Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byli tu tací, kteří mu říkali Ikarus. Jinak ho většina lidí znala jako rozvedeného otce pracujícího v investiční společnosti. Ale nikdo neznal jeho druhou tvář, tu zlou. Icarus byl v zabíjení lidí jednička. Když se Sovětské impérium rozpadlo, zjistil, že se ocitl v úplně jiné zemi, kde se nedá nikomu věřit. Rozhodl se vymazat svou temnou stránku a začít s novou identitou. Při náhlé nehodě v Hong Kongu vyjde najevo jeho pravá identita a on si uvědomuje, že cílem je nyní on sám. Lidé, kteří chtějí jeho smrt, se nezastaví před ničím. Jeho manželka a dcera se ocitají v nebezpečí. Nastává boj o holý život. Icarus je nucen čelit démonům ze své minulosti, aby ochránil své blízké. Musí zjistit, komu může věřit a komu ne, pokud už není příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (107)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pane Lundgren, vy mě zlomíte.. Snad jedině úvodní komiksové titulky snesou nějaké přísnější měřítko, pak táta zabiják nestihne školní besídku dcery, jdou po něm zabijáci, všechno se třese, střihač je narvaný, pan režisér předstírá charakterní herectví a já přemýšlím, jestli než sledovat toto není lepší nechat se přejet stejnojmenným kloubovým autobusem maďarské provenience.. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Lundgren se ve filmu neštítí zabíjení. Lundgren si zamiloval digitální kamery. Film jako by z osmdesátek vypadl. Dolph někdy házel takové chladné pohledy jako za mlada. Rozhodně bych netipoval rozpočet jenom 6 mega. Trochu divně na mě působila scéna kdy Dolpha postihne tragédie (až to uvidíte tak pochopíte). Akce je natočena moderně, takže roztřesená kamera, ale jde tam vidět, že Lundgren ještě zvládá nákou tu náročnější akci. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

to sa zase JOJ predviedla a priniesla hranatého neotesanca lundgrena nielen ako herca ale aj režiséra. Slabý scenár, čo téma (urobiť z eštebáckych agentov hrdinov .. je naozaj scestne) naviac naivne až primitívne odohraté. "Ocko ľúbim ťa" decko nešepoce do ucha otcovi strieľajúcemu po ostatných agentoch. Zbytočne veľa "pardajkovej šťavy" miesto krvi na oknách a stenách ..... bbbrr ... fuj .... ani neviem vlastne za čo som ten jeden boddal. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Parádní práce!! Dolph Lundgren se konečně vzpamatoval a po bezmála více než deseti letech sračkaření natočil pořádně akční béčko, které je sice dělané podle klasického schématu a místy postrádá logiku, ale je zároveň plné skvělých bitek, hlášek, honiček a samozřejmě trochu emocí. Nemůžu si pomoct, tenhle film mě prostě dostal!! Pomalu už začínám věřit, že akční osmdesátá léta jsou zpět! ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Spolu s Missionary Manem asi úplně to nejlepší, co si Lundgren doposavaď odrežíroval. Od Command Performance určitě posun k lepšímu. Nesmrdí to až tolik televizí, Dolph si dává dobrý multikilly USPčkem i vším ostatním a pořád je tím naším sympatickým akčním hrdinou :o) Překvapí docela velká porce dost slušně udělaných krvavých triků. Stejně tu je pořád pocit, že lepší filmy by Lundgren točil pod taktovou jiného schopného režiséra, protože jako s "hercem" s ním akční filmy můžou pořád počítat. ( Kdo má averzi k direct-to-dvd Seagalům, Lundgrenům a Van Dammům, nechť si jednu hvězdu odečte nebo se na to vůbec nedívá :) ) [5.5/10 březen 2010] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Lundgren bol obsadený na post režiséra iba 18 dní pred začiatkom natáčania. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren povedal, že americký názov filmu "The Killing Machine" (v preklade "Stroj na zabíjanie") sa mu nepáči a zdá sa mu až príliš hlúpy. Pôvodný názov Icarus je podľa neho viac záhadný a fascinujúci. (m.a.t.o.)
  • V scéne, kde je Icarus (Dolph Lundgern) so svojou manželkou v moteli, tvrdí, že jeho pravé meno je Jevgenin Kyrylenko, no v jeho zložke, ktorú mu ukazuje Graham (David Lewis) po zatknutí, je meno Viktor Mikhajilo. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama