Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Z komediálního požitku u některých filmů prostě člověk vyroste. V dětství jsem tuhle sérii miloval, i když mě štvalo, že se v některých dílech navzdory názvu vůbec neobjevuje slavný drahokam. O čtvrtém dílu se někdy říká, že je nejlepší z celé série, já se ale u něj po těch letech už kdovíjak nebavil. Spíš mi připadá, že se jedná o sled gagů (byť někdy třeba i vtipných) spojených mizerným příběhem. Potěšil mě Omar Sharif, ale vyloženě mi nesedla ta „Bond girl“. (1 308.) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni dil o Clouseauovi, kterej se radi mezi ty nejlepsi. Dreyfus tady uz definitivne zmagoril a stal se hlavnim zaporakem, takze se celej film toci kolem Clouseaua a Dreyfuse, coz je fajn, akorat obcas maj nektere postavy zbytecne moc prostoru na ukor Sellerse. Sellers je tu jako vzdy dokonalej, navic v souboji s Catoem uz pouziva tyce a ma tu asi nejuchylnejsi masku, dentistu. A dojde i na nekolik vcelku slusne zvladnutejch trikovejch zaberu. Dalsi skvela komedie. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl skvělé série. Osobně si myslím, že tento díl si to nejlepší odbyl už na začátku, a sice úžasnou scénu v blázinci u jezírka. Ale i zbytek filmu je ukrutně vtipný a tentokrát i dost akční. Sellers i Lom podávají další skvělý výkon, Dreyffus je velice dobrá postava a v tomto díle má i krásné sídlo. Na druhou stranu bohužel - tato série si to nejlepší už odbila ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jako děti sme podobnej typ filmů milovali, ale co s tím dnes? Když sem na to včera koukal, tak sem si říkal, no ale to už je fakt uplná blbina, to už nemá s původnim růžovym panterem nic společnýho...sází to hlavně na absurditu a se střídavými úspěchy to baví...jelikož sem se ale u toho bavil o něco více než u předchozí části, hodnotím to lépe...jinak je to ale pitomina od začátku do konce...Sellers je ovšem jako herec vyýborný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ex-vrchní inspektor Charles Dreyfus jako padouch bondovského rozměru a proti němu odborník na natíraní světového zločinu Jacques Clouseau. Zvedněte telefén a volejte tísňovou linku, blíží se kasastrefa.. Jsou tam momenty, které působí jako účinné neestetikum (pěvecká vložka v gay klubu, sovětská vražedkyně), ale i chvíle, kdy úžasný gagman Sellers natrhává vaši pramici (úvodní vydeptání Dreyfuse v blázinci, výslech podezřelých či zubařská scéna zdatně konkurující té v Maratónci). Hvězda navíc za úvodní titulky s kinematografickým odkazem, ale že by ve mně PP Strikes Again zanechalo nějakou výraznější stopku, to nemohu tvrdit.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno