Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 348)

Psema 

všechny recenze uživatele

300: Vzestup lobotomie. Congrats každému, kdo tuhle repetetivní a nuzně vydestilovanou selanku dokázal dojet až k Perské porážce napoprvé, protože něco tak uloudaného, nudného a bezdějového jsem naposledy viděl, když režíroval papá Snyder. Jenže ten alespoň zvládal nějakou gradaci, obsadil lidi s charismatem a do spartských pytlíků (haha) přibalil i nějakou tu hlášku. Murro má Stampletona zábavného asi jako Primalex plus, šmahem degraduje Santorova Xerxa na pohou figurku v rukách magora. A ani tu Evičku nenechá zamávat stříbrné plachtě po pořádném "fightu". Zbývá jen jedna oukej-soft-porn-zábavička, úderná hudba a otevřená vrata nejen pro sequel, ale i pro analýzu estetiky násilí. Dlouho jsem neviděl film, který by s podobným zápalem dělal z krvavé řeže o tisícech mrtvol respektuhodné krásno. A vlastně nevím, jestli zvracet, anebo být fascinován. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již první "třístovka" pro mne byla peckou, protože se jednalo o něco nového, neokoukaného, skvěle odvyprávěného a celkově zajímavého ... Akce, brutalita a krev člověka mého ražení samozřejmě hřála u srdce, ale film jí celkově zas tolik neobsahoval. Nebyl to pro mne sice světový kult, jak se z ní udělalo, ale bylo to super. Druhá "třístovka" se mírně odklonila od comixových nepohyblivých záběrů a stejně jako rozbouřené mořské vlny, na kterých se bojovalo, mě totálně smetla adrenalinovým nábojem. Příběh celkem seděl k realitě, úsměvně jsem sledoval vývoj střetu Peršanů s Řeky a promítalsi to k historickým faktům ... úsměvné, ani ne špatné,ani ne kvalitní. To hlavní ale zejména je zde UKRUTNÁ porce akce, fightů a krve !!! Většinu stopáže divák sleduje naprosto geniálně provedené souboje, kdy se podobně jako v dnešních nejlepších "martial arts" filmech východu i Západu (Florentine ...) kamera přibližuje a oddaluje, otáčí kolem postav, rozbité hlavy, usekané končetiny a litry stříkající krve směrem na diváka pumpují adrenalin do žil ... A pumpují ho tak mocně, že jsem se zaťatými pěstičkami a zatnutými zoubky držel palečky hlavní postavě Themistoklesovi, kterej je fakt třída a porcuje všechny a všechno s nonšalantní grácií japonského samuraje,stejně jako taktizuje a přivádí Peršany v údiv ... a sexuální scéna s Evou Green, která je také úžasná, je naprostou třešničkou na krvavém dortu ... To vše v monumentálním obrovském pojetí, kdy některé záběry jsou prostě jak vystupující výjevy nedozírných rozměrů, hudba žene adrenalin, brutalitu, souboje a vlny ještě víc kupředu ... při samotném záběru jsem pak řval nadšením ... a slzička dojetí ukápla. Tohle je prostě takovej akční náser, že jsem to neviděl od dob klasických monumentálních japonských historických řežeb. Úžasný zážitek ... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak ač se v poslední době považuji za kino fanatika, tak na tohle jsem nešel a dobře jsem udělal. Riskuji sice, že si tímhle komentem proti sobě poštvu některé své oblíbence kterým se to zatím vesměs líbí, ale nemůžu si pomoct. Jeden z mých oblíbenců se ptá co se vám na tom nepáčí? Já to obrátím co se vám na to páčí??? To fakt stačí tak kurevsky málo ke spokojenosti... Já sakra nejsem pseudointelektuál a umím ocenit poctivej vejplach, ale všechno má svoje hranice to tady jako do prdele fakt nikomu nevadí, že díky těm všudypřítomným zpomalovačkám a 3D efektům jsou ty bitvy naprosto nekoukatelný?! Fakt nepotřebuju vidět každej kill ve zpomaleným záběru navíc doprovázenej hektolitry naprosto trapný digitální krve. Jasně namítněte, že Wacoslav nadává když je to PG-13 a tudíž by měl chrochtat blahem z drsnýho Rka pro správný chlapy. To sedí já netvrdím, že nerad usekaný hlavy, končetiny, rozetnutý hrudníky atd, ale ta CGI krev mě fakt začíná neskutečně srát. Je to až do očí bijící jak je to naprosto trapný a nekoukatelný. Takže první 300 nebylo taky kdo ví co, i tam to zasírali těmi aspekty co jsem zmínil, ale bylo to ještě na přijatelný úrovni a hlavně tam byl charizmatickej Butler na kterýho se tenhle nesympatickej trapák z gumovým ksichtem co si tu hraje na hlavního hrdinu nechytá ani náhodou. Jediný co tuhle ptákovinu drží nad vodou je skvělá Eva Green, která si tu záporňačku opravdu užila, dokonce ukázala i kozičky, takže v tomhle pohledu není co vytknout bez ní by to bylo na hraně jedný hvězdy a odpadu takhle nakonec udělím velmi slabý 2* a nechtějte po mě abych na to někdy koukal znova.25% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na tom filmu je nejdrsnější, že i když se v něm točí Athéňané, bojuje se v kurva megamonstrózních lodních bitvách a řeže se tam Sullivan Stapleton s brutálně sexy Evou Green, stejně si nakonci řeknete, This Is Sparta! Nebo Greece, to výjde na stejno. Třikrát hurá a už se moc moc těším na finále. Snad zůstane u režie Noam Murro, který Snyderův originální nářez dotáhl na nový level a ukázal, že se s tím dá dělat i mnohem víc. 4* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Žádnej vzestup říše, ale vzestup Evičky Green a u kluků pak možná ještě vzestup nejmenovanýho orgánu. Digitální krev mě nebrala, výkvět manekýnů taky ne a ty kecy o svobodě beru spíš jako takový retro, protože už stejěn ani nevíme co to je, ovšem film má skvělý digitální námořní bitvy, hudbu která film pocáká adrenalinem až po prdel a především neskutečně luxusní Evičku Green, ta je tady tak sexy, že by nenechala v klidu ani homíky a jako bobnus předvádí svůj herecký standart což znamená totální nadprůměr, ale není to jen Evě, i ten příběh na to, že je to vlastně taková adrenalinově - vizuální kravinka je docela neurážející, tím hlavně myslím provázanost s prvním dílem. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Příprava byla pro všechny herce velmi náročná. Osm týdnů před zahájením natáčení tvrdě cvičili 8 až 12 hodin denně v tělocvičně, což zahrnovalo posilování, atletiku či bojová umění. Kromě toho musel každý individuálně dodržovat přísný stravovací režim (někteří herci museli přibrat, někteří naopak shodit několik kil). Režim a trénink trval i po celou dobu natáčení. (Lynette)
  • Herci měli k dispozici kaskadéry, přesto většinu náročných bojových scén zahráli sami. (Lynette)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama