Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

predators 

všechny recenze uživatele

Určitě nejsem jediný, koho při sledování Blitze napadne, že tady máme co dočinění s plagiátem Smrtonosné pasti. I když, co se týká kvalitativní náplně, má k ní hodně daleko. Statham sice ze sebe chrlí drsné a vtipné hlášky, ale není to prostě ono. Taky akce není tolik, jak bych čekal. Záporák i celá policejní eskadra nehráli špatně, ale scénáristicky nedostali tolik prostoru, abych se mi vryli do paměti. Blitz uspokojí diváka dychtícího po nenáročné krimi honičce. 60% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Od kurýra 3 opět jedna z těch slabších stathamovek. Těšil jsem se na solidní akční jízdu v duchu E. Z. a Mechanica, které nebude chybět spád, hlášky a cool záběry. Hlášky byly, ale zbytek jsem nedostal. Dostal jsem sice potenciálně solidní děj, ale ten nebyl využit tak, jak by se slušelo. Já od Jasona vyžaduji adrenalinovou akci, a pokud ne tu, tak alespoň kvalitně vyprávěný děj. Ani jedno se nedostavilo podle mích očekávání, takže lehké zklamání. Doufám, že si to Jason rychle napraví :). ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Problémom tohto filmu je Jason Statham, ktorý dokáže hrať iba Jasona Stathama. Niekde to pasuje (Crank, Expendables...), v adaptácii širšie rozprestretej knižnej predlohy, ktorá má byť realistickou kriminálkou z dnešného Londýna, sa z jeho machrovania odrazu stáva nevýslovne otravná póza. Po každej hláške (ktorá by v tupom akčnom filme parádne fungovala) som mal chuť dupnúť mu na plešinu. Navyše sa film kvôli jeho účasti snaží byť svižnou, hlučne ozvučenou stathamovkou, čo je vzhľadom na námet a snahu o príbeh s viacerými dejovými líniami zásadná chyba. Všetko je to útržkovité a uponáhľané, až to ku koncu prestáva dávať zmysel. Samozrejme, Aidan Gillen v úlohe nesofistikovaného psychopata (je to proste slintajúci debil, čo sa rozpráva sám so sebou, žiadne prepracované plány) absolútne vládne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je nutné hned z úvodu zmínit, že řada postav tu vystupuje bez hlubší motivace a s prapodivným chováním. Jakoby je scénárista vytáhl ze svého jiného kousku, který ležel bez povšimnutí někde zaprášený na polici. Celek tak jako detektivka absolutně neobstojí (zápletka je chatrná jako stoletá stařenka), jako akční kousek se sociálním přesahem jakbysmet (na sílu vtlačená kolegyně bojující s drogovou závislostí). Dějově je Blitz zbytečně roztříštěný, jde se na všechno až moc zhurta a to mu škodí. Pomáhá mu alespoň stylová režie, atraktivní zločinné londýnské předměstí, Jason Statham, který je pořád ten stejný Statham (což už paradoxně může někomu lézt krkem – alespoň netočí rodinné komedie, kde dostane na starosti půltucet kojenců nebo pejsanů) a Aidan Gillen, který mi jako na kole jezdící idiot do role solidně sedl. Nedotažený průměr!! Škoda.. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Najprv to začalo naozaj gayovsky, kedˇ tam zmlátil tých zmrdíkov tou hokejkou. Dal som PAUSE, aby som si ešte rýchlo pozrel, kto tu hrá a kedˇ som si v komente gaya verbala ešte navyše prečítal, že tam hrá jeho obľúbený herec , ktorý ztvárňuje práve takéto thermo postavy , tak som tomu skoro uveril. Nič také! Naopak som veľmi rád, že vytvorili nezvyčajnú dvojku detektívov- jeden alkáč, jedna homokláda, pretože tie hlášky fuckt nemali chybu. A dať jednu menšiu roličku Beckhamovi a jeho trtkačke tiež myslím, že bola trefa do čierneho ! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • V USA sa film v kinách vôbec nepremietal, premiéru mal iba na DVD a Blu-ray. (m.a.t.o.)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama