Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou komedie, které nestárnou. A speciální kategorii tvoří komedie z Francie. Vemte si filmy o Četníkovi, Velký flám nebo sérii o Fantomasovi. U těchto filmů se vždy zasměju, ale tady, ač jsem se snažil, tak jsem se prakticky neměl čemu smát. Neříkám, některé scény (útěk z vězení, bazének) byly sice vtipné, ale není to nic, oproti výše zmiňovaným. Naštěstí má tento film sprchovací scénu se Sylvii Monti (a ta fakt stojí za to), Bourvila a hlavně charismatického Belmonda. Hlavně kvůli nim zde dávám přívětivé tři hvězdy s tím, že někdy, za hoooodně dlouhou dobu se na Šéfa zase podívám, ale bude to za hodně dlouho… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je pro mě naprosto geniální zábava, založená na jednotlivých scénách. Ať už vykládání lupu z vlaku, sezení ve vodních křeslech, honička v autech , vysunuté antény do oblečení a mnohé další a tohle vše ve Velkém šéfovi, znamená pro mě velkou zábavu . Mimochodem všimli jste si jak padá neustále hlava Milošovi Zemanovi??? Reakce na skvělý koment uživatelky Kleopatry - nejen chlapům v bazénu. Lano a tranďák by byl, co bude dál?:) ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Ten film miliju. Oury tu kloubí Růžového pantera s klasickou francouzskou komedií a je velice obratný. Film byl natáčen ve dvou verzích: anglické a francouzské a obě se dostaly do Čech (francouzská před revolucí, anglická po ní) a obě byly jinak dabovány. V obou verzích dabuje Bourvila jako obvykle Jiří Bruder, Davidem Nivenem je jednou Eduard Cupák a podruhé Ladislav Mrkvička a u Belmonda se vystřidalii dva jeho nejslavnější dabéři Jan Tříska a Jiří Krampol. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Po zásluze jedna z nejslavnějších Belmondovek, pro kterou se v mém časovém rozvrhu vždycky nějaké to místečko najde. Skutečně výborný a bláznivý scénář, jenž si žádná slabší místa jednodušše nepřipouští, švihák Belmondo ve své osvědčené ztřeštěné poloze, sám Velký šéf David Niven nebo westernová legenda Eli Wallach- to je pořád hodně slabá reklama na hromadu originální zábavy, kterou tenhle snímek nabízí. Ten závěr sice Oury příběhově trochu přepískl a neukočíroval, ale i tak řadím jeho krimi-komedii k těm vůbec nejpovedenějším, jaké doposud vznikly. 85% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Typicky bláznivá francouzská komedie v režii Gérarda Oury. Jejich způsob humoru je jedinečný a nenapodobitelný. Takové gagy, honičky v autech, šílené dialogy, loupeže a absurdní scény umí jen Frantíci. Navíc Belmondo je kultař a sympaťák a s Bourvilem tvoří fakt srandovní dvojku. Soundtrack mého velkého oblíbence Georgese Delerue jede na plný pecky a píseň The brain se stala jednoznačným hitem. Nelze nezmínit opět geniální tehdejší český dabing, tolik postav a každý hlas výborný český herec nebo herečka. A Jan Tříska byl asi opravdu nejlepší představitel Belmonda. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Film byl natáčen ve dvou jazycích (Francouštině a Angličtině), pokaždé ve stejném obsazení. (Musak)
  • Televizní anténa, která rozbije obří akvárium, proletí podél něj, tudíž ho nemůže ohrozit, ale v následujícím střihu nelogicky mění směr a namíří si to kolmo na akvárium. (sator)

Reklama

Reklama