Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 098)

lamps 

všechny recenze uživatele

Zaprvé - určitě uznávám nasranost těch diváků, kteří jsou komiksovými fanoušky a mají náchylnost breptat, kdykoli se jejich oblíbený hrdina ve filmu šťourá v nose druhou rukou, než by měl. Ten PG13 rating je samozřejmě velkou ranou do kulí (V téhle společnosti raději do rozkroku) všem, kdo mají k Venomovi dlouhodobější vztah, a určitě dokážu pochopit, že buddy komedie k hororu s vesmírným parazitem leckomu prostě nesedí, ale což. Já jsem naštěstí stačil včas přistoupit na fakt, že na osudovost, hutnou atmosféru nebo stylové zabíjení se tady nehraje, otupil jsem mozkové závity - a skvěle jsem se bavil. Rozhodně nesouhlasím s názory, že se to zpočátku táhne jak týden ve škole. Naopak, tempo je velmi příjemné, humor uši netrhá, Hardy okamžitě kraluje a pro změnu mi fakt přišlo vhod, že taky jednou koukám na čistě nenáročnou komiksárnu, která nezahlcuje digitálním prostředím a nepřeskakuje mezi desítkami postav. Jasně, za velké zjednodušování ve vztazích mezi aktéry nebo návaznosti zvratů bych to asi mohl odstřelit (je vidět, že se hodně vystřihávalo), ale o to víc mě zaujalo, že i v téhle odlehčenější a přímočařejší rovině film v pohodě funguje, jasně rozvrhává motivy postav a prostě nenudí. Hlavně interakce Venoma s Eddiem je prostě bžunda, kterou tvůrci dobře a ve správných chvílích prodaly - a velkou zásluhu má výborný Hardy, kterého mám po tomhle zase o něco radši, a upřímně si vybavuju jen jednoho dalšího herce, kterej by mě svým živelným projevem v každým filmu tak bavil. Nějakej Jack Nicholson se jmenuje (i když nechci srovnávat, to ani náhodou). 70% a s odstupem hvězdu ubírám - není to tak zvládnutý, ale bohužel ani tak nezvládnutý, aby to mohlo být na guilty 4*... ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Podle prvních recenzí od kritiků jsem byl hodně rozpačitý, ale jak už tak bývá, když se kritikům film nelíbí, divákům se líbit bude, a to je přesně tenhle případ. Venom je zábavný akčňák, který samozřejmě táhne především Tom Hardy, ale ani samotná postava Venoma nezůstává vůbec pozadu. A co víc, je to příjemná změna oproti Avengerům a ostatním Marvelovkám. Je to příjemně vtipné, svižné a temné. Nejvíce tomu škodí fakt, že byl film prostříhán z mládeži nepřístupného na PG13, takže je Venom sice krvelačná bestie, ale nic z toho není ve filmu vidět. Dalším mínusem jsou nevýrazné vedlejší postavy a chabý scénář, což se ale díky kombinaci Hardyho a skvěle zpracovaného Venoma dá v klidu odpustit. Potěšili také poměrně dost dlouhé (dvě) potitulkové scény. Doufám, že film trhne dost na to, abychom se mohli těšit na Venom vs Carnage v podání Woodyho Harrelsona! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„A JEDEN ORGANISMUS UNIKL…“ /// Klasická Marvelovka – v podstatě nepřináší nic novýho, ale nemá (mě) čím urazit, nudit nebo prudit. Ruben Fleischer asi odvedl to, na co stačí – takže příběh je solidně vodříkanej, akce by ovšem potřebovala trochu zpřehlednit. Nejvíc mrzí přístupnost PG 13, která filmu ubírá většinu procent. Je to film Toma Hardyho a Venoma (mezi nima to jiskří!). Vostatní jsou tady tak nějak navíc … (takže nic moc padouch). Nejvíc zklamaní ale budou všichni čekající na nějakej psychologicko – lidskej přesah. Na to tady není čas… jdu vejš, páč i technicky se mi to hodně líbilo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksovou sérii „Lethal Protector“ neznám. 2.) Nevím, jak to dopadá, když se spojej dva lůzři. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle by to vypadalo, kdyby Spájdrgej nebyl trapný náctiletý buzerant. Čili poměrně zábavný pořád homix pro trochu dospělejší mongololidi, kde však nikdo v bukanýrsky zaříznutých elasťácích nedělá „vžžžžuuum“ a necáká po chlapech jogurt. Homix, ve kterém Tomáš Tvrdýy prokazuje, že když zrovna nepředstírá nějakého toho existenciálně zádumčivého morouse s konstantně strnulým, kyselým výrazem typu „právějsemsiukousžalud“, co jednou za hodinu řekne „gogo“, je herecky úplně v prdeli a mimický boj s mimozemskou tasemnicí prohrává na celé délce tlustého střeva. Ale nevadí, i tak se to dá vcelku bezbolestně odsedět a mít to pár detailních záběrů na cákající krev z ukousaných hlav, trochu jadrného pičování, několik vtipů o mrtvých dětech a sem tam nějaké ty ryby a kozy, ještě bych i jednu přihodil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dosti netradiční origin a to hlavně svou délkou. Po hodině a půl je vlastně hotovo. Sice zde máme mezititulkovou scénu, která láká na plánovanou Dvojku, ale to nic nemění na faktu, že po opravdu dlouhé době stopáž komiksového filmu působí jako učiněný balzám. Tom Hardy samozřejmě skvělá volba. Přivést ho do filmu znamená prakticky one man show. Venom neohromí akcí, neohromí příběhem, ale určitě bych jej nezatracoval. Záporák, tempo, zajímavý hlavní hrdina, to všechno se povedlo. PS: Ten rating R mohli klidně na blůčko dát. 55% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Podle minisérie z roku 1995 „Venom: The Hunger“, symbionti potřebují chemickou látku nazvanou fenylethylamin. Ten je produkován septem limbického systému mozku v řídící centrále pocitů, což je část mozku zodpovědná za veškeré emoce. Ve větším množství je jako alkaloid obsažen např. v listech brukve zelné (brassica oleracea, zelí, květák apod.) či v jiných přírodních zdrojích, včetně potravin, zejména těch prošlých mikrobiální fermentací jako je čokoláda. (3T)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška M-4, odstřelovací puška M-107 a Colt 1911. (K98)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama