Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběh tradiční , naivní a naprosto nulovej, ale to mi náladu nezkazilo, jelikož jinak se jedná o fakt vytříbenou martial arts mega řežbu, která se z 90% opírá jen o Iko Uwaise a jeho Silat akci a dělá moc dobře, sice je fakt, že tu a tam to je zbytečně pomalý, bez náboje a působí to nahraně, ale jinak drtivá většina soubojů je výborná, kdy se poživá velice málo střihu, Iko ukazuje skvělý chvaty a hlavně výbornou kopací techniku, kterou nejednou rozkopne nějakýho nevychovanýho zmetka a pár kopů a akcí rozhodně odkoukal od Tonyho, to bezdebat a navíc ukázal, že už tu na podobný akce neni jenom Tony Jaa, ale že se můžeme těšit i na pořádně nadupaný mlátičky Iko Uwaise, kterej se u mě timhle zařadil někam za Tonyho Jaa a před Adkinse a Jeeja Yanin s Jiang Luxia z těch novodobějších ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jeden z najposobivejších martial-arts filmov od dob prvého Ong Baku. Merantau prezentuje indonézske bojové umenie silat, novú vychádzajúcu hviezdu Iko Uwaisa a jednu z najčistejších a najlepších bojových choreografií vobec. Viac sa dočítate v recenzii na blogu Heroes of the East. (9/10) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úspěch thajské akční pecky "Ong-Bak" ještě úplně neodezněl a z Indonésie přichází vizuálně dost podobný snímek s podobně "sofistikovaným" příběhem. I zde jde hlavně o akci "tělo na tělo" a ačkoliv nejsou bitky tolik propracované a Uwais není Jaa, má to něco do sebe a na všechny ty kopance se docela dobře dívá. P.S. režisérův další počin "The Raid" vypadá o hodně zajímavěji. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

I Indonézané cítili potřebu prokázat, že mají svého gumového, bojově uměleckého chlapečka, který svýma vychrtlýma ručičkama a nožičkama dokáže zboxovat a zkopat klidně i pět až deset podobně rachitických týpku a brutální úder kamkoliv dvoucoulovou železnou trubkou jej akorát tak motivuje k vyšším výkonům! Choreografie soubojů a zjev hlavního představitele i jeho komparzních boxovacích pytlíků však pouze názorně demonstrují, jak by asi vypadala rozepře v gay klubu rómských anonymních anorektiků. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

I na poměry bojových filmů má Merantau neobvykle plytký děj s přihlouplými jednorozměrnými postavičkami a tím nejkontrastnějším černobílým světem. Nejhorší však na tom je, že film si to vůbec neuvědomuje a tváři se neskutečně vážně a ""dojemně"" (dvoje uvozovky, protože jedny jsou, kurva, málo). Slzopudné scény jsou neuvěřitelně absurdní, ba přímo otravné, příběh tady není jen nutné zlo, ani neplní úlohu spojovatelky mezi akčními scénami, je to odpadní balast, který mi nemilosrdně navodil pocit, že jsem byl okraden o čas! Samotná akce už je samozřejmě o něčem jiném, mladí protagonisté nám představí bojový styl ladného pohybu, využívání energie protivníka i trošku drsnějšího lámání kostí, ale třeba v porovnání s taktéž nikterak inteligentním, ovšem mnohem chytlavějším Ong-Bakem 2 je jí překvapivě málo... 4/10 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)
  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)

Reklama

Reklama