Reklama

Reklama

Radovánky v Mexiku byly fajn, ale bujarý dívčí prázdninový víkend skončil a nadešel čas vrátit se domů. Proto také nyní Jules (Cameron Goodmanová) a Mel (Peyton Listová) stojí promáčené deštěm na téměř liduprázdném, do tmy se halícím letišti. A to někomu, kdy by se rád ke své rodině dostal živý a zdravý, navíc když je ten někdo dvojice velmi pohledných slečen, rozhodně nepřijde jako nejbezpečnější místo k přenocování. A jelikož nikde nejsou ani taxíky, rozhodnou se dívky ještě s několika dalšími spolucestujícími přijmout lákavou nabídku na první pohled sympatického a neškodného řidiče transportního minibusu, který je ochoten všechny opozdilce odvézt blíže k městu. To, že někdo vypadá neškodný, ale neznamená, že je takový i ve skutečnosti. A stejně tak není nikde psáno, že noc, která začala obyčejně, musí nutně i obyčejně skončit. Tenhle spoj totiž míří přímo do pekla v děsivém americkém autorském thrilleru Edwarda Andersona z roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento nízkorozpočtový thriller/drama jsem narazil zcela náhodou. Mám docela rád podobné zápletky, které občas koketují i s hororovým žánrem, ale tady jde spíše skutečně jen o thriller, ze kterého se následně vyklube „obchod s bílým masem“. Sám miluji cestování a snažím se cestovat, co to jde a finance dovolí, jsem si však vědom, že existuje celá řada nebezpečných míst – kde turistům hrozí řada nebezpečí. Okradnout vás mohou ale i u nás, ovšem tento film zachází o něco dále. Obchodování s bílým masem není neobvyklé ani v některých částech Evropy, zvláště pak dole na Balkáně a především ženy jsou v mnohem větším nebezpečí. A to se nebudeme bavit o nedobrovolných dárcích orgánů na některých kontinentech.   Začátek filmu nabídne docela zajímavou atmosféru i dusno – hlavně od chvíle, kdy řidič změní své chování a přejde k terorizování svých cestujících. Pár pěkných scén i náznaků atmosféry se tu najde, ale jak čas plynul, došlo i na docela velký počet hluchých míst, hromadu nelogického chování postav (jasně, sám nevím, jak bych se choval v podobné situaci) – šancí na únik měli opravdu dost a svůj osud si více méně všichni zasloužili za svou blbost.    Herecké výkony většiny zúčastněných nebyli vyloženě špatné, jen škoda (zvláště pro muže), že kromě svléknutí do spodního prádla, tu nedojde k nějaké té nahotě (tu fotku v bedně nepočítám), když už obě herečky byly docela pohledné. Taky bych snesl větší porci násilí, protože když už k nějakému došlo, nebylo to špatně natočené. Dojde i na několik rádoby zvratů, ale ani ty moc lidí nepřekvapí. Asi nejvíc mi vadilo, že to celé bylo natočené v takovém šeru/přítmí.  Víc jak průměrné ohodnocení si však tento film nezaslouží. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nečekaně solidní thriller, kterému je nutno vytknout banální a pravidelné chyby, opakující se každým podobným filmem. První půlku si film drží solidní atmosféru, nejde ani tak o napětí, které jsem mimochodem nepocítil za celou délku snímku, ale spíše o zajímavou situaci, kterou nám ukazuje. Bohužel, film se dostává z lehkého nadprůměru, do těžkého průměru ve chvíly, kdy se děj zaměří výhradně na ženské "pasažéry". Pak se stává zdlouhavým, nezáživným a nijakým. Z útlumu ho dostane až poslední pětiminutovka s pointou. Celý film je propleten nelogičností, jako například rozbití okénka a řvaní o pomoc v místech, kde není vůbec nikdo, kdo by mohl pomoct. Místama trapně působí schopnost hlavního padoucha všechny zranění hravě překonat. Měl jsem pocit, že kdyby mu přeřezali všechny šlachy v těle, stejně bude schopný řídit autobus a u toho ještě telefonovat těhotné manželce. To nejlepší si ovšem nechá na konec a s téměř prostřeleným mozkem a rozřezaným stehnem, dokáže dělat psí kousky. Každopádně zajímavé téma, které bohužel těžce nepasuje do amerického prostředí. Na tohle jsou většinou "verbovány" holky z východního bloku. 60% 25.01. 2010 ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná kravina. Nápad zaujímavý, ale celkové spracovanie a priebeh únosu...WTF? To niekto naozaj myslel vážne? Odhliadnúc od faktu, že hlavné hrdinky mali "pár" šancí na útek, žiadna tak neučinila (a retardované sa mi byť nezdali, tak neviem, v čom bola chyba). O ich vysokom intelekte svedčí aj fakt, že keď bola jedna z nich vyslaná do obchoďáku na nákup a bez dozoru, zmohla sa len na volanie o pomoc pred priemyselnou kamerou v posunkovej reči!!! No a potom nech im človek nepraje smrť... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový thriller, který vám nejspíše na dlouhou dobu znechutí pozdě v noci si brát z letiště do města shuttle. Dvě kamarádky se vracejí z výletu v Mexiku domů do Spojených států (amerických). Protože poslední autobus do centra už odjel, musejí si najmout shuttle. Spolu s nimi nastoupí ještě dva mladíci a jeden účetní. Cesta do města se však ukáže být hororem - řidič je totiž začne terorizovat. Problém je, že postavy v autobuse se chovají značně nevěrohodně. Představte si, že jeden chlápek - ten, co vás terorizuje - se musí věnovat řízení. Vás je pět a sedíte za ním. A přesto nezkusíte vyběhnout dopředu a majznout chlápka něčím po hlavě (tyče tam jsou, jak později zjistíme). Místo toho nesmyslně rozbijete okénko a křičíte: Pomoc! Pomoc! do liduprázdných ulic, které jste už předtím z okénka viděli, že jsou liduprosté. To je další nedotaženost filmu - i když jedete o půlnoci z letiště do města, pořád musíte přece někde potkat nějaká protijedoucí auta, nějaké chodce, nebo aspoň zfetovanou mládež a opilé fotříky. Vzhledem k těmto nepravděpodobnostem sice thriller funguje jako thriller, ano, říkáte si, proč je unesl a jak to dopadne, ale osudy těch dementních lidí v autobuse, kteří nedokáží využít příležitost, jsou vám tak nějak jedno. A když dojde ke konci (který si skutečně můžete zhruba v půlce filmu domyslet), řeknete si, aha, tak takhle, no jo, co se dá dělat. Námět to skutečně ale není špatný, jen zpracování a vyznění je ze zpětného pohledu neslavné, chtělo to víc si pohrát se scénářem, postavami, nedělat hlavní hrdiny z právě odrostlých teenagerů, pak by to člověk udržel v paměti déle než deset minut po skončení. ()

Holina odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná sračka! Není to tak dlouho co jsem se rozplýval nad podobným typem filmů. Jenže i béčkový krvák má své meze, které amatér Ed Anderson s přehledem překračuje mílovými kroky. Hlavní záporák nestojí za nic, nemá respekt, nemá koule. Táhne se to jak hlen není se čeho chytit. Hlavní oběti snad chtějí být obětmi, protože i ve chvíli kdy mají zcela volný prostor a zůstávají sami, tak prostě stojí a čekají. No nepraštili byste je? Praštili... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo převážně v americkém Bostonu. (Terva)
  • Při výměně kola nejsou utaženy šrouby. Auto ale přesto odjede. (Duoscop)
  • Snímek měl premiéru 8. března 2008 na hudebním a filmovém festivalu v Austinu v Texasu. V omezeném vydání na dalších festivalech až v roce 2009. (Terva)

Reklama

Reklama