Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (618)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Wow. Tady mluvíme skoro o hřebejkovsky špatné dramaturgii, respektive ošetření filmu, jaké v Americe odpovídá českému pojetí dramaturgie. Nekonečná expozice (která vlastně nikdy neskončí) a spousta naházených věcí. Ale asi není divu, když se nějakých sedm knih adaptuje v 95 minutách blockbusteru. Nejvíc obdivuhodné je, že film, který toho chce tolik stihnout, zvládne být tak nudný. Jinak ale hezká kamera u občasných exteriérů. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Když už i horký adept na zařazení mezi moji nepočetnou skupinku oblíbených herců hraje, vypadá a chová se jako píča, tak se něco mezi režisérskou židlí a plátnem kurevsky posralo. Stephen King už by měl přestat inhalovat obnošené ponožky a místo píčovin o retardovaných dětech napsat po dlouhé době peckový horor. Divák sleduje 95 minut otravné dítě, debilního kouzelníka a nespoutaného Djanga, jak pronáší neskutečné nesmysly. Koho tím chtěli tvůrci oslnit? S výjimkou ojedinělých akčních scének zcela nesledovatelný paskvil. Den po zhlédnutí se mi snímek absolutně vykouřil z hlavy. Otřesná záležitost. Grcám. Vhodné maximálně pro děti předškolního věku. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Sérii jsem nečetl (i když to asi udělám), ale od filmu jsem prvně celkem dost čekal. Elba je sympatický, McConaughey taky není špatný a hlavně jde o Kinga. Trailery byly skvělé, ale po první i druhé vlně recenzí jsem se rozhodl kino vynechat. Nakonec to není tak špatné, ale z mnohých náznaků lze poznat, že to mohlo být mnohem lepší. Mytologie chtěla trochu propracovat, ale v 90 minutách na to nebyl logicky čas, což je škoda. Ve finále se jedná o mizivě nadprůměrnou žánrovku, která mohla dopadnout mnohem hůř - ale také mnohem lépe. Seriál bych si ale nechal líbit. Klidně i s Elbou... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VE STŘEDU VESMÍRU STOJÍ VĚŽ A CHRÁNÍ NÁS PŘED TEMNOTOU. ŘÍKÁ SE, ŽE ZBOŘIT JI DOKÁŽE MYSL DÍTĚTE…“ /// Kluk co vidí napříč světy, Pistolník a Muž v černém, který likviduje všechny, kteří ho následují… Asi jedinou chybou je, že jsem čekal něco dospělejšího. Srozumitelně podaná, vodsajpající temná fantasy, na kterou bohužel brzo zapomenu. Těší mě, že se ke Kingovi přistoupilo s úctou (i když samozřejmě nemá smysl srovnávat s knižní podobou). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knižní sérii od Stephena Kinga z let 1998 – 2004, neznám. 2.) Miluju jednohubky. 3.) Thx za titule „dragon-_-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

54. film, který byl natočen podle knižní předlohy od Stephena Kinga. Z kvalitních filmů si pamatuji víc jen na jeden, kterej ale podle všeho s knižní předlohou má pramálo společného a sám King ho odsoudil (ano myslím Shining). Látku si holt nevybírají schopnější tvůrci (snad to změní nacházející TO, ale bojím se - haha) a pak je výsledek v podobě velkolepé Temné věže na úrovni průměrného Po zániku země. Přitom i z prvních náznaků tam potenciál byl. První koncept art vypadal naprosto fantasticky, obsazení Elby a McConaugheyho (co může být víc) parádní volba a angažmá hollywoodsky neokoukaného Nikolaje Arcela taky poslední dobou beru jako výhodu. Jenže to by nebyli soňáci, aby do toho nenapumpovali feeling třeba Husí kůže a podobných veleprůměrných záležitostí a nesnažili se to tam vpálit na neutrál. Rozvíjení příběhu nezajímavé, prokreslení světa taktéž a originalita zpracování fantasy námětu nulová. Malinko to zachraňuje neotupující charisma právě gunslingera Elby, který je s přibývající stopáží sympatičtější a sympatičtější a celkově poslední akt, u kterého jsem k mému překvapení začal poměrně dobře bavit a zajímalo mě, kam jednotlivé přestřelky a objevování NY cizincem (syndrom Seznamte se s Davem mam hrozně rád) vygraduje. Tedy až na finální souboj s Mužem v černém, který mi přišel vyloženě nezajímavý. Vůbec jako by Matthew jel jen na půl plynu a vůbec ho nezajímalo, co hraje (ovšem alespoň vypadá ve formě a nemá žádná kila navíc nebo naopak jak měl poslední dobou ve zvyku). Uzavřel bych to tak, že lidi nepřekvapivě a asi i oprávněně do kina nepřišli, takže s mnohadílnou sérií je konec (vážně se chystal i seriál?), na druhou stranu je konec poměrně uspokojivý a nepříliš cliffhangerový, takže brečet kvůli tomu nebudu. PS : Absolutně nemůžu pochopit, že někdo, kdo byl před pár lety na nejvyšším vrcholu kariéry jako Matthew McConaughey se může takhle seknout a upsat se sice zajímavému projektu, ale špatně od preprodukce zpracovaného. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu si několikrát můžeme všimnout nápisu „All Hail the Crimson King“ pod symbolem červeného oka. To je odkaz na Karmínového krále, který je v knižní sérii jednou z úhlavních záporných postav. V knize se tento symbol také několikrát vyskytuje. (animaxis)
  • V říjnu 2016 proběhlo neoficiální promítání před publikem, kde film získal negativní recenze. (Varan)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama