Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je pro mě naprosto geniální zábava, založená na jednotlivých scénách. Ať už vykládání lupu z vlaku, sezení ve vodních křeslech, honička v autech , vysunuté antény do oblečení a mnohé další a tohle vše ve Velkém šéfovi, znamená pro mě velkou zábavu . Mimochodem všimli jste si jak padá neustále hlava Milošovi Zemanovi??? Reakce na skvělý koment uživatelky Kleopatry - nejen chlapům v bazénu. Lano a tranďák by byl, co bude dál?:) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnohokrát, a přece proč se na to někdy zase nepodívat? Je zde návod, jak utéci z vězení. Sice platil pro konec let šedesátých, ale s moderní technikou lze utéci z vězení i dnes. Více jde zde však o peníze. O zařízení si lepšího života a k tomu je zapotřebí přece jen určitých finančních jistot. a není pochyb o tom, že v NATO ty peníze mají. Často s nimi i zbytečně plýtvají, takže kdo by nefandil zločincům? I když tihle zločinci jsou prima, jako by naši kamarádi, takže nám neuškodí s nimi zase pobýt, aspoň prostřednictvím tohoto veselého filmu. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zpětně si všímám, že mě tvorba Gérarda Oury moc nesedne. A tento kousek na tom nic nezmění. Pokud jste se nechali nalákat na jméno Belmondo tak vězte, že v této akční komedii o vlakové loupěži dostal "jen" stejně prostoru, jako ostatní hvězdy Bourvil, David Niven, Eli Wallach. Což by mohl být i důvod, proč vlastně nemá Velký šéf hlavní postavu. A tím nechci vůbec výkony zbývajících tří pánů shazovat. Ba právě naopak, byli vynikající. Jenže tento žánr líp klape buď jako týmovka, nebo s pořádnou hlavní postavou. Oury nejspíš dostal velmi štědrý rozpočet, takže kromě áčkových herců utrácel za často zbytečně opulentní scény a střídání lokací. Velký šéf má spoustu dobrých momentů, ale úplně stejné množství hluchých míst jen na efekt (demolice bytu, policejní zátah, ohňostroje, přístav...). Na tu dobu dlouhá stopáž, tak není úplně obhájitelná a pro mě je to stejné zklamání, jako ostatní Oudryho filmy. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Ten film miliju. Oury tu kloubí Růžového pantera s klasickou francouzskou komedií a je velice obratný. Film byl natáčen ve dvou verzích: anglické a francouzské a obě se dostaly do Čech (francouzská před revolucí, anglická po ní) a obě byly jinak dabovány. V obou verzích dabuje Bourvila jako obvykle Jiří Bruder, Davidem Nivenem je jednou Eduard Cupák a podruhé Ladislav Mrkvička a u Belmonda se vystřidalii dva jeho nejslavnější dabéři Jan Tříska a Jiří Krampol. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek filmu je hodne dobrej, sviznej dej a dobry vtipy, ale postupne se celej film stava takovej roztahanej, kde neni ani moc vtipu, ani moc akce. Nicmene Belmondo, Bourvil, Niven i Wallach jsou super a utahnou i krapet ridsi dej. Akorat Nivenovo hlavu tvurci vyuzivaj jen misty, protoze obcas je ve stresu a hlava mu spadne a obcas ne. Ale najde se tu i par skvelejch scen a film nenudi. Ale zkraceni by filmu urcite prospelo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Animovaný snímek přípravy vlakové loupeže asociuje způsob provedení první velké vlakové loupeže ze dne 15. května 1855. (sator)
  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) proškoluje strážní jednotku a říká jim, že je ve voze zamkne, a dává jim náhradní klíč pro případ nouze. Ale vůz nezamyká, jen otočí kličkou a velkou pákovou zábranou. (sator)

Reklama

Reklama