Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (476)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U amerických čerpacích stanic se vás obyčejně obsluha ptá, jestli chcete natankovat benzín, naftu a nebo jezdíte na Jeana-Clauda GR44. Dámy si většinou vybírají poslední variantu, neboť za pětidolarovku zastrčenou mezi pevné půlky je schopen ujet až 400 mil.. Mrštnému Belgičanovi hrát polomrtvého evidentně svědčí a předvádí jednu ze svých nejlepších kreací, nicméně pokud vám nostalgie dovolí odložit bílou slepeckou hůl, musíte uznat, že už tehdy se Emmerich notně přehříval a zasloužil si obložit ve vaně pytlíky ledu. Natrvalo.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vow. Tak takhle se vstupuje do Hollywoodu - ještě před skvělými body-bag úvodními titulky necháte dvě akční hvězdy, aby se navzájem postřílely. Taky bych vypíchl výživnou scénu s nepříčetným Lundgrenem v hypermarketu, kam působivě zavleče válečné šílenství. Zbytek je bohužel jen velmi příjemně brutální (náhrdelník z uší, průstřel oka, jehla prorvaná tváří) a lehkonoze zrežírovaný akční sci-fi popcorn s četnými a dobrými akčními scénami, které ale nijak neutkví stejně jako příběh kombinující TERMINÁTORY (útěk ženy a jejího ochránce před robotem, podobná likvidace záporáka jako v jedničce, robot proti robotovi), ROBOCOPA (robotizování a nové využití zabitého v akci, vzpomínky na život předtím) a kdovíco ještě. Prvoplánové fórky jsou tradičně orientované na ženy (van Dammův exhibicionismus) a na děti a noční finále jeden na jednoho na venkově po předchozím akčním ohňostroji poněkud zklame. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře namíchaný akčňák, kterému hodně svědčí, že jsem ho (nejednou) viděl v kině a velké plátno prostě dělá své. Akce, výprava, humor i na nějaké to dojetí dojde. Vlastně jedinou svou výtku bych směřoval k tomu, že ta nejlepší akce se odehraje v první části filmu, pak už to jen tak dojíždí. Ala pokaždé, když začnu myslet na hodnocení, spatřím před sebou hluboké oči Ally Walker a jsem ztracen. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem chuť si trochu proprat mozek a sáhl po téhle béčkové klasice. A i když podobný militaristický exhibice nijak zvlášť nežeru, Emmerichův Universal Soldier je jedna z výjimek. Perfektně zmáknutý akčňák bez nějakého závažnějšího nedostatku... no tedy možná až na "herecký" výkon Žána Klóda, kterému jdou přece jen líp kopačky než hraní. Ale jinak samá pozitiva - stoprocentně béčkový scénář, dostatek akce, slušná výprava, pěkné scenérie (přehrada, kaňon), pár efektních oldschoolových záběrů (výbuch benzinky, pád trucků ze skály), spousta vtipných hlášek i gagů a v neposlední řadě Dolfiho parádní držka a jeho stylový náhrdelník. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že při hodnocení jsem zabředl v dávné minulosti. Tehdy v kině to prostě byla ta pravá akční jízda. Na jedně straně švédský sběratel ušních boltců, na straně druhé mrňavý svalovec z Belgie, který dělá roznožky na počkání. Jistě, ve srovnání se Zastav a nepřežiješ! to pomalejší je. Leč pokud někdo zrovna nevypouští duši, či neletí cosi hřmotně do vzduchu, dočkáme se i chvilky romantiky či roztomilého prkenného humoru hlavního hrdiny. Například sledovaním jeho apetitu hrozí, že člověk začne nekontrolovatelně slintat, což, jak uznáte, je v takovém kině krajně nepříjemné...tedy v kině začátku 90.let - bez nafouklé kukuřice a coly. Některé mordy jsou natolik kruťácké, že naši němečtí sousedi je raději z filmu vystříhali. Ještě že u nás tenhle druh cenzury nepěstujeme... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení probíhalo od 12. srpna 1991 do 30. října 1991 v Arizoně, Nevadě a v Kalifornii. (ČSFD)
  • Na festivalu v Cannes, kde měl snímek premiéru, došlo k veřejné potyčce mezi Jeanem-Claudem Van Dammem (Luc Deveraux) a Dolphem Lundgrenem (Andrew Scott). Později vyšlo najevo, že šlo o předem připravenou propagační mystifikaci. (Terva)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama