Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 1

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Diskuze

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

OK. Dajme tomu. Ale pocas súdneho dna tie zaznamy mohli byt kludne znicene, preto Skynet vedel iba to, kto je jeho matka. Vlastne ani to nevedel uplne presne, kedze Arnie daval dole vsetky Sary Connorove na okoli.

gegina31

gegina31 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Tak ze Vzpoury strojů si pamatuji jen to, že mě to vůbec nebavilo a že to byl děs :-/ Salvation byl prostě skvělý, to už jsem viděla dvakrát :) 

na příspěvěk reagoval Apolskis

gegina31

gegina31 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Tak to děláš chybu. Měl by ses na to podívat. Minimálně proto, abys si potom mohl užít, až budeš dávat odpad nebo aby jsi nám chytrákům mohl vysvětlit, proč to stojí za hovno :) Ale třeba by tě to překvapilo. :)

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

gegina31

původně jsem měl u T1 1* :)))))) ale po druhým shlédnutí navyšuji. ale dvojka je pro mne vrchol, trojka je sice dravější, ale už to nemá to kouzlo. vim že Salvation měl fajn akční scény, ale fakt průběh filmu si nepamatuji.

na příspěvěk reagoval gegina31

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

m.a.t.o.

A vtip je v tom, že jeho jméno vědí, protože Reese potkal Dr. Silbermana (a kterému sám Reese tvrdil, že je z budoucnosti), který zároveň měl na starosti Sarah v T2. Takže při přepisování sezení tam jeho jméno musel uvést.

na příspěvěk reagoval m.a.t.o.

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

S.W.A.T

To, ze im vravela, ze otec je z buducnosti nevadi, pokial neuviedla jeho meno. Skynet v roku 2029 ked posielal T-800 do roku '84 aj tak nevedel, ze hned za nim pojde aj Reese. Co sa tyka Salvation, tak ten film som vytesnil z pamati, takze s tebou nemozem suhlasit ani ti oponovat :)

na příspěvěk reagoval S.W.A.T

VIETNAM20

VIETNAM20 (hodnocení, recenze)

radik92

Tak jsem zjistil o koho jde.Je to policista co honil Reese v obchodáku s oblečením (1984).Po té co mu řekl že je to robot z budoucnosti tak mu sundal pouta.

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

m.a.t.o.

To právě že ne - Sarah byla zavřená v blázinci, kde celou dobu tvrdila, že jeho otec je z budoucnosti a přišel ji varovat. Záznamy z jejích sezení určitě byly zaznamenány v počítačích. Ale v kdyby vznikly jenom T1 a T2, tak by Skynet musel vyslat do minulosti terminátora, protože bez čipu by nevznikl, ale T3 to prostě naboural.

 

A v Salvation když Skynet zjistil, že má Reese, tak ho zavřel odděleně odevšech a použil ho jako návnadu na Connora (proč ho rovnou nezabil a tím všechno nevyřešil je věc druhá).

na příspěvěk reagoval m.a.t.o.

S.W.A.T

S.W.A.T (hodnocení, recenze)

VIETNAM20

T2 se odehrává v roce 1994 (1997 byl v T2 rok Soudného dne). Oni se nestřídají, ale Skynet poslal Terminátory do různých roků najednou a Connor pak našel záznami, tak do těch roků poslal Reese pak T-800 atd. A jak už se psalo T3 je 2004.

 

A právě T3 nejvíc ničí logiku a ze Skynetu dělá blbce - pokud podle T3 měl Skynet svůj vznik jistej a nebyl k tomu potřeba čim z terminátora z T1, tak když chce zabít Connora, tak proč někoho do té minulosti vůbec posílá? Nebylo by jednoduší nic nedělat, protože pak by se nevyslal i Reese - výsledek = Connor by se nenarodil.

 

Trošku to hapruje i u T1 a T2 jak už tady bylo zmíněno, ale to udělal Cameron schválně, protože chtěl nechat pocit nejistoty a nenarvat tam happy end (proto tak happy end nepoužil, ikdyž je natočený a lze si najít).

 

Ale to píšu bez znalosti TG a tak nevím jak s tím pracuje tenhle film.

na příspěvěk reagoval m.a.t.o.

VIETNAM20

VIETNAM20 (hodnocení, recenze)

m.a.t.o.

T2 by se měl spíše odehrávat v roce 1995 protože Connor se narodil 28.února 1985.T3 zase v roce 2005.Rok 1997 nějak popletl s umrtím Sáry 29.srpna 1997

gegina31

gegina31 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Hlavně jsem nikdy neřekla, že T1 je idiotský film. Dala jsem mu 3 hvězdičky. Ale nevím, co na něm všichni mají (když už, tak proč neopěvují T2, který byl naprosto skvělý).V T1 byla děsná hudba, která to celé ještě zhoršovala. Ale jsem ráda, že jsem ho viděla, protože bych si jinak mnoho věcí z T-S a T-G musela domýšlet.. Ale kdybych si mohla někde přešíst podrobný obsah T1, tak bych z toho měla nejspíš stejný zážitek jako když jsem ho viděla. Na nových dílech se mi líbí, že se jim dobře podařilo navázat a nakombinovat T1 a T2. Ale to ty nemůžeš vědět, protože si je ani neviděl. A já právě nechápu, že když se někomu líbí T1, že se mu nelíbí ty nové. Vidím to tak, že jsou dotyční na ten film tak fixovaní, že novému prostě nedají ani šanci. 

na příspěvěk reagoval Ouwen, Ouwen

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

VIETNAM20

T2 sa nahodou neodohrava v roku 1994? A pri T3 som si isty, ze sa odohrava v roku 2004, lebo ked Arnie vyjde z damskeho striptizu a nasadne do pick-upu, tak checkuje cas, a ten sa zastavi na datume 24.7.2004.

na příspěvěk reagoval VIETNAM20

VIETNAM20

VIETNAM20 (hodnocení, recenze)

Ješte jedno  kde se v předchozích dílech Terminátora vzala postava O'Brien(J.K. Simmons)?

na příspěvěk reagoval radik92

VIETNAM20

VIETNAM20 (hodnocení, recenze)

Zdravím všechny fanoušky filmu terminátora.Vídím že tu už taky řešíte časovou posloupnost .Kterou jsem nepochopil po zkouknutí tohoto dílu.Pokud si ale dobře pamatujete tak v 1.díle Reese řekl Dr. Silbermanovi že časově prostorový modul byl Connorem vyhozen do vzduchu.To znamená že už 2díl Terminátora neměl být natočen.Pokud neexistoval ješte jinej stroj času.Což nebylo v zádném díle uvedeno.

I tak jsem se to pokusil dát dohromady.

Toto je můj výtvor:

1.T1-rok 1984,Sára 19 let,T-800 z roku 2029,Reese byl v roce 2027 přidělen ke Connorově jednotce

2.T2 rok 1997 Sára 32let ,Connor 13let ,T-800 z roku 2032 kdy ho Connor naprogramuje za 35let pro svou ochranu tomu musí být 48let ,T-1000 musí být taky z roku 2032

3.T3 SOUDNÝ DEN rok 2007,Sara zemřela v roce 1997-leukémie,Connor 22let dle popisu filmu,ale mělo by mu být 23 let-nesedí jeden rok

4.T4 rok 2018 Connor 34let

5.T5 rok 2029 Connor 45let

rok 2032 Connor 48let

Tet otázky:

1.Kdo poslal T-800 do roku 1974.A proč?Poslal ho tam asi Connor aby chránil a vycvičil Saru do roku 1984 před zlým T-800.Ale z jakýho důvodu teda Connor posíla Reese do roku 1984.Jako výpomoc?Connor to musel přece vědet že tam už Sara má ochranu.

2.Kdo poslal T-1000 do roku 1984?Poslal ho tam SKYNET aby zabil Reese v okamžiku kdy už byl Connor ovládaný inteligencí Skynetu.

3.Tato otázka směřuje na díl T2.Jak mohl Connor poslat T-800 z roku 2032 do roku 1997,když Connor byl už ovladáný inteligencí Skynetem v roce 2029

4.Tet stroj cestování časem.Jak je možný že Skynet pravidelně pošle terminátora do minulosti aby někoho zabil a následně Connor pošle někoho aby tomu zabránil.To se tam u toho střídají? :-)Navíc přece stroj času byl zničen v roce 2029 jak jsem už uvedl nahoře.Jak je to možný

https://www.youtube.com/watch?v=t81lxB2qj5c video které to má nějak vysvětlit bohužel neumím aglicky.

To je asi všechno.Možná z toho co jsem napsal nedává logiku nebo to je blbost ale budu zvědavý na Vaše reakce.

na příspěvěk reagoval m.a.t.o., S.W.A.T, Prometheus69

Uživatel VIETNAM20 smazal svůj příspěvek.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Ty vole... už jsi někdy viděl pařit se LEGO!!!! XD

No tak by je nechal zavrzat si předtím... no, ty jsi detajlista. :)

Mohl je infikovat už v té nemocnici, neměli by šanci ho porazit. Takže důvod měl proč to neudělat tak brzy.

Třeba jim chtěl nejdříve nenásilně vnutit svou idealogii... Jakože v tomto případě reality ani nemuselo k vypuštění raket dojít.

Skynet měl možnost ovládnout uplně jinak, tedy né násilnou formou... Tedy v mezích počáteční adaptace.

Jeho myšlenka nebyla zas tak špatná, možná by se zas tak moc nestalo kdyby celé lidstvo bylo takzvaně Ubgradováno. :D

Kromě toho že Sáru infikuje stejně v samotném finále. Revsee taky mohl přitom Connora vdechnout když uvážíme jak ty mrchy jsou maličkatý. Ale o tom až v dalším dílu.. ;]

Další taková drobnost, proč chtěl Connor v minulosti postavit stroj času? Jaké s ním měl plány?

 

Jhr: Dík.. teť je to ovela přehlednějiší. :D

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

jhr

Čiže keby z nich urobil to čo je on, čiže tiež terminátorov, tak potom by mali spolu terminátori sex a Sarah by porodila malého terminátorika Connora. Aha :DD

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Spiker01

Né mě né, ale zodpověděl jsem ti tvou otázku jak jsi to nechápal z tím poměrem... proporcí a výškou.

Když jsi to předhodil, svobodně jsem ti to zpověděl... :)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

jhr

Nevím ale chybý mi tam těch 2017... tento článek vzniknul tedy ještě před premiérou tohoto filmu?

na příspěvěk reagoval jhr

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama