Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul (Dermot Mulroney), díky své práci státního zástupce, je vždycky tím, kdo stojí na straně zákona - i když srdce říká jinak. I tehdy, pokud má obžalovat otce, který zastřelil pedofila, obtěžujícího jeho syna. Nyní se ale Paul ocitá na rozcestí, které ovlivní celý zbytek jeho života - jeho dcera nutně potřebuje transplantaci plic, ale jedinou možností je pokusit se sehnat orgán na ilegálním trhu v Mexiku. Zvítězí v Paulovi otec, bojující za život své dcery, nebo čest státního zástupce? ... Hned na začátek musím říct, že po tomto filmu mne do Mexika už nikdo nedostane. Země, kde (alespoň ve filmu) vás odkrouhnou jen pro to, že máte čistý trenky, pár dolarů v kapse a nebo fungující tělesný orgán, brr. Ale zpět k filmu - Inhale je přesně takový, jako film z kategorie Drama / Thriller má být - od prvního okamžiku (opravdu vlastně od první scény) až po poslední, se neustále něco děje a já chvilkama zapomínal dýchat (ještě že má film tak příhodný český název). Dermot Mulroney je v hlavní roli bezkonkurenční, a jeho závěrečné rozhodování jsem mu ale fakt nezáviděl (a pravděpodobně bych se osobně rozhodl jinak). Rozhodně doporučuji všem, co mají rádi napínavé filmy... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vás poznačí. Téma, o ktorej sa mnoho v médiách nehovorí. Veľmi krutá a nespravodlivá. Osud a boj otca vás vtiahne do deja a nepustí vás celých 100 minút. Finále je neskutočným a nečakaným vyvrcholením, až nebudete chcieť veriť, že je to ozaj pravda. Ja osobne som ešte veľmi dlho rozmýšľal, či je vôbec možné takto sa zachovať v reálnom živote. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Solidní triler dojiždějící hlavně na necharizmatičnost hlavního představitele. Zbytek je ok, hlavně téma. Filmů o nelegálním byznysu s lidskými orgány moc není a tento byl natočen vcelku dobře. Bohužel hlavní hrdina je příliš nemastný neslaný a rovněž by se do tohohle filmu hodil Benicio Del Toro. 75% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Skutečně velmi krutý film, který Vám na konci jednoznačně položí otázku, jak by jste se zachovali na místě Paula. Inhale je solidně natočený a v závěru graduje. Jeden z mnoha filmů, který nabízí pohled na jedno z mnoha tabu, které se prostě na světě dějí- ilegální prodej orgánů. Pro mě tedy docela překvapení, které můžu jen doporučit...8/10. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Famózní! Tento film jsem si nejprve nechtěl vůbec pustit, protože jsem pochyboval o jeho kvalitách a očekával americkou jízdu plnou práva v ruce nasraného otce, z kterého se všichni podělají a on bude za naprostého hrdinu. Pletl jsem se. Inhale je těžce neamerický film, který zřejmě nepotěší běžného Američana. Otevřeně ukazuje smrt dětí a to se u filmů vyrobených v USA jen tak nevidí. Jednoznačným plusem je fakt, že se téměř celý film odehrává v Mexiku. Žádné dlouhé, dojemné scény z nemocenského lůžka, žádné záchvaty hroutící se matky. Čistý koloběh událostí, které vedou hlavní postavu do větších a větších průserů. Děj nenabízí žádné hluché místa, všechny scény mají svůj důvod a později skvěle zapadnou do kompletně uceleného obrázku. Film kvalitně graduje, od pomalého začátku k téměř hektickým posledním patnácti minutám, u kterých jsem téměř nedýchal. Na tomto filmu není přínosem jeho zábavnost, ale totální morální bomba, s kterou se každý divák, zvlášť divák-otec, bude muset vypořádat. 90% 21.08. 2010 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama