Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia udržiavajúca si úroveň predchádzajúcich panterov. Klasický roztržitý komisár tentokrát "zahynie" aby zo záhrobia strašil komisára Dreyfusa a opäť mimochodom vyriešil veľký prípad pašovania drog z Hong kongu do Francúzska. Spoločnosť mu pri tom robí bývalá mafiánova milenka a samozrejme Kato. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle měl být, podle mých nezřetelných vzpomínek, vrchol celé "clouseauovské" série. Ale scény, které mi coby klukovi způsobovaly záchvaty hysterického chechotu (třeba Mr. Chong z Hongkongu, Stříbrný sršeň, Clouseau zjevující se Dreyfusovi, Keito v poloslepeckých brejlích), mě dnes už přimějí spíš jen k nostalgickému úsměvu. Ale zase musím ocenit na "clouseauovku" nadstandardní akčnost i kaskadérské kousky v hongkongském finále. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než předchozí film. Humor už není tolik akční, spíše slovní a situační. Pokud zde někdo padá nebo se s někým pere, zpravidla to není Clouseau. Napadá mě, že to možná bylo dáno Sellersovým horším zdravotním stavem, ale možná je to mylný dohad. I tak je to velmi vtipná záležitost, ovšem co naplat, je to chtě nechtě i labutí píseň... Celkový dojem: 70% ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Už to není úplně ono, ale pořád jsem se královsky bavil. Navíc skaldba Hong Kong fireworks se Henrymu Mancinimu jako vždy povedla. Máme tu čest poprvé se setkat s profesorem Augustem Ballsem v podání Grahama Starka, Sellersova celoživotního přítele, který ztvárnil roličku téměř v každém jeho filmu. V Closeauovi na stopě byl Herculem, pomocníkem hlavního hrdiny a v RPZS oním hoteliérem, jehož pes nekouše. Ale postava profesora Ballse, byla napsána už pro RPZS a dokonce byli některé záběry natočeny. Ballse ovšem nehrál Stark, ale oblíbenec Mela Brookse Harvey Korman. Tyto scény se objevily ve Stopě RP. Dreyfus v tomto filmuuž není tak maniakální jako v předchozích dvou dílech, spíš vzbuzuje soucit a jeho pohřební proslov patří k nejlepším scénám. Nakonec poděkování ČT, že ve svém archivu vyhrabala starý dabing celé série. Je sice škoda, že Herberta Loma tu už nedabuje Rudolf Hrušínský, ale Soběslav Sejk je profesionál ve svém oboru a nic nezkazil. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Můj třetí nejoblíbenější Panter, Clouseau pořád jede jako splašený. Krásná konverzační komika, když se Simona snaží zjistit, kdo je to u ní v bytě a Clouseau, kdo je Filip:-) Slepý Kato na letišti a ve výtahu nemá chybu, kdykoli jedu výtahem, tak si na tu scénu vzpomenu....No a samozřejmě Dreyfuss, který se naštěstí po vymazání hradu Mondschein nerozplynul! To, jak čte smuteční projev, mě vždycky umrtví, směju se i teď, když o tom píšu:-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Vozidlo "Stříbrný sršeň" je ve skutečnosti pozměněný Citroën 2CV. (Terva)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)
  • Přestože se komisař Dreyfus (Herbert Lom) stal v předešlém díle série Růžový panter znovu zasahuje (1976) obětí laseru, kdy po jeho zásahu zmizel, objevuje se v Pomstě růžového pantera bez jakéhokoliv vysvětlení živ a zdráv. (doktofaust)

Reklama

Reklama