Reklama

Reklama

Cizinec (Daniel Craig), který se probral z bezvědomí poblíž města Absolution, si naprosto vůbec nic nepamatuje. Jediným vodítkem k jeho minulosti je podivný náramek na zápěstí. Celková amnézie je mrzutá věc, obzvlášť když se ocitnete ve městě, které nenávidí lidi odjinud a kde vládne tvrdou rukou nesmlouvavý plukovník Dolarhyde (Harrison Ford), jenž ho řídí metodou pěsti a biče. Absolution žije ve strachu a brzy bude ještě hůř. Shůry přicházejí podivné zvuky a oslepující světla, obyvatelé města beze stopy mizí a nikdo neví, jak se bránit a kdy přijde řada na něj – tomu se říká permanentní teror. Paradoxně právě cizinec, kterého pronásledovali od chvíle, kdy se v jejich městě objevil, se stane jejich jedinou nadějí. Postupně se mu vrací paměť, a jak si vzpomíná, kde byl a co tam prožil, uvědomuje si, že drží v rukou klíč k tajemství, které zdejším kovbojům dává aspoň nějakou naději v boji s  technologicky mnohem vyspělejším protivníkem. Otázkou je, jestli mu chronicky nedůvěřiví obyvatelé uvěří a jestli mu Dolarhyde dobrovolně přenechá otěže vlády nad městem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 4

Recenze (1 121)

Falko 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu mam zmiesane pocity, tak ako tvorcovia zmiesali sci-fi s westernom. Jednak mam rad, akcie, dobrodruzstvo, sci-fi, aj thrillery - vsetko sa v tomto filme objavilo, ale otazne je, ci to bol stastny napad to takto zmiesat, ked sa to dalo vymysliet aj v sucasnosti, co by sa mi viac pacilo. Daniel Craig mi opät pripomenul razantneho a miestami i brutalneho Jamesa Bonda, za to Harrison Ford sa snazil svojou drsnostou odlisit od svojej sympatickej role Indiana Jonesa, ale s tym klobukom sa proste na to nedalo nemysliet. Bol som spokojny s akcnymi scenami, hlavne vo chvili, ked sa na scene objavili mimozemstania a zacali vsetko nicit, pretoze vybuchy a explozie mali v kine svoje caro hlavne vdaka zvukovym efektom, ktore su v kine extremne hlasno. Vdaka hodnoteniam a viacmenej negativnym kritikam na CSFD som bol pripraveny na velmi zly film, ale nastastie to zase az take zle nebolo, ale nezasluzi si to ani 80%. To by som od rezisera oboch IRON MANOV (2008 a 2010) ocakaval trosku viac. Steven Spielberg musi mat akesi dobre kontakty s emzakmi, kedze takmer v kazdom filme, kde si emzaci zahraju, vidim jeho meno pod vykonnym producentom, ale nie je to ziadna novinka, ked si spomeniem na jeho zaciatky este na BLIZKE STRETNUTIA TRETIEHO DRUHU (1977) a zatial to vo svojej filmografii ukoncil stvrtou castou INDIANA JONESA (2008). Len tento rok to boli opät TRANSFORMERI a nedavno i SUPER 8 a do tretice i tento film. _________ Daniel Craig - (Jake Lonergan) +++ Harrison Ford - (Woodrow Dolarhyde) +++ Abigail Spencer - (Alice) +++ Buck Taylor - (Wes Claiborne) +++ Olivia Wilde - (Ella Swenson) +++ Sam Rockwell - (Doc) +++ Matthew Taylor - (Luke Claiborne) +++ Cooper Taylor - (Mose Claiborne) +++ Clancy Brown - (Meacham) +++ Keith Carradine - (Šerif John Taggart) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Ron Howard, Brian Grazer +++ (Videl v kine 03.09.2011) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice chatrné 3 hvězdičky. Scénář je kravina na kvadrát a ani když si člověk řekne, kašlu na logiku chci se hlavně bavit, není to žádná sláva. Film se místy dost táhne, viděl jsem 135 minutovou verzi, což možná byla docela škoda. Třeba ta kratší stopáž by měla rychlejší tempo. Kdo zklamal nejvíce tak Favreau, oproti Železňákům nedokázal do filmu propašovat jediný vtipnější okamžik. Olivia Wilde je již tak krásná, že je to až na škodu. Duo Craig/Ford nebude patřit mezi ty nezapomenutelné. Zkrátka tenhle film se moc nepovedl. Neřekl bych že výměnou režiséra, lepším scénářem by nastala podstatná změna k lepšímu. Těch mimozemských invazí je prostě v poslední době až až. Hollywood přestává být originální a začíná být šablonovitý až hanba. PS: Film by se spíše měl jmenovat Kovbojové, Indiáni a Vetřelci. 50% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nevím, co je horší. Představa, že to Craig a spol. natočili jako jeden velkej tunel, nebo že to Jon Favreau myslel vážně. Chápu, že natočit zábavnej a svěží western musí být pro plno lidí sen, tohle je ale fail po všech stránkách - od Orciho s Kurtzmanem to ještě chápu, ale i ty, Lindelofe? Chjo. 3/10 ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi ambiciózny a sľubný projekt, ktorý nakoniec rozbila žánrová nekompaktnosť. Zatiaľ čo vo westerne "Zabitie Jesseho Jamesa..." poeticko-duchovný motív zapasoval a úplne jednoducho splynul s obrázkami neľútostných zabijakov, tu spojenie žánrov scifi/western nefunguje ani náhodou (a to sa experimentom nevyhýbam). Mohla z toho vzísť vynikajúca komorná dráma - vzťahy medzi postavami sú zo začiatku vynikajúco zadefinované a rovnako i napínavé mimozemské dobrodružstvo. Najviac ma iritoval bláznivý prechod od dobre zabehnutej westernovej konverzačky k bezduchej vyvražďovačke bez jedinej, vkusne naaranžovanej vizuálnej scény. Nechápem, ako to mohli tvorcovia tak pokaziť a pripraviť divákom ďalšiu porciu nezmyselnej zábavy. Pri väčšej snahe mohlo ísť o skvelý hororový zážitok na štýl Votrelca - čo ma pri pohľade na tú áčkovú produkciu (Spielberg, Howard) fakt mrzí. PS: Tvorcovia sa vyjadrili, že sa pri tvorení emzákov inšpirovali votrelcom a predátorom?! Minimálne hlavu by si mali dať transplantovať. Neuveriteľné, že monštrá spred dvadsiatich rokov vyzerali desivejšie, hrôzostrašnejšie než tie súčasné predigitalizované! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

I přes dost zvláštní a nepochopitelný příběh jsem se těšil. Říkal jsem si, že co jinýho může překvapit víc, než právě bitka mezi kovboji z 19. století a vetřelci, kteří se jedno vyprahlý město uprostřed americký prérie rozhodnou navštívit. Byla to kravina, co si budeme povídat, ale musím se přiznat, že jsem se bavil. Herci super. Předvedli standard. Harrison Ford možná ještě o trošku víc. On bude sympaťák asi pořád. Každopádně ta hlavní deviza jsou efekty, a na nich se tvůrci vyřádili. Je fakt, že od půlky filmu ten film příběhově hrozně bláznil, ale ani to mi moc nevadilo, fakt jsem si to užil a myslím si, že v kině by to byl ještě daleko větší vejvar. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (23)

  • V hlavní roli se původně mohl objevit Robert Downey Jr., ale vzhledem ke svému natáčecímu rozvrhu ji musel odmítnout. (Caszidy)
  • Film je natočený podle stejnojmenného komiksu Scotta Mitchella Rosenberga. (Terva)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

14.08.2012

Jde samozřejmě především o zbožné přání producentů a tak trochu laciný způsob, jak před premiérou dvojky ještě jednou vydatně zčeřit mediální hladinu. Zkusme si z toho ale vytáhnout i relevantní… (více)

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

24.07.2012

V sobotu 21. 7. oficiálně odstartovalo natáčení thrilleru o korporátní špionáži Paranoia. Chrisův mladší brácha Liam Hemsworth (v pořádné akci se předvede díky roli v The Expendables 2) si ve filmu… (více)

Reklama

Reklama