base. Teď je venku a k životu mu stačí málo. Dostává šanci a Colinův týpek, kterýho pověst předchází činy, dobrá hudba (např. Roling Stones či Bob Dylan) a sympatický obsazení a tempo mě na úvod baví. Bohužel se to postupně začne táhnout a defacto herci i diváci čekají na závěrečnou ,,čistící“ čtvrthoďku. Teď přemýšlím co napsat, protože kromě obsazení a soundtracku tu není moc o čem pokecat. A co provede s tím ,,bosenským sráčem“? Vlastně nuda! A to prý kniha udivuje drsnými dialogy a děsivým nahlédnutím do podsvětí..... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci mrknout pod sukni Aničce F(riel). 2.) Nebudu číst ,,LONDON BOULEVARD“ od Kena Bruena. 3.) Chci vidět ženu, která má na chlapech nejraději PIN (ten nenajdete v trenkách kluci). 4.) Přemejšlím, že bych byl gangster.... PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Škoda promrhané první poloviny. Druhá byla daleko lepší a o závěru ani nemluvím. Překvapil mě opravdu dost, poněvadž takovou věc, co se stala, bych si nepomyslel ani při nejmenším. Mitchel velký gangster, který budí respekt nakonec dopadne kvůli vlastní blbosti a slitování špatně. Příběh okoukaný a děj místy hodně slabý... 6/10 = 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem teda nevěděl, co si mám myslet o tom, že Colin Farrell hraje gangstera, ze kterého má ve filmu absolutně každej respekt. Časem jsem se pod příběh začínal dostávat, ale pořád jsem nepochopil, kde sebral tak obrovský respekt od všech, co se ve filmu objeví. Až tak obrovský respekt, že si dovolí dělat věci, na který chtěl jako správný ex-gangster zapomenout. Chvílemi dobrá černá komedie, chvílemi příběhový guláš všeho možného, který nemá nápad a jen tak si plyne kudy chodí. Na jednu stranu dobrý film, na stranu druhou dobrý jen ve chvíli, kdy se na něj dívám. Pak už jenom film. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od 19. června 2010 v Londýně, Hammerwoodském parku a v Los Angeles. (Kuzmik)

Související novinky

Colin, Keira a londýnský bulvár

Colin, Keira a londýnský bulvár

26.01.2009

Nebojte, nebudeme tady vytahovat žádné klepy a lechtivé nechuťárny. Ani se nezrodil další suprehvězdný pár. Tak se prostě bude jmenovat film, ve kterém se spolu objeví čerstvý držitel Zlatého glóbu… (více)

Reklama

Reklama