Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 076)

choze 

všechny recenze uživatele

Tony Scott jde během dvou posledních filmů z jednoho extrému do druhého - z celý film stojícího vlaku (PELHAM 123) do vlaku nezastavitelného v UNSTOPPABLE. A zatímco první byl přiznaným remakem sedmdesátkové klasiky, druhý neumětelsky vykrádá další klasiku, tentokrát osmdesátkovou (SPLAŠENÝ VLAK). Sice příjemně oldschool, ale úplně zbytečné, což neznamená, že většina diváků tuhle žánrovečku neskousne s chutí a nenadhodnotí. Přesune se teď Tony do devadesátek a přetočí PŘEPADENÍ 2? ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Necht na ľavom palci, ktorý si zásadne nestrihám a používam ho pri napínavých filmoch, tentoraz ohryzený skoro do krvi. Vytrieskať z tak tuctového námetu taký výpravný, v rámci možností realistický a hlavne zábavný film, to chce fakt dobrého režiséra. Klišé fungujú perfektne, hlavné tri postavy sú sympatické a s chuťou zahraté, vlak budí rešpekt... no proste zábava, ako má byť. Len v závere som očakával niečo ešte viac nervydrásajúce. Hoci je možno fajn, že Tony netlačil viac na pílu a udržal to nakoniec príjemne pri zemi. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No kdyz pominu fakt, ze Tony zase toci o vlaku a ze zapletka, ve ktery nejsou zadny zaporaci, je super dementni a plna klise a jde tu pouze o hyperhovado, necekane hrany Supleem, ktery vystoupi z jedouciho vlaku, musi se Scottovi nechat, ze z toho vytriskal maximum. Devadesatiminutova jizda, kde neni cas na zbytecny kecy a dvojka chlapku honici a snazici se zastavit vlak. Sem tam nejaka ta zpomalovacka nebo vybuch, jinak by to ani nebyl Tony, ale jinak naprosto prehledne natocena zalezitost, navic spousta zaberu udelana jako reportaz televize, coz je fajn ozvlastneni. Dvojka Denzel a Pine je taky fajn, takze z toho vychazi napinava zalezitost za 4*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dynamické, místy strhující, překvapivě bez tuny klišé (které bych u takovéhoto filmu čekal). Od Tonyho Scotta by člověk čekal další epileptický záchvat a kupodivu dostane tentokráte něco úplně jiného. Rychlý a relativně jednoduchý akční film, kde není čas ani na to dojít si na toaletu. Myslím že to co režisér zamýšlel, rovněž vytvořil a splnilo to svůj účel. V rámci žánru špička. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som podla traileru iba na napinavy priemerny akcak, pricom som si hovoril, ze 100 minut je prilis malo na takyto film. Asi pri poslednych dvadsiatich minutach som bol stastny, ze ten film mal tak kratku minutaz, pretoze neviem, ci by som vydrzal divat sa na nervydrasajuce, dychvyrazajuce zabery pri pokuse zastavit nezastavitelny vlak s toxickym odpadom este dlhsie, ako mala minutaz filmu v nemeckych kinach. Mozno budete niektori z vas z filmu sklamani, mozno si budu chciet fajciari v kine za kazdu cenu zapalit cigaretu, ale to nebude mozne, ini si budu zase hryzt od nervov nechty, neviem, mozno prehanam, ale aj ja som mal spotene ruky, pretoze som hrdinom drzal palce a necakal som taky zaver. Reziser Tony Scott je zrucny majster akcnych filmov a z tych poslednych, ktore natocil je tento zatial u mna na jednom z najvyssich miest a Denzel Washington je ako vzdy sympatak. Od NEBEZPECNEJ RYCHLOSTI (1994) je to jeden z najlepsich akcnych filmov, avsak tento sa zaklada na skutocnej udalosti a preto je o to zaujimavejsi. Mozno reziser pridal par akcnych scen navyse, aby to malo smrnc a napätie, ale tomu sa ja nebranim, skor naopak... 17.11.2010 ________ Denzel Washington - (Frank) +++ Chris Pine - (Will) +++ Rosario Dawson - (Connie) +++ Ethan Suplee - (Dewey) +++ Kevin Dunn - (Galvin) +++ Kevin Corrigan - (Inspektor Werner) +++ Jeff Wincott - (Jesse Colson) +++ Produkcia: Mimi Rogers, Tony Scott +++ Hudba: Harry Gregson-Williams +++ (Videl v kine 16.11.2010) +++ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • Natáčelo se po celém Ohiu a v části New Yorku. První klapka padla 31. srpna 2009. (Kuzmik)
  • Skutečný strojvůdce Jess Knowlton, který pomohl zastavit vlak při skutečné nehodě, pomáhal Denzelu Washingtonovi (Frank) jako technický poradce. Knowltonovy dcery skutečně pracují v Hooters, stejně jako dcery Washingtonovy postavy Franka Barnese. (c.tucker)
  • Během natáčení bylo použito osm lokomotiv a cca 60 speciálních vagónů. (NGP)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama