Hra o trůny - Série 2 (2012) (série)
Alan TaylorKamera:
Jonathan FreemanHudba:
Ramin DjawadiHrají:
Peter Dinklage, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Emilia Clarke, Iain Glen, Kit Harington, Charles Dance, Liam Cunningham, Jack Gleeson, Richard Madden, Maisie Williams (více)VOD (1)
Zrádce Theon Greyjoy stále drží v rukou Zimohrad, přijíždí za ním návštěva, která přináší nečekané zprávy. Arya Starková se rozhodne využít svérázného dluhu a požaduje na Jaqenovi, aby jí pomohl uniknout z Harrenhalu. Robb je nečekaně zrazen osobou, od níž by takovou ránu nikdy nečekal. Tyrion Lannister s eunuchem Varysem dokáží najít společné téma a Daeneris se rozhodne ignorovat dobrou radu sera Joraha. Stannis s Davosem se konečně blíží k cíli své cesty. Na Davose čeká odměna, kterou dostane po vítězství a dobytí Králova přístaviště. (Česká televize)
(více)Recenze (17)
Stannis už je blízko a atmosféra houstne. Jediný, kdo je schopen ho zastavit svou chytrostí je Tyrion. Toho ale jako vždycky nebere nikdo vážně, snad jen Varys. Jon v zajetí divokých putuje vstříc králi za zdí a Robb si pod sebou i nadále podřezává větev. Kromě Tyriona se z hlavních postav chová logicky jen Arya. ()
Díl ve kterém se věci posouvají dopředu na šachovnici jen velmi pomalu, většina jich dokonce stojí na místě, Ticho před bouří a příprava, pevně doufám, na finální bitvu o Kings Landing, že by konečně nestřihlou ? ()
Tak ak niektorému dielu druhej série udeliť iba tri hviezdičky, tak si vyberám osmičku. Niežeby bola slabšia než ostatné diely, ale okrem dialógov sa tu nedočkáme ani žiadnej poriadnej vraždy a tak si tvorcovia povedali, že sem hodia aspoň jednu sexuálnu scénu. Carice sa na scénu nevracia, respektíve je jej v tejto sérii akosi menej, než som najprv očakával. Ale potešia opäť pekné exteriéry. ()
Išlo skôr o taký medzičlánok, dúfam, k veľkému finále, dej sa veľmi ďalej nepohol a už sa čaká iba na to kedy Lord Stannis vylodí a sundá toho malého smrada Joffreyho. Dúfam, že nespravia to čo vždy, že preskočia bitky. Viac menej išlo o takú nudu a bolo to predvídateľné, čo v tomto seriáli nebýva zvykom. ()
Tvůrci mi tentokrát dodali spíše slabší kousek, situace za Zdí je vykreslena tak, že mě převážně nudí, Shae je mi z duše protivná a myslím, že v seriálu není postava, která by mě takhle mocně otravovala a děj celé epizody mě nijak nenadchl, takže jsem chtěl hodnotit za tři hvězdičky, ale pak přišel rozhovor mezi Tyrionem a Varysem s humorem tak suchým, že místy doutnal a vytáhl to na čtyři. ()
Photo © Home Box Office (HBO)
- Jorah Mormont (Iain Glen) řekne Daenerys (Emilia Clarke), že její draci nejsou její děti, jelikož je nekojila, protože „to jsou draci“. V knižní předloze ovšem Daenerys skutečně kojila své draky poté, co se vylíhli. (mikki089)
- Název epizody odkazuje na sarkastickou poznámku Yary (Gemma Whelan) vůči Theonovi (Alfie Allen): „No teda, princ ze Zimohradu!“ (mikki089)
- V knižní předloze Robb (Richard Madden) nepošle žádnou armádu k opětovnému získání Zimohradu, a to i po zjištění, že Theon (Alfie Allen) údajně zabil jeho bratry Brana (Isaac Hempstead Wright) a Rickona (Art Parkinson). Je příliš zaslepen svojí touhou po pomstě vůči Lannistrům. (mikki089)