Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (1 350)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jediným pádným důvodem, proč zcela neodignorovat pokračování 300 je samozřejmě Eva Green. Co se týká komiksu Xerxes: The Fall of the House of Darius and the Rise of Alexander, ten vyšel až 4 roky po 2. filmu a 20 let po prvním komiksovém albu 300 čili takto se dílo stalo značně přezrálým a spadá do té fáze tvorby Franka Millera, o kterém už nechtějí diskutovat ani ti nejvěrnější. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Sullivan Stapleton nie je Gerard Butler. A Noam Murro nie je Zack Snyder. Snaží sa to byť ako predchodca, ale už to nemá tú sústredenú hutnosť epickosti, ktorú malo 300. Ruší ju najme rozprávanie Leonidasovej ženy, ktorá sprevádza skoro pólku filmu. Eva Green hraje couru z rutiny, a Stampleton sa snaží kričať ako Butler, ale nesiaha mu ani po päty. Príbeh je našrubovaný na kostru pôvodného príbehu celkom šikovne, no Rise of an Empire by mohol byť nadštandardným zážitkom len v prípade, keby sa dočkal plnohodnotného vyvrcholenia a zakončenia. Čo tým myslím, si nechám skôr pre seba, za videnie to totiž predsalen stojí, a tak náznak akéhokoľvek spoileru by bol deštruktívnym naznačovaním na následný zážitok. Kto totiž navštívi tento film v kine, musí vedieť, že hodnoty sa hľadajú inde. Toto je rýdza krv v piesku, prípadne v mori, a to z 50% v spomalovačkách. This is Sprata, man! 70% | CinemaCity Slovanský dům, Praha, 5.3.2014 | ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V něčem horší, v něčem lepší než první díl, ale ve výsledku stejně dobrá podívaná. Hlavní hrdina sice není tak charismatický jako Leónidás, ale je zajímavě vykreslen jako důmyslný stratég dělající i chyby. Souboje a bitevní scény se mi líbily snad více než ve 300, obzvláště ta úvodní v bouři se zpomalenými blesky brala dech, Eva Green zahrála velmi nevyzpytatelnou divoženku výtečně a celé to vůbec příjemně uteklo. Předloha Franka Millera zatím česky nevyšla, takže na rozdíl od předchozího snímku nemáme možnost srovnávat, nakolik se jí inspirovali scenáristé, režisér a výtvarníci, nicméně líbilo se mi, že film nepůsobil dojmem opakování toho, co se dříve osvědčilo, ale přišel s řadou nových věcí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vice než slušný přídavek k řežbě u Thermopyl. Méně testosteronu více taktiky, úskoků a ženských. Což dělá z pokračování mnohem rozmanitější podívanou. Evička Greenová s přehledem krade film pro sebe, hlavně proto že Stapleton prostě nemá Buttlerovo charizma - ví to a jeho postava je úskočnější spíš než síla z něj vyzařuje inteligence. Xerxes, který měl být podle prvotních nástřelů hlavním tahounem je pak překvapivě v pozadí, ale Rodrigo Santoro si svou nejznámější roli patřičně užívá. Určitě oprávněný (jak že se tomu říká?) sidequel, který funguje i bez první třístovky. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička peloponéských notorických sedlehářů tentokrát hrdinně a pateticky vzdoruje páru nejluxusnějších trojek současného filmového průmyslu. A vzdorují úspěšně. Vede je totiž necharizmatický impotentní generál Comukles, jenž prošel kástingem patrně jen díky tomu, že udělal nejvíc sklapovaček, a díky své indispozici odolal vyprcat se paní Zelené mezi skálopevné stěny Thermopylské soutěsky. Ze strašlivého Xerxese tentokrát udělali ozdobu hispánského gájprajdu, a tak ona ta Evka obecně zachraňuje situaci premenstruačním syndromem sehraným tak dokonale, že by měl strach se k ní přiblížit i dvoumetrový kladivář po půlročním půstu. Ač kapku užvaněné a míň mačo, vizuální orgie jsou to naprosto dokonalé, homopošťuchování vyrýsovaných abdomenů drsné a přehledné a prodaktplejsment zahuštěného rajského protlaku velmi vkusný, nevtíravý a hlavně nepřístupný! ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Rodrigo Santoro (Xerxes), strávil v maskérně každý den šest hodin. Na scéně se nesměl příliš pohybovat, aby si neponičil všechny piercingy a řetízky, kterými ho ověsili. Musel se také od hlavy po paty holit. (Cheeker)
  • Herci měli k dispozici kaskadéry, přesto většinu náročných bojových scén zahráli sami. (Lynette)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama