Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl dlouhá reklama na jogurty, lízátka, šampus pro děti, hračkářství, poštu... Nezapomněl jsem na něco? A nechat Bobíka mluvit nablblým hlasem Bohdana Tůmy může jen naprostý ignorant všeho, co dělá (nebo dělalo?) Čtyřlístek Čtyřlístkem! Animace je zcela nepochopitelně původně jakési 3D, které bylo postupně převedeno do 2D, což tvůrci ve Filmu o filmu maskují větami typu "Chtěli jsme užít co nejmodernější postup", zatímco pravda by spíš měla znít "Takhle to bylo jednodušší". Odbytý je i příběh, humor musí komukoliv staršímu deseti let připadat jen a jedině trapný... Proč tvůrci nesáhli po nějakém osvědčeném dobrodružství od Ljuby Štíplové (třeba Jak se chodí do pohádky), zůstává záhadou. Ale líbil se mi dabing (samozřejmě s výjimkou Bobíka) a Soukupova hudba. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, pro koho tahle hrůza měla být určena. Kultaři, kteří na Čtyřlístku vyrostli a do zhruba 92. roku jej milovali, tak ti si odplivnou. Pro novodobé děti silně pochybuji, že zaboduje a aspoň nějak je zaujme. Animace čiší amatérismem, zaostalostí a nedokonalostí a scénář úplnou infantilní trapností. Koukat se na to znamená trpět a vzpomínat na Čtyřlístek jako na nedostižitelný komiks, který měl zůstat navždy jen na papíře. ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Má to hlavu a patu, ale pro cílovou skupinu, tedy myslím děti od 6 do 9 let, je to moc překombinované. Pochybuju, že to děti mohou celé pochopit. Také jsem měl pocit, že to celé mohlo být trochu živější. Zkrátka, i když je všechno vlastně v pořádku, výsledek stejně není ideální. Ale na nějaké zatracování to zdaleka není. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek je můj sešitový hrdina dětství. Žral jsem ho nevím kolik let a když jsem v dospělosti zjistil, že bude celovečerní film, měl jsem zákonitě obrovskou radost. A věřte mi...opravdu hodně jsem se přemáhal, když jsem v jinak poměrně hezké pohádce viděl Product placement tak, jako v žádné jiné pohádce. Bylo mi z toho až na blití a nevím, jestli to kvůli tomu svým dětem v budoucnu někdy pustím. Šel jsem na Čtyřlístek, ne na reklamu na zkurvený lízátko nebo posranej dětskej šampus. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemně mne film potěšil. Ačkoliv mi chvíli vadila animace jak z PC hry, nakonec mi přišla lepší než všechna ta animace u "slavného" Kozího příběhu. Příběh je chytře vymyšlený, a dokonce obsahuje dva podpříběhy, které se s hlavním protnou. Není ho tu moc, ale humor je rovněž inteligentní. Výjezd policistů do zlatnictví je úžasný gag! Trošičku mi vadí některé drobné nedotaženosti (role Kellyho je výrazně pasivní, Zimomráz se také nějak víc projeví až na konec, dveře u domku Čtyřlístku se jednou otevírají ven, jednou dovnitř..), ale jinak film ani jednou nenudí a řekl bych, že navazuje na to lepší z české animované tvorby před rokem 1990. Product placement takto pojatý mi nevadil - stal se součástí příběhu, něčím, co děti stejně důvěrně znají, takže proč ne? Ostatně se děti ve vyprodaném kině bavily, smály se a dokonce některé nahlas radily Čtyřlístku, co dělat. A to je důkaz, že se film povedl, protože děti vtáhl a zaujal. Btw - ten obsah zde uvedený nahoře, je trochu mimo mísu - lev je nepřepadne, není obživlý ze sochy Bruncvíka, a nestane se to na Karlově mostě, ale ve Zlaté uličce... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • První oficiální zmínka o filmu se objevila v září 2009 na stránkách Bio Illusion. (ČSFD)
  • Michal Žabka si dle svého vyjádření komiksy „Čtyřlístku“ prohlížel již v době, kdy ještě ani neuměl číst. (JoranProvenzano)
  • Ve snímku se dozvíme datum, kdy slaví Fifinka narozeniny, je to 18. červenec. (Olík)

Reklama

Reklama