Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trojica priateľov ostane v jednom z lyžiarskych stredísk zaseknutá na sedačkovej lanovke. Zdanlivo veľká vzdialenosť od zeme neponúka príliš veľa riešení ako sa dostať do bezpečia. Blíži sa noc, je čoraz väčší mráz, a to ani z ďaleka nebude jediný protivník. Keby bol záver bez "happy endu", keby bolo počas niektorých scén s vlkmi lepšie gore, nadrbem tomuto miestami priam mega hlúpemu thrilleru s hororovými prvkami čistý "jackpot". Z môjho pohľadu veľmi solídne zvládnutý psychologický snímok za 5 eur, počas ktorého ma pri sledovaní nejeden krát pichlo pod vajciami. Inak kľudne by sa "Frozen" mohol zaradiť do kategórie hororového subžánru animal eco survival - 85% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Například při výjezdu na Kaprun pár "horkých" chvilek zažít určitě můžete, ale šílená souhra náhod, že zůstanete týden viset na lanovce někde u Aspenu, je stejně pravděpodobná, jako že vás zapomenou přes noc na Vaňkově kopci, protože se vám do prdele zařeže poma a vlekař má zrovna trojku v žíle (ačkoliv tohle bývá mnohdy stoprocentní). Na to jsem však rychle zapomněl! Pan Zelený dokázal se třemi herci a smečkou obarvených huskyů vymyslet totálně zábavnou hodinu a půl krvavých taškařic, až jsem měl málem problém stisknout pauzu a jít se vychcat. Bravo! Navíc producent tohoto filmu musel být opravdu ve vatě! Pronajmout si totiž při dnešních cenách na pár dní lanovku musí být skoro stejný ranec, jako by jste točili trampoty modrých humanoidů ve 3D. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsazení, relativně slušné teenage-pro zpracování. Jinak opět jeden veliký otazník nad konáním všeho a všech. Blonďatá kravička si s frajírkem osahává omrzliny a hrozně jí to bolí, přičemž si celou dobu ani nezkusí zapnout bundu přes tu svou uslintanou omrzlou hubu. Druhý borec skočí z cca osmi metrů a hrozně se diví, že si zláme obě nohy. Neznám účinky škodolibých ocelových lan, nicméně že by ručkujícímu člověku rozřezalo lyžařské rukavice i ruce na maděru lano o průměru několika centimetrů? Zvlášť když na něm týpek popolezl sotva dva metry? Dobrá, nevím, budiž. Dá se to překousnout stejně jako fakt, že obsluha lanovky celé zařízení během několika mála minut vypne, pozhasíná a jde na pivo, o víc se nezajímaje. Vlčí smečka, vozidlo pod lanovkou a scéna s utrženou sedačkou pro změnu působí jako laciné žánrové klišé. Více zamrzí nerozvinutí drobných podzápletek, které mohly situaci zpestřit - viz přimrznutá ruka. Dialogy jsou někde na pomezí snesitelnosti a otravnosti, hudba nevýrazná. Nejupřímněji z celého filmu vyznívá moment, kdy se blondýna rezignovaně pochčije... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k možnostiam hereckým, technickým a rozpočtovým nadpriemerná survival dráma. Nenudila ma síce ani na minútku, ale vedel som, že každým dialógom sa film dopredu neposunie, a to bola jediné možné vykúpenie do vyšších sfér kvality. A navyše mám o dôvod viac neučiť sa lyžovať, či boardovať. 70%. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tři kamarádi se vydaj na kopec, že si trochu zalyžujou a co se nestane. Ztroskotají na lanovce (úplně osamocený, odříznutý od světa). Po chvilce jsou kamarádi pouze dva. Ono čučet devadesát minut na dvě osoby sedící na lanovce, řešící dilema zda skočit, nebo šplhat po laně neni zrovna látka, ze který by se dalo těžit nějaký silný napětí. Kamera během první půlhodiny vystřídá všechny možný úhly a pak všechno upadá do strašný nudy a stereotypu, přičemž mráz netíží jenom zúčastněný, ale silně ovlivňuje i jejich logický myšlení (žena usne a ruku schválně nechá na železný tyči, aby jí tam přimrzla. Takhle usne jenom úplnej idiot. Reflexy fungujou i ve spánku, takže tu ruku by si normální člověk schoval pod bundu i během spaní). Já nemam s podobnou situací žádný zkušenosti, ale dle mého bylo po jejich jednací stránce úplně všechno špatně (kdyby ten první týpek skočil dolů a nechal si ten snowboard, tak ten pád by byl díky němu o něco příjemnější. Možná by si zlomil nohu jenom jednu a pak vesele dojel pro pomoc, film by tak mohl po 30 minutách šťastně skončit). Dialogy jsou jenom tupou výplní aby se ve filmu nemlčelo (jsem vděčnej, že jeden místní uživatel přeložil z ruského jazyka tuto látku, ale bezchybně přeložená byla snad jenom cedule s nápisem Danger). Film je celkově naprosto zbytečnej a to i navzdory tomu, že si na nic nehraje. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Sněhová bouře o první noci byla dostatečně silná na to, aby plně zasněžila lyžařské vybavení, které postavy shodily pod lanovku, i mrtvé tělo. V záběrech na celou horu je však patrné, že i v noci jsou stále viditelné vyježděné trasy lyžařů z odpoledne. (hansel97)
  • Predstavitelia hlavných postáv, Shawn Ashmore a Kevin Zegers, sú blízkymi priateľmi aj v reálnom živote. (MikaelSVK)
  • Film byl natáčen bez použití CGI efektů či klíčovacího plátna a herci tak značnou část natáčení skutečně ztrávili na lanovce. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama