Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a bláznivá detektivní parodie, která pobaví, ale tento druh zemitého humoru občas sklouzává do opakování sebe sama a trapnosti. Idiot a narcis šéfinspektor Jacques Clouseau (dobrý Peter Sellers) je pohromou pro všechny okolo i pro sebe samotného. Ovšem vyloženým prokletím je pro bývalého šéfinspektora Charlese Dreyfuse (dobrý Herbert Lom), který se z psychiatrické léčebny dává na svou misi: odstranění své noční můry z povrchu zemského. Dreyfus má zbraň a tak se celý svět vydává na hon na nešiku, který všude kolem sebe šíří zkázu a pohromu. A Clouseau nejen odráží všechny útoky, ale také likviduje světovou hrozbu. Z dalších rolí: ruská agentka Olga (půvabná Lesley-Anne Down), která se do svého cíle zamiluje, Clouseauův všehoschopný osobní sluha Cato Fong (Burt Kwouk), ředitel Scotland Yardu Alec Drummond (Colin Blakely), který na vlastní kůži zažívá Clouseauvské ničení všeho, vrchní inspektor Scotlad Yardu Quinlan (Leonard Rossiter), a profesor Hugo Fassbender (Richard Vernon), autor strašlivé zbraně, se svojí dcerou Margo (Briony McRoberts). Film rozhodně pobaví, ale proč to neustálé opakování stejných typů vtipů? Působí to pak až trochu trapně. Animace je samozřejmě opět vynikající. A Clouseau opět slaví své velkolepé vítězství. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nikdy se neshodnu na tom, který díl ze série Panterů je nejlepší. Zda je tento film, nebo Clouseau na stopě. Zřejmě tento, ale jen o chlup. Nejvtipnější díl je to ale určitě! Tento Panter je prostě úžasná záplava brilantního humoru už od úvodní scény v blázinci, přes výslech svědků v Anglii, pivní festival, až po dobývání hradu a úplný závěr. K tomu všemu má tento díl asi nejlepší hudební stránku ze všech Panterů, Mancini se opravdu vytáhl. 70. léta byla v hodně ovlivněna Bondem a v tomto filmu je to vidět. Konečně má ze všech dílů v sérii nejvíce prostoru bláznivý Dreyfus v roli hlavního záporáka. Hluchá místa tentokrát chybějí a trapných fórů není mnoho. Teď mě ani nenapadá, že by tam nějaký byl. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Panter do klasické filmové série, podle mne osobně nejlepší a s nejsevřenějším dějem. V úvodu má Dreyfus těsně před propuštěním z blázince, jenže to by se zde nesměl objevit jeho nemilovaný sok. A tak není divu, že Dreyfus uprchne a pokouší se jakýmkoliv způsobem Clouseaua zabít. Do toho ještě uprchne při převozu bankovní lupič Tournier, je unesen známý vědec, takže Clouseau má skutečně proč se ohánět. A co překvapí – Dreyfus bude v tomto dílu doslova vymazán ze světa. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I kdyby měl tenhle film mnohem více hluchých míst, než má, a i kdyby měl mnohem horší a naivnější scénář, scény trhání zubu pod vlivem rajského plynu či Sellersovo groteskní dobývání hradu přes vodní příkop á la němá groteska samy o sobě stačí na nadstandardní hodnocení... Je to jen komedie, ale skvělá! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Má někdo pocit, že se zde skrývá?" Tak tohle je Clouseau v nejlepší formě a to při soubojích s Katem, při cvičení na oblíbených bradlech, při striptýzu, při drobném rozladění klavíru i při vyšetřovacích metodách tradičně nebezpečných svému okolí. A to vše je nic proti nápaditému dobývání hradu, při němž dostává má bránice pořádně zabrat, i když po tolika reprízách by to už mohla brát s větším nadhledem. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno