Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesmír. Nekonečná prázdnota. Muži v bílém útočí, prezidenti jsou dva a v beztížném stavu si těžko odskočíte na velkou potřebu. Toto jsou cesty Leslieho Nielsena do míst, kam humor dosud nevkročil...
Svět se řítí do zkázy. Americký prezident ve skutečnosti není prezident, ale jeho klon, který chystá invazi mimozemšťanů. Originální prezident je uvězněn na měsíční základně, odkud musí být zachráněn. Do akce je vyslán neohrožený (ale naprosto tupý) agent Richard "Dick" Dix, který nasedá do raketoplánu a vydává se na měsíční základnu, mezi ufony, šílené genetiky a zkorumpované policisty. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

MM11 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen si za to může sám, když leze do všech parodií, co hlodající trh vyplivne. 2001: Vesmírná prda zaujme svou bezradností. Goldsteinův film není trapný (to je dobře), ale šíleně nudný (to je špatně). Film bych rozdělil do pětiminutových scének, na jejímž konci vyleze k smrti banální gag, většinou v čase, kdy už divák dávno zařezává. Netrpěl jsem, ale doufal v konec a cítil zbytečnost sledování. Zde platí rovnice: nudná parodie = špatná parodie = zbytečná kravina. ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

"Dneska si udělám krásný večer a pustím si něco od Allana A. Goldsteina, protože ten chlap je nula." Tohle jsem si řekl a vybral nejhorší film z jeho tvorby. Alespoň tedy doufám že je nejhorší. Vesmírná prda je stejně hloupá jako její název. Paroduje klasickou Kubrickovu 2001, Muže v černém, Total Recall, lepší role Leslieho Nielsena, americkou kinematografii a nakonec i samu sebe. Vtipů je tam asi pět a zasmál jsem se stěží jednou. ()

Reklama

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

„Vesmírná trapárna“ či „Vesmírný výsměch“ Leslieho Nielsena žánru science fiction, jak by se dal přesněji přeložit název, neobhájí svou existenci. Nepovedená „parodie na Kubrickovu Odyseu a MIB. V první polovině filmu jsem si říkal, jak skvělá to mohla být parodie, vzít ji do rukou lepší scénárista a režisér, některé skeče měli obrovský potenciál. Milí tvůrcové, vždyť jen legendární scéna s letuškou v raketoplánu během stavu beztíže v Kubrickově Odysey každým záběrem přímo žadoní o dobrou parodii a vy z ní stvoříte jenom tohle! Ach jo! Bohužel ke konci už se rozpadala jakákoliv logika vtipu a scénáristovi zřejmě při psaní pomáhal desetiletý syn. Někdo ve zdejších komentářích psal, že tu naštěstí není tak velké množství fekálního humoru. Asi nevydržel až do konce titulků. Kdo však vytrvá, dostane odměnu ve formě názorné audio přednášky na téma druhů prdů. Ó, jak vtipné! ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Vďaka autorom tejto „komédie“ som dostal šancu pričuchnúť k naozajstnému dnu filmovej zábavy. Film je preplnený plejádou hercov tak beštiálne zlých, že by nemohli ani predávať koberce v Tescu. Leslie Nielsen, ktorý kedysi dokázal byť naozaj vtipný, dnes vo svojich pokusoch o vtipnosť dosahuje až luďkosobotovskú úroveň. Je už asi skrátka príliš starý a jeho opičky mi dnes prídu rovnako zábavné ako keby som mal v televízii sledovať program s Ivanom Vojtekom sústreďujúci sa na makrobiotickú stravu. Čo ale kazia mizerní herci, by mohol teoreticky podržať kvalitný scenár. Bohužiaľ scenár filmu a vtipy v ňom pôsobí ako mnohokrát vyprané tričko s fotkou Karla Gotta – nudne a vyžmýkano. Film sa síce snaží rozosmiať čo mu sily stačia, ale jednotlivé scénky sú také trápne, že by sa na nich nezasmial ani Oliver Andrásy. Skrátka je to špina. Niečo by mohla zachrániť výprava a réžia, ale zázrak sa pochopiteľne nekoná a nekonečná nuda spolu s papundeklovými kulisami je to, čo sa vám s charizmou Pavla Ruska drzo vysmeje do ksichtu. Jednoducho sa pre dobré komédie s Lesliem Nielsenom asi budeme musieť obracať smerom k zaprášeným kazetám s nahratými Bláznivými Strelami. Takéto kúsky totiž človeka pripravia iba o čas. Na záver ešte treba pochváliť distribútora za „vtipný“ názov. P.S.: Jedna hviezdička za Ophéliu Winter a jeden obstojný vtip. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Minimum humoru, vysoká koncentrácia trapošenia a nudy! Leslie Nielsen ide na mesiac zachrániť prezidenta, popritom niečo zdemoluje, hádže ksichty a vrcholom filmu je Pavarotti so strelou v zadku. Okrem Leslieho sa tu pitvorí aj Ezio greggio ako majster prevlekov, ale aj keď sa obaja idú od snahy pretrhnúť v páse, podarený vtip nie a nie vydolovať. Suchý scenár jednoducho nepreštia. Škoda. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Keď Dix (Leslie Nielsen) zašpiní Prattovi (Peter Egan) tvár a oblečenie zmesou peny a modrej farby, v nasledujúcich scénach sa toto zašpinenie mení. V niektorých záberoch má napríklad oči čisté, zatiaľ čo v iných ich má tiež zašpinené. (ČSFD)
  • Rozpočet 26 000 000 amerických dolarů. (Čiban)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno