Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”Stay back, he’s got blue eyes!” “I’ve always had blue eyes!” Po takmer dvoch rokoch čakania som predpokladal, že dostanem omnoho viac. Otváracie epizódy bývajú zväčša pomalšie, táto však bola prakticky celá len o opätovnom stretávaní každého s každým na Winterfell a zhola ničím neprekvapila. Všetko čo sa udialo sa už po predchádzajúcej sérii tak akosi prirodzene očakávalo, napätia a iskra sa z dialógov pri absencii vedúceho rukopisu G.R.R. Martina vytratili, akcia takmer úplne absentovala. Snáď už sa to ďalej bude len zlepšovať... ()

pop.z.pop

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

dvakrát jsem si to pustil a dvakrát jsem u toho usnul :/ všichni jsou tam jak ze zpomaleného filmu, chodí pomalu, mluví pomalu, tváří se pomalu, je to fakt divné :/ kulisy taky nic moc, ten falešný sníh a mráz je o ničem, strašně jde vidět, že je to celé ateliérovka. draci chvilku letěli, ovšem bez jediného nápadu a dramatu, jeden drcl do stromu, nic víc....a pak už nevím...no zkusím to ještě jednou ()

Reklama

DavidWark 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, zima už zase přichází. Draci kluci ohniví se trošku prolítli v samoúčelné scéně už zase vykrádající tohle veledílo. Jako žranice v Cimrmanově divadle, kde měl principál na mysli hlavně to, aby se jeho herci konečně dosyta najedli. Že přitom Daenerys neomdlela vzteky, že jako poslední Targaryenka není najednou jediná, koho Bezzubka snese na hřbetě? Divný. U draků oceňuji dějový zvrat z bitvy na ledovém jezeře (S07E06), jakkoliv nerealistický i ve fantasy světě – viz tyhle skvělé komentáře z webové diskuse: (Cheesey John: )“I still wonder where he got those battleship sized chains to drag the dead dragon out of the lake. The local Home Depot?“ (Invanz: ) „Hardhome Depot.“/// Ok, Dany a Sansa se nemusej, já nějak nemusím žádnou z těchhle omylem milovaných ženských miláčků (nebo snad milenek?) publika, který tak krásně naplńují kvóty ženských hlavních postav, aby bylo vše generově vyvážené. Jediným věrohodným ženským „charakterem“, jak se teď fakt skvěle počešťuje, zůstává všemi mastmi mazaná a proradná mrcha Cersei. Brienne je pěkná pohádková postava, tu taky beru a přeju jí co nejdelší stopáž na obrazovce. Ale jinak - Daenerys krutovládkyně s demokratickým nátěrem, ideologicky oscilující mezi tyranií a komunismem – do té se mám vciťovat? Sansa pronikavě zmoudřelá prázdná nádoba, zatímco Tyrion nám podezřele hloupne, jaká škoda – pro mě byl hlavním hybatelem Hry o trůny právě příbuzenecký svár Lannisterů a nenávist vůči trpaslíkovi jako hanbě rodiny zářným dokladem realističnosti zobrazení jakože středověké doby. Dinklage je sakra dobrý herec, ale v posledních dílech neměl moc co hrát. Arya zabijačka s drobnou tělesnou konstrukcí, kterou by v realitě nějaký chlap Hora dávno rozmáčkl. Ano, chápu, že si tahle už dospělá holka musí ještě něco odbojovat a odškrtat další jména ze shopping listu, aby se nám zápletka rozplétala. Kéž se opravdu rozplete, zašmodrchané je to pořád dost – na to, že máme už jen nějakých šest hodin děje před sebou. Ale tak konečně je máme skoro všechny pod jednou střechou. Zima je tady. Nebo to už jsem psal? ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod nejkratší, nejočekávanější a snad i nejosudovější řady... docela slabé? Vyloženě zlý to nebylo, ale moc se tam toho nestalo a osudová znovushledání mě nechala naprosto chladným. Čtvrtou hvězdu dávám jen za naznačení velkých věcí budoucích. Díl samotný mě každopádně úplně nepřesvědčil, že osmá řada opravdu bude reparátem zpackané (fan service) sedmé - snad ale ty zbývající epizody budou konečně využité na maximum... A teda sledovat herectví Emilie Clarke je skutečně utrpení. Edit: Po druhé epizodě snižuju na tři hvězdy. Laťka je vysoko a tohle si čtyři nezasloužilo. ()

honza.ch 

všechny recenze uživatele

Popravdě netuším, proč se na tento díl snáší taková vlna nespokojenosti. Spousta z vás si stěžuje, že to bylo sentimentální, že se řešila jen opětovná setkání atd. Dokážete si ale naopak představit to, že některé postavy by naprosto přešly to, že se potkaly po tolika letech? Na druhou stranu ty dialogy nemůžou být nekonečné, samozřejmě, že si mají všichni co říct, ale když mají v zádech armádu mrtvých, tak některé věci asi můžou počkat... Mně osobně se díl moc líbil, otevřel spoustu nových otázek, ukázalo se, že nějaká spojenectví a vztahy, které se zdály být pevné, až tak pevné být nemusí. Osobně jsem zvědavý třeba i na Bronna. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)

Reklama

Reklama