Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, Burning Bright patří mezi nejlepší zvířecí horory. Tygr je jen z menší časti digitální, čehož si velice cením. Film má sympatickou hlavní postavu, která to nemá díky bratrovi ( je autista ) vůbec lehké. Dočkáme se sice pár stupidit ( tygr+mobil, šatna ), ale je to ještě v mezích snesitelnosti. BB je navíc i vcelku napínavý. Mohu doporučit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kelly sa po tragickej smrti matky stará o svojho autistického brata Toma. Žijú spolu v jednej domácnosti s otčimom, ktorý však má svoje vlastné starosti. Zlú finančnú situáciu rodiny rieši po svojom. Namiesto zaplatenia štipendia na VŠ pre Kelly, alebo lepšej starostlivosti o nevlastného syna, kúpi bengálskeho tigra. Do oblasti kde všetci spolu žijú sa blíži hurikán. Divoká šelma sa dostáva z klietky a v dome už nie je veľa možností na úkryt. Boj o život sa môže začať. Som milo prekvapený. Toto nie je moja obľúbená parketa a preto dávam palec hore. Atmosféra sa miestami dala krájať, pointa príbehu celkom slušná, rozuzlenie a záver potešili nadovšetko, takže silno silné tri hviezdičky - 65%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to moc na horor ani nevypadá. Máme tu náhle osiřelé sourozence, z nichž jeden je dobře vypadající bruneta Briana Evigan a druhý je její mladší, autistický bráška. A pak je zde jejich nevlastní otec a parchant v jedné osobě, co sprovodil jejich matku kvůli tučné pojistce ze světa a za tyhle peníze si pořídil agresivního tygra z cirkusu, který záhy uteče z klece a začne v domě sourozence ohrožovat na životě. A protože je dům kvůli blížícímu se hurikánu zabedněn, mobily ani internet nefungují a otec někde nasává, není tím pádem z domu úniku a zběsilá naháněčka s tygrem v hlavní roli může začít. Je dobře, že po všech těch nadpřirozených monstrech a šílených zabijácích, je zde zase jeden film o reálné hrozbě, která tentokrát pochází ze zvířecí říše. Natáčelo se se skutečnými tygry, a to konkrétně se třemi a film nevypadá úplně nerealisticky, ačkoliv nedokážu přesně posoudit chování tygra v takovéto vypjaté situaci, protože na to nejsem odborník, ale měl jsem pocit, že tady nebyly žádné do očí bijící logické lapsy (tedy jeden výrazný tam byl, a to scéna, kdy tygr jakoby úmyslně rozšlápne mobil, který hrdince vypadl na zem) a režisér Carlos Brooks udržel film v mezích uvěřitelnosti. Film asi úplně originální nebyl, protože myslím, že existuje jeden starší film s podobným tématem, ale to je celkem jedno. V okamžiku, kdy tygr uteče z klece, film odsýpal a Briana Evigan většinu filmu pobíhala po domě v negližé. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl? Vůbec jsem tohle nečekal. Kočička uvnitř domu, nemožnost utéct a řádně vygradovaná hra, na kočku a myš. Pokud se přenesete přes pár blbostí, jako tygrovo nadprůměrné IQ viz. akce s mobilem, nadzvířecí sílu atd. zatímco Kelly není schopna sundat pofidérní destičky z oken, tak vám dojem už nic nenaruší. Přesto věřte, že budete napnutí jak kšandy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No pokud si odmyslim to, kterak se tygr do domečku dostal a proč se z domečku nedalo utéct, tak to byla víc než slušná naháněčka s pruhovanym mazlíkem v hlavní roli. Problém je, že ono si to úplně odmyslet nejde, takže zůstává ta pachuť totální debility. Ale jen pachuť, takže na ten průměr to rozhodně je. Jen se ptám sám sebe, jsem špatnej člověk, když nenávidim uječený, protivný, nesympatický, autistický haranty? :D 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama