Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (267)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně doposud nejlepší díl osmé série. Daenerys konečně ukázala, že je Targaryen se vším všudy, bratři vyřídili účty, John otevřel oči a to, že někoho zasype trocha suti, ještě neznamená, že je s ním konec, jak si leckdo hned vyloží. Absolutní devastace města je jen zdánlivě nesmyslná. Výborná kamera, hudba i nadále uhrančivá a napětí nepolevující. Pokud se však někdo nudil, či měl pocit nelogičností (o kterých se tu dočtete, ale předloženy nejsou), pak by měl poslední díl rozhodně vynechat a dát si místo toho třeba O makové panence... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já fakt nevím, balist jako nasr..., jako hub po dešti a ani jeden zásah? Důvod? Aby mohlo zničení města proběhnout podle pomýleného dua scénáristů? Děj byl zčásti k smíchu a zčásti k pláči. Závěr je za dveřmi, takže tvůrci hýřili úmrtími klíčových postav. Cersei se odmítla vzdát, a tak Královo přístaviště poznalo, zač jsou toho Drážďany, a citlivý divák mohl uronit nějakou tu slzu. ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme za sebou předposlední díl série a zároveň celého seriálu a já se nějak nemůžu zbavit, že se cosi kdesi pokazilo. Začalo to bitvou o Zimohrad, kde byla spousta nelogičností, ale dalo se to ještě pořád koukat a trochu omlouvat tím, že přijde ještě nějaké velké překvapení a zvrat, který to všechno nějak vyrovná, opraví a posadí nás na prdel, jak jsme bývali u GOT zvyklí. No po shlédnutí tohoto dílu se obávám veškeré naděje dohasly a je jasné, že očekávaný zázrak se prostě nekoná. Místo geniálního vyvrcholení geniálního seriálu se nám od tvůrců dostává čím dál větší scénáristická tragédie, která celý seriál naprosto pohřbívá. Chytré, sebevědomé a cynicky vtipné postavy se najednou chovají hloupě a bázlivě (Tyrion), Stateční hrdinové se najednou chovají jako zarputilí podpantofláci (Jon). Z bojovných a spravedlivých ochránců chudých a slabých, jsou najednou slabí, žárliví, psychopatičtí tyrani (Daenerys). Tajuplní a významně působící, jsou najednou zbyteční a bezvýznamní (Brandon). Postavy, které měly až fantastické příběhové linie, které slibovaly velké vyvrcholení, najednou ztrácejí dech a ty velké věci se poděly bůhví kam. Nápadité díly plné zvratů a překvapení, jsou pryč, místo toho jsou tu černobílé díly bez špetky invence a překvapení. Ze závěrečné bitvy zbyl jen nesmyslný masakr. Síla Cercei, která byla avizována v předchozím dílu, jakoby najednou neexistovala. Slibovaný velký souboj, nahradil oheň a pustošení. Mimochodem neměla by být královna těhotná? Od první zmínky o jejím těhotenství muselo uběhnout minimálně 5 až 6 měsíců, měla by mít tedy břicho těsně před porodem – kde je? A její trapnou smrt, by mohlo trapností trumfnout už jen její zázračné přežití. A upřímně, celkový dojem z pátého dílu? Vlastně mnohem zajímavější linií než boj o trůn, byla ve skutečnosti tajemná linie Nočního krále a nemrtvých. Ve chvíli kdy tato linie najednou pominula, je otázka trůnu skoro už téměř nezajímavá. Hlavní záporák seriálu zapíchnut malou holkou kuchyňským nožem a hlavní záporačka zasypána kamením. Jedno velké Ach… To ne matka draků začala šílet, ale spíš tvůrci seriálu. …PS: s ročním odstupem, když nad tím přemýšlím, nelikvidovala Daenerys svoje nepřátele nemilosrdně už od začátku? Otrokář od kterého koupila svoji armádu, dothracké vedení spálené na uhel, Samův otec a bratr - vlastně ta reakce není až tak překvapivá...a konec konců natočeno je to opravdu impozantně. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě nebyl ani tak problém s dějem, jako spíš s tím, že si s tím tvůrci vyhráli až moc. Místy to připomínalo až zkázu Pompejí. Když přemýšlím nad tím, jak vadila první "kecací" epizoda, tak mi teď najednou přijde o třídu lepší. Nicméně zajímavý obrat v ději, na závěr jsem skutečně zvědavý. Myslím, že jasná linie, která se tu nějakou dobu rýsovala, vzala ta tam. https://www.youtube.com/watch?v=Rdr2ZT4kJ2g ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezkonkurenčně nejlepší kousek z celé série. Nepředvídatelný, krutý, o to ale ve finále víc působivější. Výtečná muzika umocňuje tenhle díl, který bude a to pevně doufám, jen takovým malým předskokanem k závěrečnému vyvrcholení. A ať už se stane s Deanerys cokoliv, je pro mě v tuhle chvíli ta nejlepší adeptka na železný trůn. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno