Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně béčkový rádoby horor, u nějž se úplně bez problému můžete klidně koukat i na jiný film a požitek z Burning Bright to nijak nezmenší. Prostě jim po baráku běhá tygr. Až se divím, že si toho úžasného námětu nevšiml Hollywood a nenatočil o tom alespoň tří dílnou hororovou ságu, ve které by se na konci hlavní hrdinka a tygr do sebe zamilovali a měli by spolu tucet malých mikrovlnek - co to plácám za blbosti? No alespoň by to o něčem bylo! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Půl hodinky rodinného dramatu a necelá hodinka strašení. Stačí jeden tygr, zabarikádovaný dům a dvě oběti. Scény s tygrem jsou dostatečně napínavé, hudba nervy drásající, zvukové efekty strašidelné. Kupodivu se tvůrci obešli bez v tomto žánru oblíbených lekaček. Kelly prchající dopravním potrubím nám názorně předvede, jakou sílu dostane člověk stojící tváří tvář smrti. Režisér též projevil smysl pro detail - nejen sledování dlouhých vrutů nořících se do budoucího vězení, ale i kapka potu dokáže vytvořit patřičné napětí. Natáčení s třemi tygry, byť cvičenými, nebylo zřejmě žádný med. Zvířecí horror, který svému žánru ostudu rozhodně nedělá! ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Celkem stravitelná jednohubka. Dvě nádherné kočičky plus jeden šíleně otravný autistický spratek. Omluva za cynismus, filmy o autistických dětech mě dojímají k slzám, ale tady to fakt nešlo. Líto mi bylo jen chudáka tygra, který po 14 dnech bez žrádla očividně přišel o sluch, čich a většinu loveckých instinktů šelmy. Zrak mu však ještě sloužil, což vysvětluje tu jeho zuřivost, se kterou postupně vyrážel všechny dveře v baráku. Přečetl si totiž scénář... To já dva týdny hladovět a pak muset jako nějaká fretka několikrát proběhnout celý velký dům tam a zpátky, po všech těch chodbách a schodištích a když už někoho najdu, jen udělat BAF!, ale ne RAF! a hned zase vyrazit na další kolečko po baráku, a celou tu dobu si dávat majzla, abych náhodou někoho nesežral předčasně, tak by mi ruply nervy a jako prvního bych zardousil scenáristu! Nakonec však chudinka kočička přece jen jednoho z herců sežrala, což si za ty naběhané kilometry zasloužila a mě to potěšilo. Ale dostal jsem z toho hlad jako vlk, přitom je už po desáté večer! Ach jo, sbohem dieto ... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímku nemožno uprieť istú dávku napätia v kontexte hry mačky s myšou, kde v tomto prípade mačka je hladný, krásny tygrík a myšou sú dve chúďatká sirôtky. Z tohto dôvodu stred filmu je jednoznačne najlepší. Koniec síce priniesol dlho očakávanú dávku krvi, ale o žiadnu slávu aj tak nejde. Čistý priemer. 60/100 ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku zábavný zvířecí spíše thriller než-li horor. Jistě, hlavní hrdinka je úplně blbá, její autistickej bratříček by zasluhoval přes hubu a v některých tedy hodně scénách si logika dává dvacet. Přesto atmosféra je vybudovaná velice slušně, scénář na to, že se děj odehrává pouze v pár místnostech domu, neskrývá mnoho mezer a i když hlavní hrdinka nepobrala mnoho rozumu ani síly, na krásu a kouzlo si frontu vystála dvakrát. Čirý průměr, který neurazí ani nenadchne, rozhodně ale zabaví. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama