Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer

Recenze (109)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmička je lehká evoluční korektura oproti předešlým dílům. Těžko říct, zda za ní může výměna scénáristy, či zkrácení o tři díly, každopadně ať je to jak chce, změna je to markantní. Jednak co se týče posunu a rychlosti plynutí děje a jednak až neuvěřitelně skokově rychlé přesuny hlavních hrdinů z lokality A do lokality B. S trochou nadsázky se dá řict, že tam draky mají snad všichni, nebo je používají namísto dopravních prostředků. Ani tento neduh však neubírá na tvůrčí atraktivitě a faktu, že ať se stane téměř cokoliv, tak vůle diváka toleratovat to jen kvůli tomu aby viděl, jak dopadne souboj living vs death, je nezměrná. Specielně po těch posledních pár minutých poslední epizody, která rozdává na osmičku impozantní karty a opět bude na co se těšit. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jednotlivostech (výprava, akce, atmosféra) a konkrétních scénách (i epizodách) stále často dobré (až skvělé), coby celá série ale znatelně slabší než všechny předchozí. Stále zřetelněji ubývá na (dříve primární) kvalitě v podobě vynikající scenáristiky (Martinova stále nedopsaná předloha tady už bolestivě chybí) a ze zpočátku brilantního a velmi inteligentního seriálového díla už se stává pouze prvoplánově efektní zábava s mnoha viditelnými nedostatky (logika a obdivuhodná promyšlenost světa i příběhu už jsou prakticky v nedohlednu). Účelové teleportace postav a velmi zjevná potřeba přežití některých postav tady vadí mnohem víc než u konkurenčních titulů, protože tento se oproti nim v prvních sezónách proslavil a uchytil (kromě jiného) právě i tím, jak takováto standardní klišé a neduhy tradičních žánrových vzorců - a s nimi spojená divácká očekávání - chytře obcházel, sebevědomě nenaplňoval a posměšně vyvracel. 70 % ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním slovem prostě epic. Musim říct, že mě GoT baví asi víc než kdykoliv předtím. V každým díle pomalu bitva. Kdo přichází s originálními nápady i v sedmé sérii? Koukněte na WD a poznáte propastný rozdíl :D Filmová řeč samozřejmě jede na plné obrátky, postavy se náhle zjevují ba přímo teleportují, když je je nejvíc potřeba a celkově se na poměry GoT umírá jen velmi opatrně (zčásti to napravuje právě velkolepé finále, ale nic nečekaného). Triky vypadají naprosto fantasticky a na úrovni blockbusterů před několika lety a stále více se potvrzuje, zvlášť v případě takového molochu jako HBO, že se dříve tlustá linie mezi filmy a seriály pomaličku smazává. To čekání bude pekelně dlouhé. PS : Finále řady by se mohlo zapsat do seriálové historie jakožto předloha jak se má natáčet obecně seriál, obecně libovolný díl a obecně velkolepé finále! Nejlepší momenty : 1) Bitva s drakem ve čtvrtém díle 2) Arya vs Brienne, 3) 7 statečných, 4) Missandei a Grey worm 5) Moje sbírka memeček ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly mě dost vyděsily a očekával jsem, že se to v tomhle ukecaném módu potáhne celou sérii. Naštěstí se vše znění a 7. série se přehoupne do béčkové akční fantasy, kde si divák poprvé pořádně užije draky a epické bitvy s nemrtvými. I přes svou béčkovitost, mě to neskutečně vtáhlo a některé díly jsou tím nejlepším, co zatím GoT nabídlo. Poslední díl už je trochu vlažnější ale poslední pětiminutovka mě neskutečně navnadila, přestože se závěrečné série hodně obávám. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šest sérií jsme se dívali na haštěření všemožných rodů, dílek po dílku se vše skládalo dohromady a my jsme mohli být u všech možných i nemožných intrik a zvratů, aby se nakonec proti sobě postavily dvě strany. Jenže když už se vše chýlí ke konci, objevuje se strana třetí. .. Je těžké hodnostit sedmou sérii, protože zvratů je zde hodně a vše se chýlí ke konci + přichází i vysvětlení o Jonu Sněhovi, což je pozitivum. ALE vše je méně a méně Martinovské a více a více hollywoodské v podání příběhu. Martin už nejspíš nemá takové slovo jako měl v prvních sériích a to je největší škoda. .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • V této sérii draci vyrostli do velikosti Boeingu 747. Rozpětí tedy dosáhlo až 64 metrů. (ArsenalEagle)
  • Když se skupinka vedená Jonem Sněhem (Kit Harington) brání před nemrtvými uprostřed zamrzlého jezera, tak v určitý moment je v pozadí vidět jeden z divokých, jak zběsile máchá oštěpem i přes to, že v tu chvíli u něj není žádný nepřítel. (jakub1998)
  • V jedné ze scén, v níž nemrtví obklíčí Jona Sněha (Kit Harington) a jeho přátele, je v pozadí na kopci vidět nákladní auto. (Geriel)

Reklama

Reklama