Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních sci-fi, co jsem viděl, pročež se nemůžu ubránit kladnému hodnocení, i když je to jen z nostalgie. Na druhou stranu Michael Paré jako charismatický agent a Malcolm McDowell jako neméně charismatický záporák, k tomu podivná klaustrofobní atmosféra, všudypřítomné vedro a zvláštní koexistence oněch navigátorů a samotných letců. K výčtu herců bych určitě doplnil Deana Devlina v roli jednoho z navigátorů. Dlouhodobý spolupracovník Emmericha - producent a scénárista (scénář např. Hvězdná brána, Den nezávislosti, Univerzální voják, Godzilla aj.). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před odletem do USA natočil Emmerich toto sci-fi béčko, které i přes určité kvality mohlo být lepší a hlavně zábavnější. Nemá cenu se nějak rozepisovat o příběhu protože ten v Emmerichových filmech nehraje takřka žádnou roli. I když film neměl velký rozpočet nevypadá vůbec lacině a některé triky vypadají dokonce velice dobře. Herci nepředvádějí žádné extra výkony a spíše se jen snaží tvářit cool a fakt, že hlavní hrdina se jmenuje Stone to jen potvrzuje. Největší problém filmu je fakt, že se v něm moc neděje a i přes standardní akční stopáž jsem se dost nudil. Je vidět, že v USA se Emmerichovi daří lépe než v rodném Německu i když občas šlápne vedle. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

I když bych měl správně odpustit že to je jeden z těch prvních velkých filmů od Emmericha, tak bohužel čekal jsem větší nářez, celý film je vlastně spíše o vězení a dohadování kdo je lepší pilot. On i když příběh nic moc tak na Emmericha je to docela dost. Celkem mě překvapily efekty, a hlavně Paré kterej je jako vždy dokonalej. A ani ostatní herci nejsou vůbec špatní, jediné co bych ještě pochválil je taková ta slušná atmosféra lodě. Ale ostatní je dost šedivý průměr. Prostě jsem se od Emmericha namlsal Godzillou, Patriotem a bůh ví jakým ještě blockbusterem a nějak jsem bohužel čekal víc. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Sci-fi příběh by docela šel, není to žádný zázrak ale zároveň ani přímo blbost, je ovšem nepochopitelně nerozvinutý. Celý film se děje na základně s tím, že občas nějaký ten letec vyletí na zkoušku a i ta je poněkud... nedostačující. McDowell dostal nevýraznou roli a ostatní herci byli taky nic moc. Fandům sci-fi by se to možná mohlo líbit, mně ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Emmerichovy počátky v kariéře, a jak tak čtu komentáře, tak trošku nechápu, o čem vlastně uživatelé píšou. Stačí mi jen jedno, pomalu si projet Hvězdnou bránu a právě tenhle film a hned mám jasno, kdo na tom všem měl tu čest pracovat. Sice Měsíc 44 nemá pevně danou příběhovou linii, ale tak po dvou třetinách to začně solidně gradovat a i když je to všecko tajuplné, temné, a efekty moc vidět nejsou, ačkoliv jsou zajímavé, na svojí dobu, tak nakonec ten konec to rozjede a zastaví až na samotných titulkách. Film, který vynesl Emmericha do nebe mě tím svým přízvyskem trošku zaráží, ale pravda je, že na svojí dobu je odvážný a to se cení, plus takovéto filmy mám rád, takže tři hvězdičky jsou jasná volba. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama