Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (734)

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro mě to je prostě srdcovka. Původní film z roku 1984 byl pro mě ve své době tím, čím pro mnoho lidí bývají letní blockbustery v současnosti. Něco, o čem se mluví, čím chce každý být.. Herecké sestavy jsem se původně bál, Jaden Smith byl naposled neskutečně otravný v remaku The Day the Earth stood still, Jackie Chan byl příšerný ve většině svých posledních filmů (a to ho mám jako herce opravdu rád), ale oba rozehnali všechna mračna obav a ukázali, že když chtějí (či pokud to scénáristé dovolí), umí. Jediným opravdu nesnesitelným hereckým elementem byla snad jen Dreova matka v podání Taraji Pendy Henson, jejíž postava se prostě a jednoduše chová celý film jako kráva. Velice sympatická mi pak přišla hrdinova "femme fatale", jejíž role se zhostila neznámá Wenwen Han. Co se filmu, jakožto remaku týče, tvůrci nezapírali inspiraci v původním filmu, obměnili prostředí, zachovali však rámec. Nebáli se ani vyměnit karate z názvu za čistokrevné kung fu. Závěrečný souboj pak probíhá klasickým způsobem, jen finální "skok" je nahrazen.. mno, řekněme novodobější verzí. :) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keby ubrali trochu minút a neboli vo filme miestami tak vážny, tak by to bolo oveľa lepšie.Niektoré scény úplne zbytočne a stopáž je tiež pridlhá na takýto obyčajný film.Čo sa týka záverečného finále, tak to je klasika.Inak zaujímave (ale dobre) duo - Jackie Chan, Jaden Smith a dobrá hudba. 70% - 3* ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

U svaté bonsaje - Karate Kid je parádní letní pohádkou a jedním z letošních blockbusterových překvapení, které plní jeho definici více než na jedničku. Od začátku až do konce KK šlape, jak švýcarské hodinky s umě ukrytým nápisem Made in China. Hloupoučký děj v pozadí, kdy se černošská matka (bez znalosti jazyka a kultury) rozhodne vzít syna, zpřetrhat své americké kořeny a přesídlit do zromantizované Číny. Kde největším zlem jsou studentíci okoušející temnou stranu síly kung fu a atak západní kultury na místní mravy. Tady už musí divák vypnout mozek, nebo bude pociťovat soustavné výpady na své čchi a s klidnou myslí se může rozloučit. Romantická linka je osvěžující spolu s akčními scénami, kde Jackie Chan vážně vládne ( konečně pořádná role po všech těch bezkrevných Ratnerovinách) a jako bonus čínské scenérie - to vše zaručí udržet pozornost až do samotného finále, kde jsem jen držel pěsti a přál si ať je tam Dre seřeže všechny na hromadu. Orchestrální soundtrack odzbrojující. PS: ta sisyfovská zápletka proklatě potěšila :o) a Taraji P. Henson by si zasloužila nějakou anticenu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť tým, pre ktorých je film určený, musí pripadať príliš rozťahaný, so zbytočnými dramatickými odbočkami (rozpitvávanie Chanovej minulosti). A Jaden Smith by bol fajn v roli mladého nadšeného skateboardistu, ale tu je jedným veľkým omylom. Bitky sú dobré a finálny turnaj emocionálny, ale to sa dá povedať i väčšine dielov série Rocky, ktoré vás nezdržujú zbytočnou vatou. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný rodinný film, ktorý je remakom známej klasiky. Má iba priemerný príbeh o chlapcovi, ktorý sa nedobrovoľne presťahuje do Číny, kde ho rovesníci šikanujú a ujme sa ho údržbár, majster bojových umení, ktorý mu chce pomôcť a pripraviť na súťaž. Spracovanie sa pomerne vydarilo, tento priemerný príbeh aj napriek nadmernej dĺžke dokáže celkom zaujať a ani na okamih ma nezačal nudiť. Samotné súboje v rámci možností nie sú najhoršie, niektoré prvky sú aj zaujímavé, ale zase viaceré sú až moc nereálne, čo kazí celkom uveriteľný zvyšok filmu. A zaujali ma tréningové metódy, na ne sa dobre pozerá. Herecké obsadenie nie je najhoršie, ale o spokojnosti hovoriť nemôžem. Vedľajšie a záporné postavy sú bez problémov, ale hlavné duo sklamalo. Jackieho Chana je pre takéto úlohy škoda, už by sa mal venovať iba čínskej produkcii a k Smithovi som si zase za celý čas nedokázal získať sympatie, skôr som fandil jeho protivníkom a to je teda v tomto žánri veľký problém. Réžia a technická stránka sú dosť slušné, tu nemám čo vytknúť. Ale za najväčší klad celého filmu považujem rozhodne prostredie filmu, krásy Číny je skutočne radosť pozerať a práve spoločný výlet hlavného dua je vrcholom filmu. Dostal som približne to, čo som aj čakal, ako jednorazová oddychovka môže byť, ale nič viac a nemám rád, ked´ sa Jackie Chan znižuje k takýmto úlohám. A tiež si myslím, že originál je na vyššej úrovni. 54% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama