Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (109)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábava je to pořád parádní. Ve spoustě věcí ale o dost jiná než v předchozích sériích. První řady, které vycházeli nejvíce z knih, byly famózní díky dialogům, které místy přesně kopírovali knihu. Další série zaujaly svými zvraty a rozváděním příběhů zdánlivě vedlejších postav. Sedmá řada takřka vypustila nahotu, přišli jsme o některé postavy, které se buď jen mihly nebo se neukázaly vůbec, a celé to vlastně stojí na tom, že se spousty postav setkávají na někdy dost neuvěřitelných místech, aby si mohli zavzpomínat nebo se konečně pustit do lehké konfrontace. Prostoru je málo a postav je stále moc. A oproti předchozím řadám zde moc neumírají, takže je stále přelidněno a zpočátku nadšené setkávání se pomalu mění v trapné scházení se a plácání o ničem. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma sezóna jednoznačne potvrdila prečo je Game of Thrones najveľkolepejším seriálom všetkých čias. Zdôrazňujem: SERIÁLOM. Od bežných televíznych štandartov má však GoT už dávno poriadne ďaleko a ponúka nám zážitok, za ktorý by sa nemusel hanbiť žiadny historický veľkofilm. Až na pár nelogicky rýchlych presunov, ktoré však musím tvorcom, či chcem, či nechcem, odpustiť, nemám predpslednej sérii absolútne čo vytknúť. Dej smeruje veľkými krokmi do finále a každému je jasné, že záver bude gigantický... 95 %!! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním slovem prostě epic. Musim říct, že mě GoT baví asi víc než kdykoliv předtím. V každým díle pomalu bitva. Kdo přichází s originálními nápady i v sedmé sérii? Koukněte na WD a poznáte propastný rozdíl :D Filmová řeč samozřejmě jede na plné obrátky, postavy se náhle zjevují ba přímo teleportují, když je je nejvíc potřeba a celkově se na poměry GoT umírá jen velmi opatrně (zčásti to napravuje právě velkolepé finále, ale nic nečekaného). Triky vypadají naprosto fantasticky a na úrovni blockbusterů před několika lety a stále více se potvrzuje, zvlášť v případě takového molochu jako HBO, že se dříve tlustá linie mezi filmy a seriály pomaličku smazává. To čekání bude pekelně dlouhé. PS : Finále řady by se mohlo zapsat do seriálové historie jakožto předloha jak se má natáčet obecně seriál, obecně libovolný díl a obecně velkolepé finále! Nejlepší momenty : 1) Bitva s drakem ve čtvrtém díle 2) Arya vs Brienne, 3) 7 statečných, 4) Missandei a Grey worm 5) Moje sbírka memeček ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá a předposlední série je spíše ještě takový velký Build-up, než nějaký ten toužebný předvoj finálního nářezu, neboť se v ní spíše víc mluví, než jedná. O napínavé a "očikoulící" momenty tu určitě není nouze, přesto celá série spíše připomíná rozestavování šachovnice, což, jak se asi shodneme, není tak vzrušující, jako samotné hraní. Doufejme tedy, že tvůrci si jen šetří síly na poslední řadu, jejichž epizody už posviští rychlostí Varysovo teleportace. Ostatně jak jednou říkal Gandalf: ,,Je to jen hluboký nádech před skokem do vody." A taktéž doufejme, že se seriál dočká úctyhodného, řádného a parádního zakončení (viz Breaking Bad), a ne ubohého, trapného a dehonestujícího zklamání (viz Dexter). Btw, vysral jsem se na to a jel jsem po týdnech. A dobře jsem udělal, protože ty spoily jsou prostě VŠUDE! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když mě hanba fackuje, musím přiznat, že jsem po předchozí řadě doufal ve zlepšení. Ano, mea culpa. Většinu toho,co jsem chtěl napsat, už přede mnou zvládl KM Phoenix, takže bych jen dodal, že mi opravdu vrtá hlavou proč rod Greyjoyů nevládne v Západozemí, když je evidentně nejpočetnější. Přestože Yara a Theon odplují se stovkou lodí, Euronovo loďstvo dokáže zaplnit celý obzor, jeho lodě navíc obeplouvají kontinent takovou rychlostí, že se Euron musel několikrát vidět i zezadu. Takovou rychlost mohou vyvinout už jen Daenerysini draci, ale ti alespoň létají. Nepochopil jsem, co se stalo s Malíčkovým myšlením (Alzheimer? Demence?), protože jeho intriky byly už velice chabé a průhledné, což je škoda. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • V této sérii draci vyrostli do velikosti Boeingu 747. Rozpětí tedy dosáhlo až 64 metrů. (ArsenalEagle)
  • Bronn (Jerome Flynn) nezůstává na schůzce a opouští Dračí jámu těsně předtím, než dorazí Cersei (Lena Headey). Flynn a Headey spolu kdysi randili a jejich rozchod byl údajně problematický – proto bylo v jejich smlouvách, že nikdy nebudou na place ve stejnou dobu. (mikki089)
  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)

Reklama

Reklama