Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 076)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Viete aký je rozdiel medzi Macgyverom, Petrom Novotným a Tonym Scottom? Macgyver spraví z hovna bombu, Petr Novotný výbornú pomazánku a Tony Scott akčný film. Neviem do akej miery bol film postavený na skutočnosti, ale viem už, že vlak idúci rýchlosťou 20km/h môže vyzerať ako rozbesnený byvol a že dobrí poctiví americkí železničiari ešte nevymreli. Bol to film podľa starej akčnej školy s novými technológiami a Denzelom a to evidentne stačí na to, aby sa človek nenudil. [3 a pol*] ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tony Scott jde během dvou posledních filmů z jednoho extrému do druhého - z celý film stojícího vlaku (PELHAM 123) do vlaku nezastavitelného v UNSTOPPABLE. A zatímco první byl přiznaným remakem sedmdesátkové klasiky, druhý neumětelsky vykrádá další klasiku, tentokrát osmdesátkovou (SPLAŠENÝ VLAK). Sice příjemně oldschool, ale úplně zbytečné, což neznamená, že většina diváků tuhle žánrovečku neskousne s chutí a nenadhodnotí. Přesune se teď Tony do devadesátek a přetočí PŘEPADENÍ 2? ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Scottovo sympatické ohlédnutí za devadesátými lety v jeho typickém (tj. roztěkaném, dynamickém a efektním) podání, jemuž ale chybí jakékoliv překvapení a v mém případě i větší porce napětí. Než znova Unstoppable, to si dám radši 30x za sebou Nebezpečnou rychlost, kde je víc nejen již zmíněných ingrediencí, ale i humoru, charismatu (nic proti Pineovi, ale Reeves je jenom jeden) a vlastně i toho sexu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veľmi ľahko sa vzdávaš.“ Nepravdepodobné sa stalo skutočnosťou: muž, ktorý posledné roky trávil nakrúcaním chaotických kravín typu Domino, nechal prehovoriť postavy na úkor akcie, naháňačiek, nadávok, zrážok a explózií! Samozrejme, je tu aj to. Ale snímka drží pokope predovšetkým vďaka pôsobivému vlakovému nápadu (každý, kto párkrát vo vlaku sedel, vie, aké monštrum to je), inteligentnému scenáru (v ktorom vystupujú odborníci a ich logické riešenia mi ako laikovi pripadali v rámci onej šialenej situácie pomerne logické), smutnému (!) ústrednému hudobnému motívu, dobrým dialógom („Máš problém?“ – „Len sa mi nepáči predstava, že makám v materskej škôlke.“ – „Mňa zasa neteší predstava šichty v domove dôchodcov.“) a prekvapivo výbušnému tandemu Washington/Pine. Musím to napísať otvorene a napíšem tom rád: toto sa mi fakt páčilo. Diváci ale môj názor nezdieľali, takže snímka s rozpočtom 100 miliónov ich na celom svete nezarobila ani 17O. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně předvídatelné a neinvenční, v roce 2010 už nezasluhující takřka žádnou pozornost. Tony by se měl věnovat zajímavějším projektům, akci pořád zvládá skvěle. V tomto filmu se mu trochu adrenalinu do mých žil vpustit podařilo, škoda jen, že jsem nemohl být i opravdu napnut, neboť nad tím, jak to celé dopadne, není absolutně možné ani na chvilku zapochybovat. Ztělesněné klišé. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • Natáčelo se po celém Ohiu a v části New Yorku. První klapka padla 31. srpna 2009. (Kuzmik)
  • Tony Scott spočiatku chcel natočiť film v Montane. Zmenil však názor, pretože si myslel, že široko otvorené roviny neprinášajú dostatočne silný pocit nebezpečenstva. (WalterIK7)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama