Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Zde je použito jiné bojové umění než obvykle a vzhledm k lokaci je jím Pencak Silat, který je sice trošku pomalejší než třeba Muay Thai, ale tak pekelně efektivní. Uwais rozdává rány jako by se nechumelilo, taky že na Jávě nechumelí. Příběh je klasického ražení, ale proč také vymýšlet něco nového, když se na to pořád dobře dívá, kdyš je to provedeno dobře jako u tohoto snímku. Akce je krásně přehledná a tempo je svižné, co víc si od filmu takového typu přát. Plus příjemné překvapení na závěr. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Merantau dýchá Ong bakovi na záda, ale je trochu střídmější na super akci, kterou dokáže předvést Tomy Jaa. Výborná choreografie, kde ovšem není tolik akrobatických kousků a bláznovin jako v Ong bakovi. Mé první filmové seznámení s indonéským Silatem a byl jsem příjemně překvapen, zápletka jednoduchá, ale nenudí. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úspěch thajské akční pecky "Ong-Bak" ještě úplně neodezněl a z Indonésie přichází vizuálně dost podobný snímek s podobně "sofistikovaným" příběhem. I zde jde hlavně o akci "tělo na tělo" a ačkoliv nejsou bitky tolik propracované a Uwais není Jaa, má to něco do sebe a na všechny ty kopance se docela dobře dívá. P.S. režisérův další počin "The Raid" vypadá o hodně zajímavěji. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný kousek, svojí kvalitou mě po všech stránkách překvapil. Kamera nemá žádný papundeklový vizuál jako v Bourneovi, tomu svou přehledností a klidem dává pořádně na prdel. Stejně tak hudba film pěkně nakopává a záporák je hezky slizký. Nakonec to hlavní, souboje, jsou krásně přehledné a tvrdé, akorát choreografie mi připadala trošku méně vynalézavá co se týče využívání nejrůznějších předmětů v okolí, v tomhle je Tony Jaa ještě o něco výše. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film,který je oproti Raidu(Zátahu) docela neznámý ve světě,ale už zde ukázal své umění Iko Uwais a také i režisér Gareth Evans.Příběh filmu byl zprvu takový nevýrazný,postupem času se začal rozvíjet a nakonec to nebylo tak špatné.Hlavní náplní tohoto filmu je pak ta akce.Závěrečná bitka byla jedna z nejlepších,kterou jsem mohl vidět,a to ze všech filmů.Konec mě hodně překvapil a rozhodně jsem takový nečekal.Docela mě zajímá,jakou roli obdrží ve Star Wars Iko Uwais.Doufám,že ne padoucha.Hodnocení:75% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)
  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)

Reklama

Reklama