Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

honajz 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Panter do klasické filmové série, podle mne osobně nejlepší a s nejsevřenějším dějem. V úvodu má Dreyfus těsně před propuštěním z blázince, jenže to by se zde nesměl objevit jeho nemilovaný sok. A tak není divu, že Dreyfus uprchne a pokouší se jakýmkoliv způsobem Clouseaua zabít. Do toho ještě uprchne při převozu bankovní lupič Tournier, je unesen známý vědec, takže Clouseau má skutečně proč se ohánět. A co překvapí – Dreyfus bude v tomto dílu doslova vymazán ze světa. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pohodená stará obálka, ktorá prežila strastiplnú cestu k adresátovi, tvorí ostrú hranicu medzi manželkou, ktorá v nej vidí neporiadok a manželom-filatelistom, pre ktorého je pokladom ťažko vyčísliteľnej ceny. Nazýva sa to cena záľuby. Séria filmov s inšpektorom Clousseauom, bondovky a vinnetuovky sú ako tá obálka a tiež tak nejako rozdeľujú ich divákov. Ja nie som fanúšik pinkpanteroviek, aj keď pripúšťam, že som sa na nich pred mnohými rokmi veľmi dobre zabával. I keď vtedy nebolo ťažké víťaziť nad sovietskymi vojnovými filmami, ani nad drámami zo života družstevníkov. Je zrejmé, že 99 % z hodnotených filmov už viackrát neuvidím, takže by nebolo korektné zahŕňať do hodnotenia nostalgické spomienky. Preto iba tri hviezdičky. Z toho najmenej jednu za záverečný boj s oblečením pri vyzliekacej scéne. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Další výborná komedie Petera Sellerse. Tenhle díl je opravdu našlapán nezapomenutelnými scénami. Je zde výborná řežba s Katoem, nebo skvělá scéna, kdy se Sellers a Lom sjedou rajčákem. Sellersův výkon je zde podtržen tím, že zde absolutně geniálně paroduje francouzský akcent. Jeho blbost a nešikovnost byly oproti předešlým dílům mnohonásobně umocněny, tím že Clouseau dostal jakýsi globální rozměr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky (respektive 'z hlediska humornosti') o poznání slabší, než druhý a třetí díl, příliš groteskní a o to méně komediální, konkrétně Dreyfusův přerod do comicsového superpadoucha mi úplně nesedl. A občas došlo i na nudou zavánějící hluchá místa, hlavně ve druhé třetině. Nicméně je v tom několik dobrých gagů, které pobaví i po létech. Třeba začátek se znovupropuknuvší Dreyfusovou recidivou, demolice Clouseauova bytu při řežbě s Keitem, nebo Dreyfus a přestrojený Clouseau sjetí rajčákem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Úvod filmu představuje snad nejkoncentrovanější situační demenci, jakou si člověk umí představit, neředěnou klaunskou debilitu a rozpustilost obecních bláznů, vše tak sladce předvídatelné a vše tak dokonale zničující, že jsem se (opět) válel v křečích smíchu a kochal se přehledem, jakým Sellers udržuje grády i v těch nejstupidnějších eskapadách (v úvodní sekvenci v blázinci kupříkladu). Po famózní parodii na britské detektivky trochu var Růžového pantera zeslábne až kamsi do vlažných hodnot, slaboduchý příběh je skutečně do počtu a ani mnichovský October Fest se bůh ví jak nepovedl. Hradní závěr však vše napraví návratem pravé palby pokleslého humoru. Z hlediska skečů asi opravdu jedna z nejulítlejších krimi komedií, navíc ozdobená nebeskou komikou mistra Sellerse. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama