Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (476)

castor 

všechny recenze uživatele

To lepší z JCVD a DL, přesto na mě Emmerichova akční pohádka působí jako až příliš točená na efekt. Mrtví vojáci udržovaní v provozuschopném stavu neustálým podchlazováním a vymýváním mozku fungují lehce originálně do té doby, kdy na jednoho strojově přesného jedince zabrnkají emoce a vzpomínky. Nastává tak čas pro klasický a ničím překvapující kousek, kdy prchá (s „krásnou“ ženou samozřejmě) před přesilou, vše efektně vybuchuje, řinčí a krvácí a ještě zbude čas na lehkou romantiku. Když sci-fi s Van Dammem, raději sáhnu po ultra béčku Cyborg. Scénář bez důvtipu bych ještě chápal, ale Emmerich tu působí utahaně, klame diváka, který je v očekávání, nakonec ale neumí překvapit. Tři hvězdy ano, nějaké nadšení z béčkové akční podívané nikoliv!! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

fúúúha. Veľmi tažko písať a to hneď z dvoch dôvodov - ten film je naproduktívnejšie béčko 90 rokov, síce má svoje chyby ale dá sa odpustiť a za druhé je nehorázne plytké, čo u emmericha je síce zvykom ale nie nutnosťou. Tak isto môžem povedať že je to najlepší film van dammeho vôbec ale aj napriek tomuto všetkému skrátka neviem čo si mám o tomto filme myslieť. Kopec novátorských nápadov, akčné scény neskutočne zvládnuté, dokonca sa tam nájdu nejáke tie heroické odjeby, a trocha humoru, neviem či to spôsobil scenár alebo to že je to bol prvý emmerichov americký film ale v dialógoch je jeho režisérska neistota výrazná, nudná a rušivá a to je škoda lebo ani ten scénar nie je taký zlý. Damme si rolu užíva tak isto aj Lundgren ale za väčšieho sympaťáka považujem Dammeho preto mi jeho herectvo bolo viac po chuti a Lundgren mi s tým jeho prežívaným svojej postavy prišiel skôr na smiech. Ally Walkerová bola podľa mňa ťahúňom celého filmu pretože aj keď slávy sa jej nedostalo jej kreácie frustrovanej novinárky sú dokonalé snaď až na koniec a obohacujú film. Ale v zásade filmu nemám čo vytknúť , dá sa to pozerať, nie je to stupídne. teda nie je to AŽ tak stupídne ale ako som povedal tá plytkosť s toho robí strašne povrchný film, bez absolútnej šance stotožniť sa s postavou a hudba tiež stojí za zaschnutý sopeľ. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně nabitý!!! Damme vs. Lundgren nepřátelé už od Vietnamu se vrací aby spolu dokončily nevyřízený účty. Lundgren v tomhle filmu naprostej šílenec který říka jednu drsnou hlášku za druhou s Van Dammem si nakopávaj prdel celej film pršej náboje a všechno vybuchuje! Ve stylu osmdesátých let! Trochu připomína Terminátora no prostě užasnej akční nářez! ,,Řekni sbohem ty hajzle!"-,,Sbohem hajzle!" ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jean - Claude "rozbiju ti hubu" Van Dammovi tyhle role vždycky seděly a Emmerich možná v té době ještě německej patriot. Lundgren je excelentní psycho a tenhle film je excelentní vystřihovánka - tak říkám filmům, které vzniknou tak, že režisér vystřihne z jiného filmu tu postavu, tu scénu, tu část děje nebo scénáře a pěkně to poskládá do své vlastní koláže. Ale bohužel, tyhle filmy běží na stejném principu: "Buch!" "Au", ozve se nato. A dál to pokračuje: "Buch!" "Au!" "Bác." "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" Bác." "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" "Buch!" "Au!" "Bác." ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nic moc furt lepsi nez druhy dil. Emmerichova zajímavá režie díky, které se dá na tento film dívat a díky které si neuvědomujete, že koukáte na dva naprosto béčkové herce. Příběh je jednoduchý a založený na (možná) vymyšlených pokusech na přeprogramování vojáků z vietnamu pro trochu jiný druh operací. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Speciální edice na DVD obsahuje alternativní konec. (Eldrick)
  • Tři z univerzálních vojáků, kteří by měli ve filmu být Američané, hrají evropští herci. Konkrétně Belgičan (Jean-Claude Van Damme - Luc Deveraux), Švéd (Dolph Lundgren - Andrew Scott) a Němec (Ralf Moeller - GR76). (ČSFD)
  • V původní verzi byla linka s teroristy na přehradě falešná. V této verzi nemělo jít o teroristy, ale o najaté žoldáky, které následně univerzální vojáci zabijí, spolu se všemi svědky. Vše mělo sloužit k ospravedlnění programu Univerzální voják. Ve výsledném filmu nakonec byla ponechána verze s teroristy. (DEXTER099)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama