Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Alenka. 

všechny recenze uživatele

Animované sekvence a ilustrované věcičky jsou neuvěčitelně nádherné, hravé, tajemné...prostě lábuž a dokonalost! Aby taky ne když výtvarnou stránku dělal Horváth. To je bohužel tak 10 minut filmu. Těch zbývajících 80 je neskutečná nuda k uzoufání...což je smutné, když pro něco tak neuvěřitelně nádherného musíte trpět skrz něco takového. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pro mne nečekaně milé překvapení. Film pro děti, který je nepodceňuje, je technicky zvládnutý (kamera, střih, zvuk, hudba jsou na velmi vysoké úrovni) a má sympatickou vizuální stránku včetně výborné jednoduché animace pro vykreslení dětské fantazie. Dokonce i dětští herci předvádějí přirozeně vypadající výkony, zatímco všichni dospělí jsou zjednodušeni občas až na karikatury a zahráni s nadsázkou, což mi přišlo také v pořádku. Scénář sice zasloužil ještě dobrousit, ale jinak se autoři za tento film rozhodně nemusí stydět. O kolika nových českých filmech to mohu říci? (70%) ()

Reklama

Drunk_Queen odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy nebývám tak zlá, abych vstupovala do děje a přála si, aby si postavy vylezly na střechu a skočily šipku dolů. Tady jsem si to říkala každých 5 vteřin. Děj jsem nezpozorovala skoro žádný, nebo byl prostě moc pitomý. Postavy byly úděsné a jejich chování jsem jim ani trochu nevěřila. Ztratila jsem hodinu a půl svého života. V té době jsem mohla koukat třeba na dokument o pletení svetrů! Doufám, že scénárista a režisér pověsí své profese na hřebík a už nás nikdy nebudou zatěžovat svým dílem. Nejlepší věcí na tomto díle byl roztomilý, i když jen asi napůl modrý tygr. Ale to dobrý film bohužel nedělá. Trošku zvýším hodnocení, jen kvůli tygrovi. 10% ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

"Lucinko, počkej. Až ho chytim, dostanu ödměnu a mužeme třeba jít do Áfriki." - tak běžte. Zábavný dabing německého herce, který nevypadal strašně, ale otřesně. Modrý tygr má netradiční, takovou poetickou atmosféru. Je ekologicky zaměřen a karikaturně vykresluje všechny postavy, které se o ochranu přírody nezajímají. No jo, ale pro koho je určen? Děti se unudí, dospělí se nemají čeho chytnout. Animované pasáže jsou sice krásné, ale je jich příliš málo. Připomíná mi to severské filmy pro děti, které dávali na ČT1 v ranních hodinách o víkendech, když jsem býval malý. Vydržel jsem u nich zhruba půl hodiny, poté jsem musel přepnout na Pokémony, abych neusnul. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Z průběžných poznámek během sledování: Slušná režie, která zvládá i dětské herce, což bývá hodně těžké, velmi dobrá kamera. Naprosto nijaký úvod do filmu, jenž člověka nijak nenaladí. Mizerná animace už od začátku. Otázky: Proč se každá malůvka musí rozpohybovat, často zbytečně (V Kdopak by se vlka bál to bylo taky často zbytečně)? Proč by starosta měl prezentovat těžkou 3D vizi dětem na nějaké základce, a ne spíš investorům? Zbourat několik starých čtvrtí by narazilo v dnešní době na těžký odpor památkářů. Na současné škole by si školnice dovolila fackovat děcko? ---- Po půlhodině nudná sterilita, opakování scén, nijaký vývoj postav (starosta je furt přehnaně karikovaný blbec, děti jsou přehnaně chytroučké), vadí mi uřvané a přepjaté scény u Negrelliho viaduktu, a konec mi přijde, že řešení vidí tvůrci v hromadném požívání drog. Atmosféra města je super, takhle bych chtěl vidět natočené Ajvazovy Prázdné ulice, ale ve filmu se nic neděje, co se děje, je jen náhodné, motivace postav k neuvěření... Proč se třeba zjevil modrý tygr? Proč z něho měl starosta strach? Proč, když byl starosta odhalen, se musí rodina stěhovat? Představuje tygr fantazii, pohádku, lásku, dobro, kouzlo nebo co? Jakou má významnější funkci pro příběh? Jak skončila zlá školnice? Co se stalo s babi Havelkovou? A dalšími kamarády? Nic není dořečeno, máloco naznačeno, a jestli nad tím musí přemýšlet dospělý divák, tak to asi nebude jasné ani dětem, které kladou často i záludnější otázky. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Terezy Horváthové. (AngelusCZ)
  • Natáčať sa začalo v júni 2011. (ČSFD)
  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)

Reklama

Reklama