Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6 (2016) (série)


Vichry zimy (S06E10)

(epizoda)
  • USA The Winds of Winter
Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys se chystá na cestu do Západozemí. Jon a Sansa sjednocují sever a Jaime se vrací domů. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (74)

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek v Králově přístavišti mě zničil. Tohle si opravdu nikdo nezasloužil. Ale jen ve Hře o trůny může zemřít najednou tolik postav a stále jich zbýt víc než dost. A to jsem doufal, že Cersei zatím neumře, protože sledovat Lenu Headey mě bavilo. Tímhle však rozdmýchala mou nenávist nanovo a Ramsey Bolton teď bledne ve srovnání s ní. Ozvaly se i staré rány ohledně Shireen. Naopak u Daenerys se schyluje k osudovému rozuzlení, Olenna pěkně usadila otravné Sand Snakes a Arya konečně začíná splácet dluhy. Gradace děje i napětí fungovaly výborně a konečně se v této sérii objevila i nová originální hudba. Epizoda s více zvraty tu zatím nebyla a to jsem si myslel, že jak se blížíme ke konci, postav už tolik ubývat nebude. Omyl. ()

FLVEKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Husina po celém těle ! Tohle byla opravdu skvělá finální epizoda 6. série, která je možná o něco malinko lepší než Battle of the Bastards a to jsem si myslel, že lepší už to být nemůže. Fantastický díl doprovázený skvělou hudbou..Sakra, tak rychle to uteklo a teď zase rok čekat :( SPOILER : O původu Jona jsem si to opravdu myslel, protože všichni přece víme, kdo Lyannu Stark miloval a co se muselo přihodit, takže vítej, Targaryene ( King in the North !! ). Arya netřeba slov, Daenerys je konečně o dům dál a bude to hodně zajímavé ! A Cersei to s korunkou sluší, zase mám o důvod víc ji nenávidět ! ()

Reklama

Tucqa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER-FREE: Nebojím se tvrdit, že tento díl byl zdaleka nejlepším dílem od první série. Smutné scény střídaly scény, které naháněly husí kůži a místy jsem měla chuť nahlas skandovat. Bylo to perfektní. Od dynamiky děje přes časové rozvržení až po hudbu, kterou jsem dnes vnímala mnohem více než jindy... Nemám, co bych tomu vytkla - je to zkrátka a jednoduše bravurní zakončení šesté série. A teď již nezbývá nic jiného, než zase rok čekat. ()

Ergon

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom, že HBO boří seriálové mýty a určuje TV kulturu už dávno víme a taky to, že GoT je jejich vlajkovou lodí. Nicméně toto nikdo nečekal. Neustále se divím, jak tvůrci dokáží diváka překvapit, šokovat. Díl plný emocí, zvratů, rozuzlení, odhalení, při jehož sledování jsem měl doslova husí kůži, tajil dech a přál si, aby nikdy neskončil, navíc umocněný skvělou hudbou. Dokonalost sama a asi nejlepší díl ze všech. ()

thePivl 

všechny recenze uživatele

Za tuhle sérii prostě tleskám. Člověk u prvních dvou sérií zůstával jenom protože nikdo nevěděl, co přijde. Jink spousta kecání, vyhýbání se bitvám přímo na scéně a všeobecně víc mluvení než děje. Pak vždy přišly zvraty, které diváka připoutaly k sedlu a on se pak těšil zase na další díl. S postupem času se ukázalo, že to takhle holt už fungovat nebude a nemůže. Přece jen po necelých 40 hodinách Hry o Trůny vás už žádné další ukecané díly moc nezajímají a proto 5. série už neslavila takový úspěch. Místo aby tvůrci pokračovali v kecání a dostávali tak další vlnu kritiky, připravili pro nás totální hype sérii. Je pravda, že něčeho už jsme dostávali prostě přes plříliš - Alá proslovy Daenerys, ze kterých by se už dala udělat snad půl hodinová kompilace ze všech sérií, ale kromě toho se v každém díle připravoval zvrat, každá událost byla podána tak, že jsem ji hltal vším co jsem měl a u poslední dvou dílů jsem byl napružený jak kšandy. Mimo to na scéně přibyly originálnější střihy a kupodivu úplně zmizel sex. A protože o vymizení sexu ze série nikdo nemluví, je jasné, že je to zaraceně dobrá série. Bohužel si myslím, že stejně jako pro knihy už je ten nedostatek starých známých postav poněkud pohoršujících faktor. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Sept Baleora bol zastúpený reálnym natáčaním v meste Girona v Katalánsku a jej slávnej katedrály. (Arsenal83)
  • Epizóda bola dovtedy najdlhšia v histórii seriálu (68 minút). (Arsenal83)

Reklama

Reklama