Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 029)

Davies182 

všechny recenze uživatele

No tedy... sváří se to ve mně žlutá se zelenou, ale strach nakonec překonávám, a s pevnou vírou v komiksovém srdci uděluji nadprůměr. Hodnocení létá během 105 minut po značně opilé sinusoidě; mávalo to se mnou ještě v tramvaji cestou z kina: jsem vlastně zklamán, nebo nadšený? Byla to kravina, nebo super blockbuster? Žádný letošní film pro mne zatím nebylo tak těžké ohodnotit, jako Green Lanterna. Kouzlo téměř žádné (zejm. oproti komiksu, který nedávno vyšel i u nás, a který je minimálně 10x lepší), akce žalostně nevyužitá, dialogy o hrdinství šíleně tupé až jsem kroutil hlavou... A přesto, přesto se mi to sakra líbilo, a jsem Campbellovi ochoten všechny tyto neduhy odpustit - bavil jsem se totiž královsky. In brightest day, in blackest night, no evil shall escape my sight. Let those who worship evil's might, beware my power... Green Lantern's light! P.S. 3D byly snad jen sedačky přede mnou :-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděna klasická a po 7 letech i extended verze. Ze začátku trošku nudné, hlavně pro ty, jež neznají původní komiksy, se v tom vůbec neorientují. No ale správný origin prostě být vysvětlovací musí. Ovšem druhá část filmu je podle mě povedená, akční pasáže jsou zábavné a nakonec nám vypravěč vše podstatné vysvětlí. Nevím kde se stala chyba v kinotržbách i ohlasech od všech; nejspíš se mi film líbil hlavně proto, že DC mi k srdci nikdy nepřirostlo tak jako Marvel a ten absurdní hate je mi fakt proti srsti. Pro mě zkrátka zábavné guilty pleasure, které mě i v roce 2019 překvapilo svými nádhernými triky a jak se na to pořád hezky kouká. A bylo fajn zas vidět Tima Robbinse...70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Digitální triky připomínající dětské omalovánky, anestetická mytologie, dialogy provádějící genocidu mozkových buněk, nepřekvapivě prkenný Reynolds v roli bukanýrské světlušky, politování hodný sloní muž Sarsgaard a vizuální ozdoba Lively. Už ten začátek připomínající Top Gun / Hot Shots! (a to nejen traumatem z úmrtí otce) mě měl odradit, jenže já hlupák jsem se tou zelenou bludičkou nechal vlákat do močálu sterility, v němž se může beze stopy klidně ztratit dvě stě míčů.. V poslední době začíná být u komiksových adaptací nadvláda kvantity nad kvalitou neúnosná.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich komiksov, ktory proste treba vidiet v kine a to ja som videl nastastie aj v 3D, takze zazitok bol o trosku väcsi, ako keby som ho videl len na pc. V tom pripade by som dal maximalne 3*. Lenze Green Lantern je iba nenarocna oddychovka, plna vizualnych efektov, ktore sa mi cez 3D celkom pacili, ale problem je asi v scenari a v obrovskom mnozstve podobnych komixovych filmov a ked jedneho dna budete proste nasyteni tymito filmami, tak si ich prestanete vazit, alebo uz vas nebudu tak bavit a prave Green Lantern je tym filmom. A co je horsie, o par tyzdnov si len matne na tento film spomeniete a mozno si date otazku, ci to nahodou nebol Green Hornet, v preklade ZELENY SRSEN, ktory mal premieru iba pred pol rokom :-) Tim Robbins a Ryan Reynolds boli celkom fajn, Blake Lively je sice krasna, ale nepoznam ju. Pre mna je zahadou, preco stal tento film az 200 milionov dolarov a este dalsich 100 milionov na reklamu investovali studia, vobec mi taky drahy zase neprisiel. Martin Campbell je skuseny reziser akcnych filmov, 2 krat uspesne restartoval Jamesa Bonda a to s Piercom Brosnanom ZLATE OKO (1995) a neskor s Danielom Craigom CASINO ROYALE (2006). Natocil aj obe casti ZORRA s A. Banderasom (1998 a 2005), ale so sci-fickami nemal myslim doteraz ziadne skusenosti. Hudba od skuseneho Newtona Howarda bola taktiez svizna, ale nijak vynimocna, proste nebola to melodicka Zimmerovka. ________ Ryan Reynolds - (Hal Jordan / Green Lantern) +++ Blake Lively - (Carol Ferris) +++ Peter Sarsgaard - (Hector Hammond) +++ Mark Strong - (Sinestro) +++ Tim Robbins - (Hammond) +++ Jay O. Sanders - (Carl Ferris) +++ Taika Waititi - (Tom Kalmaku) +++ Angela Bassett - (Doktorka Wallerová) +++ Geoffrey Rush - (Tomar-Re - len hlas) +++ Michael Clarke Duncan - (Kilowog - len hlas) +++ Clancy Brown - (Parallax - len hlas) +++ (Videl v 3D kine 02.08.2011) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tuhle komiksovou šílenost zaručeně ocení ten, co má rád původní komiks. Film se totiž s ničím a nikým nesere a na ramenech nekompromisnosti 109 minut uvádí film, který popírá veškeré komiksové zažité vlastnosti. Je to prostě sci-fi o superhrdinech z vesmíru, kteří bojují o matičku Zemi mimo Zemi. Musím říct, že to mělo něco do sebe, ale docela dlouho se to rozjíždělo. Ryan Reynolds byl skvělý, ale mohl si tu přeměnu uspíšit a nečekat na ní do půlky filmu. Každopádně nemůžu říct, že by mě to nechytlo, bylo to zase pro změnu něco jiného, než člověk normálně čeká a to se taky počítá. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Uniformy Green Lantern Corps byly vytvořeny kompletně pomocí CGI: Ryan Reynolds (Green Lantern) a Mark Strong (Sinestro) nosili motion-capture obleky, pomocí nichž byly jejich uniformy renderovány. Rozhodnutí pro kompletně počítačovou grafikou vytvořené uniformy bylo tvůrčím rozhodnutím filmařů, kteří jejich odlišností od skutečného oblečení chtěli zdůraznit, že jsou vytvořeny díky prstenům Green Lanternů. (Caszidy)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama