Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, Burning Bright patří mezi nejlepší zvířecí horory. Tygr je jen z menší časti digitální, čehož si velice cením. Film má sympatickou hlavní postavu, která to nemá díky bratrovi ( je autista ) vůbec lehké. Dočkáme se sice pár stupidit ( tygr+mobil, šatna ), ale je to ještě v mezích snesitelnosti. BB je navíc i vcelku napínavý. Mohu doporučit. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli dvě nádherné kočičky, autistický klučina a trocha počítačové grafiky. Jako celek spolu s naprosto originálním námětěm (no upřímně - extrémě vyhladovělý tygr běhající běhěm hurikánu po baráku, lovící dva sourozence - to tu ještě opravdu nebylo) naprostá paráda. Mimochodem autoři si dobře pojistili diváky tím, že nechali hlavní představitelku běhat v těch krátkých kraťáskách a tílečku. To si u obrazovek určitě urdželo i ty diváky, které ten tygr příliš nevzrušoval. 71% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pochvalu si zaslouží především kostýmní návrháři. Úbor, který prakticky po celý film nosí hlavní představitelka, je navýsost výborně zvolený. Horší je to už s pochvalou pro samotného režiséra, který nemá koule na to, aby se úbor hlavní představitelky například roztrhl, namočil do ledové vody, shořel, nebo jednoduše skončil na podlaze. Ale teď vážně. Nečekal bych, že někdo přenese na plátno horor/thriller s tygrem v hlavní roli a ono to bude relativně fungovat. Funguje, místy navíc navýsost dobře. Burning Bright je zkrátka solidní jednohubkou, která sice vytřepe z rukávu i dost nesmyslů, ale ve výsledku potěší. Autistický bratr je dle mého slušné scénáristické oživení (i když bych ho taky radši předhodil hladové šelmě).. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekonalo, ač mi film utekl celkem v pohodě (pocit nudy se nedostavil), úroveň filmu je hodně na pováženou. Tygr pobíhá po domě a shání něco k snědku. Filmu kromě tygra vládnou nesympatičtí herci, divný scénář a krásná Briana Evigan. U filmu mě nejvíce zajímalo jak s daným tématem tvůrci naloží, lépe řečeno, co se dá vše vymyslet v jasně daných mantinelech. Výsledek není nic moc, Hadi v letadle byli určitě lepší než Tygr v domě. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený film. Čekal jsem budto nudu nebo béčkový film s digitálním tygrem, ale mýlil jsem se. Film se rozjede sice pomalu ale i tak jsem se celkem bavil. Poté co se ale tygr dostane ven tak je to paráda, napětí se dá krájet scéna kdy je hlavní hrdinak v tý rouře na prádlo jsem byl napnutej jak struna. On samotnej tygr je parádní a hezkej, naneštěstí se tu tvůrci nespolíhaly na efekty tak jich je tu minimum. Evigan hraje obstojně a i když občas udělá kravinu kterou bych teda nikdy neudělal tak byla obstojná. Horší to bylo s tím malým frackem kterej mě strašně štval. A konec nebyl podle mých představ, ale jinak moc pěknej film. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama