Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

curfew77 

všechny recenze uživatele

Kámen úrazu tkví v tom, že poprvé jsem Měsíc 44 viděl někdy v patnácti, a tudíž se mi blaženě nostalgický úsměv roztáhne od ucha až k uchu hned v ten moment, kdy se nevídaně prkenný jednoksichtař Paré poprvé zjeví na plátně. Co na tom, že kolem něho celou dobu poletují mašinky nápadně podobné těm z o dvacet let starší české komedie Zítra vstanu a opařím se čajem, týž film ostatně asociuje i sonorní palubní hlášení (ano, něco jako "...cestující do pravěku se shromáždí u brány osm." ). Nemůže vadit ani fakt, že postavy dělají věci tuze nelogické - koneckonců řekněte sami, podrobili byste ve sprše sodomii člověka, který vám bude za hodinu dělat navigátora v kaňonu úzkém jak anální otvor dvacetiletého mladíka? :) Piloti čtoucí sonety a odsouzení vrazi, kteří si je od nich půjčují, toť Emmerichův denní chleba a já se směju a směju a směju... říká se tomu guilty pleasure. Co je třeba Rolandovu "poslednímu evropskému projektu" přiznat, je dusná atmosféra plná mlhy a poblikávajících zářivek - a že to je víceméně nežádoucí efekt nedostatku producentských financí, radši nikomu neříkejte. Já sám pro sebe si píšu nesmírně pobavených 60 %, ale vy ostatní to čtěte jako čistočistou čtyřicítku a o hvězdu míň, platí? :) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních sci-fi, co jsem viděl, pročež se nemůžu ubránit kladnému hodnocení, i když je to jen z nostalgie. Na druhou stranu Michael Paré jako charismatický agent a Malcolm McDowell jako neméně charismatický záporák, k tomu podivná klaustrofobní atmosféra, všudypřítomné vedro a zvláštní koexistence oněch navigátorů a samotných letců. K výčtu herců bych určitě doplnil Deana Devlina v roli jednoho z navigátorů. Dlouhodobý spolupracovník Emmericha - producent a scénárista (scénář např. Hvězdná brána, Den nezávislosti, Univerzální voják, Godzilla aj.). ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů Rolana Emmericha a i když je to zjevně béčko, které má trochu problémy s přehledností vyprávění, technicky vypadá na svou dobu a rozpočet velmi dobře. Poctivé efekty a špinavé umaštěné kulisy, temná atmosféra důlní stanice a skupina drsných upocených vesmírných mariňáků (resp. bývalých vězňů). A kupodivu to celé působí velice sympaticky a už i tady je vidět Emmerichův cit pro filmařinu. Jednotlivé charaktery jsou trochu zjednodušené, ale velice sympatické. Zejména Dean Devlin, těžko uvěřit, že takovej mladej floutek je jedním z lidí, kteří stojí za vznikem pozdější Emmerichovy kultovky Stargate. Ve skutečnosti mu ale v době natáčení Moon 44 bylo už 28, na což ve filmu vůbec nevypadá. ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Tučné guily pleasure. Tento film si pamätám v telelvíznych programoch v 90. rokoch, nikdy som ho nevidlel, aj keď som vždy chcel. Viem, že keby som ho bol býval videl v puberte, miloval by som ho. Triky, ktoré kričia 80. roky, prepoužité rekvizity z Blade Runnera (steny v Deckardovom byte) a možno aj Votrelca (chodby základne), s celkovou industriálnou atmosférou, aká sa už dnes nerobí, ale v rannej Emmerichovej réžií a s klišé prvkami - cool hlavný hrdina-samotár, geeky teenage-sideckick hacker, očividní zlodusi, predstavení už v prvej tretine a ambivalentný, nakoniec napravený väzeň. Priemerné hodnotenia sú zaslúžení, ale ja som si to užíval. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před odletem do USA natočil Emmerich toto sci-fi béčko, které i přes určité kvality mohlo být lepší a hlavně zábavnější. Nemá cenu se nějak rozepisovat o příběhu protože ten v Emmerichových filmech nehraje takřka žádnou roli. I když film neměl velký rozpočet nevypadá vůbec lacině a některé triky vypadají dokonce velice dobře. Herci nepředvádějí žádné extra výkony a spíše se jen snaží tvářit cool a fakt, že hlavní hrdina se jmenuje Stone to jen potvrzuje. Největší problém filmu je fakt, že se v něm moc neděje a i přes standardní akční stopáž jsem se dost nudil. Je vidět, že v USA se Emmerichovi daří lépe než v rodném Německu i když občas šlápne vedle. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama