Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (197)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi to opravdu líbilo. Nepatřím sice mezi fandy původního anime, ale mangu jsem četla a minimálně první polovina byla brilantní. Musím uznat, že tvůrci udělali dobře, když v kuse prakticky nechali jen základní premisu a rozhodli se upravit příběh k obrazu svému. Light mi sice ze začátku připadal, že vůbec neodpovídá tomu, jaký má být, ale nakonec se také vybarvil. L byl dobrý od začátku. Za mě tedy příjemné překvapení a spokojenost. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Death Note byl a je jednou z nejlepších ( pokud není vůbec nejlepší ) kriminálek kdy stvořených.Spletitost, komplikovanost a propracovanost byla na nejvyšší úrovni a nyní se Netflix pokusil tuto 14 hodin dlouhou stopáž vměstnat do celovečerního filmu. Jestli to jde? Jasně, že ne. Ani zdaleka ne. Přesto ale musím uznat, že se Američané drželi předlohy celkem pevně. Pokud jste Death Note nikdy neviděli, rozhodně se na toto nedívejte, nemáte důvod. Pokud ano, funguje tento snímek jako mdlé osvěžení paměti. Zavzpomínáte, na staré znamé a na ty úžasné momenty, kdy každá epizoda končila úplným mindfuckem. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě obrovské překvapení a Wingard si u mě napravil chuť po bídné Blair Witch a je zpátky tam, kde ho mám rád jak za časů You´re Next a the Guest. Death Note překvapí spíš lidi ,kteří nejsou znalci Japonského Anime a tří dílného filmu, tedy já nemám téměř žádné výhrady. Nápad je využit dostatečně a není nouze o smrti alá Final Destination, což zahřeje srdce alespoň na chvíli před tím než oznámí 6. Díl a scéna s žebříkem je dost možná prozatimní nejlepší gore scéna roku. Herecky je to překvapivě velmi slušné, Willem Defoe jako Ryuk správně tajemný, hlavní hrdina je trošku rozpačitý, jeho slečna je atraktivní mrcha a to do slova a největší hvězdou je mladý "Bourne" L ( Keith Stanfield), který po Get Out má opět vynikající roli a všechny jeho dialogy byly znepokojující až mě v zádech mrazilo. Je to slušně napínavé, dostatečně zábavné, hezky krvavé, ke konci i příjemně zvratovité a vizuálně i hudebně podmanivé, takže v letošní hororové bídě tohle beru jako skvělý refrešující zážitek. Fanšmekři Japonské mangy a anime budou těžce hejtit. 8/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že po úvodnom, doslova dokonalom navnadení, upadla vysoko nastavená latka tak nízko. Fakt som bol neskutočne nadšený. Škoda, že hodená rukavica nebola zdvihnutá, a slová do bitky, boli nahradené akýmsi klišé príbehom, ktorý byť to poriadne okorenení dávkou krvi, mohla to byť ďalšia, odvážna mordovačka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem četl několikrát a i když má provokativní námět, zabavné postavy a napínavý děj, má i své masařky - zločinci jsou tu zobecnění jen na tupou šedivou masu, poslední díly celou ságu jen rozpatlávají... Narvat celou sérii do jednoho filmu za cenu brutálního osekání děje na to nejzajímavější by určitě mohlo fungovat, ale americká adaptace dopadla dle očekávání jako hloupoučký odvar s ještě hloupějším akčním finále. Představitel Lighta nakonec nebyl nejhorší, ale představitel L mě těžce zklamal (a nehraje v tom roli barva kůže). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)

Reklama

Reklama