Reklama

Reklama

Policie nachází tělo uškrceného muže s rozdrceným obličejem a spálenými prsty. Identifikace je ztížena, ale stopa ji zavede k bývalé manželce oběti. Ta má však neprůstřelné alibi a policisté jsou zoufalí. Případ je propírán v mediích a policisté si nemůžou dovolit chybovat. Místní detektiv proto požádá svého přítele, geniálního matematika, o pomoc. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (40)

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Ten film mohl být NÁDHERNÝ! Kdyby skončil asi o 10 minut dřív; kdyby jeden vědec neměl potřebu dokázat světu svou genialitu a schopnost dedukce; kdyby prostě mlčel a ponechal jisté tajemství v říši zapomnění. Proč prostě nedržel klapačku. ___I přes výše popsané výtky však tento film patří k nejhezčím, co jsem v poslední době viděla. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost, soustavně a efektivně střídající perspektivy tří ústředních postav, aby skutečnou podobu fabule až do samého závěru úspěšně skrývala a zároveň udržela zvědavost a očekávání na stoprocentní hodnotě. V úvodu nás možná zaskočí cynické rozvržení konfliktu lásky a racionality, ale jak právě s tímto problémem film postupně zachází, aniž by na něj násilně upozorňoval a odvracel pozornost od interakcí postav týkajících se detektivního případu, ho v mých očích posouvá mezi nejkrásnější snímky roku 2008. Přesně ten film, který pro svou morální pokoru a autorskou svěžest v Hollywoodu schází. 90% ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

(Ne)zanrovka, na ktorej je ono "nepostihnutelne" japonske imho vyrazne citit. Ked som chvilami lutoval, ze scenar neposkytuje viac miesta pre osobny stret dvoch geniov (matematik-fyzik), film ponukol vzdy dostatok emocii a dumkavej nalady, ktora krasne doplna charakterovy profil matematika a jeho motivu konania. Malicka vytka iba k samotnemu zaveru (v titulkovej sekvencii) kedy nebolo treba byt doslovny, pretoze film vsetko potrebne povedal uz predtym 9/10. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné - zajímavá zápletka, nenápadné zvraty vás i přes svou nenápadnost drží u obrazovky a nutí přemýšlet, co bude dál. Ačkoliv je to doprovázeno scénami, které bych zkrátila či vynechala (aneb stopáž je opět lehce přepálená, ale Japonci to snad ani jinak u filmů už neumí), konečné rozuzlení leckoho překvapí. Během filmu jsme tipovali, jak to vlastně proběhlo, ale tahle varianta nás nenapadla. I tak je úplný konec lehce neuspokojivý - ženský jsou hysterky a musí všechno kazit, tohle kažení platí hlavně pro policajtku, která si prostě musela otevřít hubu na špacír… detektivní ukázka silných citů a brilantní mysli; slabší 4*. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Překvapivě něco jiného než jsem čekala. Doufala jsem v podobný strhující intelektuální souboj dvou geniálních mozků jako v případě Zápisníku smrti a bohužel po této stránce jsem byla trochu zklamaná, logické dedukce obou profesorů, matematika a fyzika byly odsunuty na okraj a navíc na nich nebylo nic, co by nevyřešil i obyčejný selský rozum, snad jen na konci jsem byla překvapená, to nezastírám. Přesto nelituji, protože se mi místo toho dostalo velmi působivého dramatu o lidské osamělosti, přátelství a lásce, která plodí zoufalé činy a pokud budu předstírat, že jsem neviděla posledních pět minut, pak se dá mluvit o silném zážitku, který si čtyři hvězdičky určitě zaslouží. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama