Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 2

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (446)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čína opět zamávala rudými prápory a poslala mistra Yipa rozdrtit nejen nekalou konkurenci z hongkongských škol bojových umění, ale hlavně ukázat, jak jsou běloši netolerantní, nečestní, zákeřní, zlí burani. A uživatelé ČSFD žerou čínským soudruhům tuhle plytkou agitku i s navijákem. No budiž: však lze těžko spočítat, kolikrát už v (nejen) hollywoodských filmech byli za kokoty nažloutlí šikmoocí obyvatelé této zploštělé koule rotující vesmírem. Dokud se bitky držely reality a fyzikálních zákonů, byla jsem ochotná ignorovat to blboučké dějové pozadí a jen se kochat fascinujícími pohyby. Kdykoliv mistři bojových umění překonali gravitaci, spokojila jsem se s rezignovaným povzdechem. Ovšem finále v ringu bylo natolik nudnou záležitostí, že mnou cloumá stěží odolatelné nutkání ohvězdičkovat pana Yipa a jeho vlastenecké eskapády podprůměrem. Kromě toho mám vážnou výhradu k maskérům, kteří asi nikdy neviděli, jak vypadá člověk po úderu pěstí na oko: žádné decentní zrudnutí, ale otok jak kravinec, co bulvu zavře, pročež i běloch rázem vypadá jako číňan. Děsím se, co přinese třetí díl. 50% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Páni. Mistr IP nám předvedl, co krom MMA umí. Tenhle díl byl o vlas lepší, než první, ovšem oba dva díly jsou perfektní a i když film není dynamický, nemá hluché místo a má zajímavý děj, postavy i jejich vykreslování. Doporučuji si dát finále, to je top všech topů. A samotný konec s malým Bruce Lee je ten nejlepší nápad, který kdo mohl vymyslet. Souboje opět bez konkurence. Yen na to furt má, těším se na další. Doufám, že trojka bude s Bruce Leem. 11/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $205,675Tržby Celosvetovo $49,721,954Tržby za predaj DVD v USA $1,878,945 //počet predaných kusov 126,433║ najväčšia slabina opäť príbeh, ktorý je vystavaný klasicky vo vyvarenej šablónke cválajúci do cieľa bez nejamenších prekvapení, súboje opäť vynikajúce, len priemer /65%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Japonce vystřídali Britové a jinak je vše celkem při starém. Film získal další výraznou postavu. Kromě Donnieho Yena má ještě velkou roli Sammo Hung a jejich konfrontace byla hodně dobrá. Ip Manovi zase nešlo nefandit, je opět hroznej dobrák a Donnie Yen ho zahrál výborně. Jeho rychlpalný pěsti se mi neokoukaj nikdy. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Je to prostě skvělé. Čekal jsem sice trošku větší odezvu z dílu prvního, ale zklamaný nejsem vůbec. Není to tak emocionální a dramatické jak jednička, ale čert to vem. Pookupační atmosféra, chudoba a nedostatek peněz na každém rohu. Ip se snaží založit vlastní školu, a tak musí do ringu se zdejšími mistry (výborna bitka na stole i když s trošku polemizujícím závěrem) a skončí to až u odplatného souboje v ringu, který je bombový (ale mohl být delší) a opravdu jsem nečekal, že někdo dá Ipovi takovou nakladačku. Mimochodem bitky jsou na vysoké úrovni, bez létání a podobných hovadin. Dívat se na Donnieho Yena a jeho wing chun je prostě slast. Jedno z nejlepších pokračování vůbec a nejlepší i s jedničkou ve svém žánru. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Na konci filmu se objeví malý kluk, který se představí jako Bruce Lee (Dai-Yan Jiang), a Yip Man (Donnie Yen) ho odmítne trénovat pro mladý věk. Ve skutečnosti začal Bruce Lee trénovat Wing Chun u Yip Mana ve svých 13 letech poté, co prohrál souboj s členem konkurenčního gangu v Hong Kongu. (JardaBauer)
  • Počeštěný název filmu Yip Man se shodou okolností shoduje se jménem režiséra. (Okara)
  • Když Yip Man (Donnie Yen) přijal ke studiu bojového umění Wing Chun Bruce Leeho (Dai-Yan Jiang), ostatní studenti s ním odmítli trénovat, kvůli jeho původu. Jeho matka totiž byla původem napůl Číňanka a napůl běloška. Někteří Číňané v té době odmítali učit své bojové umění kohokoliv jiného než Číňany. (JardaBauer)

Reklama

Reklama