Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

dainio 

všechny recenze uživatele

Jelikož v dnešní době, vzniká rodinných filmů po skromnu, tak jsem tento počin uvítal. Navíc, lze postřehnout, jistou šablonovitost s klasickými dětskými filmy z dávných let. To je strašně potěšující fakt. Neméně potěšující je účast skvělého a opomíjeného Jana Hartla. Moc rád, jsem jej opět viděl v celovečerním filmu. Modrý tygr má určitě šanci vyhrát, nějaké ceny pro rodinné filmy. Opravdu to není špatný kousek. Menší děti si přijdou na své. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní rodinný film, který si svého diváka nenašel. I tak by šlo glosovat na téma filmu, kterému předcházela oceněná dětská knížka z produkce Baobabu. Výtvarná stránka je půvabná a hravá, rodičovské role Hartla a Hrzánové dávají vzpomenout klasice z let filmového studia Gottwaldov, výborně jsou vybrané neokoukané exteriéry (rozpadlé žižkovské lázně mají své kouzlo). Problém nicméně tkví v koprodukci, dabingu a práci s dětským hercem. Bohužel. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nálepku rodinný film moc nechápu, protože představa že by se na tohle mohly dívat i rodiče, a něco by jim to dalo, je lehce absurdní. Tohle je určené jen pro ty nejmenší děti, kterým nebude vadit že děj se točí pořád dokola, a je celkově vzato o ničem. Zápletka se dá shrnout jednou větou. Ve městě se objevil modrý tygr, a ten má bůh ví proč potenciál ohrozit výstavbu nové obchodní čtvrti. Scénárista si nedělal žádné potíže, a k děravému příběhu napsal kupu samoúčelných scén s výplňkovými dialogy. Herci je poctivě křečovitě recitují, kamera volí módní pohledy, a film se zdá skoro bez konce. Devadesát minut původně nevypadalo jako moc, ale stopáž má tak tři hodiny subjektivního času. Ovšem, radši bych si to pustil dvakrát za sebou, než se znovu dívat na Saxanu a Lexikon kouzel. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dětský snímek připomíná svým námětem a vizualizací 60. léta, kdy podobných počinů vzniklo vcelku hodně. Dětská fantazie je kouzelná a se světem dokáže divy. Svojí jednoduchostí a jemným stylem vyprávění předznamenává, že je určen především pro dětské diváky, takže je pochopitelné, že ten dospělý jen nechápavě kroutí hlavou, cože je to zase za výtvor. Jistá naivita a nelogičnosti jsou zcela na místě. Všichni jsme byli děti a vzpomeňme si na svoje fantazírování. Casting na dětské role se povedl, což jejich herecké výkony potvrzují. Linda Votrubová a Jakub Wünsch byli velice přesvědčiví. Jan Hartl, coby legenda děckých filmů, si roli víceméně zasloužil. A Barbora Hrzánová už jen skvěle sekunduje. Po dětském filmu je až neuvěřitelný hlad, takže DÍKY alespoň za tento, který, jak jsem psal výše, připomíná šťastné období tzv. nové vlny. ()

Alenka. 

všechny recenze uživatele

Animované sekvence a ilustrované věcičky jsou neuvěčitelně nádherné, hravé, tajemné...prostě lábuž a dokonalost! Aby taky ne když výtvarnou stránku dělal Horváth. To je bohužel tak 10 minut filmu. Těch zbývajících 80 je neskutečná nuda k uzoufání...což je smutné, když pro něco tak neuvěřitelně nádherného musíte trpět skrz něco takového. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčať sa začalo v júni 2011. (ČSFD)
  • Knížka, kterou Johanka (Linda Votrubová) čte, se jmenuje "Trosečníci z vlaštovky" od Arthura Ransoma. Není bez zajímavosti, že jedna z postav zmíněné knihy, Titty Walkerová, se povahově Johance velmi podobá. (dvd-L)
  • Velký skleník, který vznikl jako dekorace pro potřeby natáčení, byl inspirován podobnou stavbou až z Budapeště. Ve skutečnosti se pak filmovalo v botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, v botanické zahradě v Praze - Troji a v Liberci. (Listeroman)

Reklama

Reklama